• Peutervoetbal

   

  Staf      
  Naam Functie  Telefoon Mail
  Carola Nijveld Coördinator   peutervoetbal@sportingkrommenie.nl
         
  Trainingsschema      
  Dag Tijd Veld  
  Woensdag 15.30u-16:15u    
         
  Teamindeling      
         

   

 • TintelTuin sponsor van Peutervoetbal bij Sporting Krommenie

   TintelTuin sponsor van Peutervoetbal bij Sporting Krommenie,  

   

  Op 1 november 2017 is het peutervoetbal officieel gestart bij Sporting Krommenie. Inmiddels is er ook al een sponsor gevonden, wij zijn enorm blij met de door TintelTuin gesponsorde hesjes, ballen en trainerstenues.

   

  Peutervoetbal bij Sporting Krommenie

  Het stond al een tijdje op de wensenlijst van Gwendolyn de Koning, peutervoetbal bij Sporting Krommenie. Ze kreeg hulp van Carola Nijveld en Dione Heijne. Dione Heijne loopt vanwege haar opleiding Leisure & Hospitality Host sinds begin van dit seizoen stage bij Sporting en dit werd meteen haar stageopdracht. Binnen een paar weken hadden ze het eerste plan rond voor een proeftraining. Er volgde een flinke promotie op facebook en de website en bij peuterspeelzalen. Uiteindelijk waren er meer dan 35 aanmeldingen en er kwamen nog spontaan kinderen op de dag zelf bij, waardoor er uiteindelijk 45-50 peuters over het veld hobbelden. Gwendolyn, Dione en Carola besloten om echt serieus verder te gaan met het peutervoetbal. Ze hebben samen met het team van vrijwilligers, zo snel mogelijk alles geregeld zodat ze op 1 november konden starten. De peutertraining is inmiddels al een tijdje aan de gang en er was wel behoefte aan meer ballen en hesjes. De huidige hesjes waren toch wel een beetje te groot voor de peuters. TintelTuin was een voor de hand liggende sponsor en zij wilden dit ook meteen steunen. TintelTuin vindt het belangrijk dat peuters met elkaar leren spelen en voldoende beweging krijgen. Daarom steunen zij dit initiatief met ballen, hesjes en trainerstenues.

   

  De voordelen van peutervoetbal 
  Bewegen is erg belangrijk voor een peuter, je ziet ook dat ze er erg veel plezier in hebben. Veel bewegen helpt bij het uitvoeren van de dagelijkse dingen zoals zelf eten, trappen lopen, fietsen en heeft dus een grote invloed op de ontwikkeling van de peuter. Bewegen heeft een bijkomend voordeel dat het overgewicht tegen gaat, bovendien is het erg goed voor de sociaal, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Bij het peutervoetbal worden op een speelse manier de motorisch vaardigheden ontwikkeld. Bij Sporting Krommenie leren de kinderen in groepsverband spelen door met elkaar, samen met de ouders, de oefeningen te doen. Ze leren de beginselen van het voetbal op een speelse manier. Iedere training staan er verschillende voetbalspellen op het programma die niet al te lang duren zodat de peuters voldoende afwisseling hebben. Bijvoorbeeld een bal van een pion schieten en een andere bal proberen te raken, een oefenladder, naar elkaar overspelen, een dribbelparcours en natuurlijk proberen te scoren. Dus wacht niet langer en schrijf je in of kom proeftrainen.

   

   

   

rfwbs-slide