KANTINE INSTRUCTIES
Jij hebt bardienst. Superleuk! Wat fijn dat je een handje mee wilt helpen bij Sporting Krommenie. Je bent een van de gastheren/ gastvrouwen van de vereniging, een belangrijke rol dus. Wat verwachten we van je gedurende jouw dienst?
WERKINSTRUCTIES BAR EN KEUKEN
Wat zijn de algemene werkzaamheden tijdens jouw bardienst?
- Eerst maar eens een schort van Sporting aan. Jouw dienst kan beginnen!
- Lichten aan, ook van de frisdrank koelkast.
- Kassa’s aanmelden met knop rechtsboven op de staander.
- Tv boven de koeling aan voor prijslijst. Afstandsbediening ligt er bovenop.
- Zorg voor gevulde schappen achter de bar. In het magazijn vind je snoep, chips, koffie en thee, etc. In de koelkast staat frisdank (AA drink en water gaan meestal hard);
- Houd de bar en kantine continu schoon en ruim;
- Zet de tafels en de stoelen gezellig neer, maak groepjes en zorg voor zitgedeelte en een “hoge tafel” gedeelte bij de rechter bar. Houd je de tafels lekker schoon gedurende jouw dienst?
- Check je regelmatig of de toiletten schoon zijn? Zo niet, dan is het fijn hier even wat aan te doen.
- Zorg voor passende en gezellige muziek – muziekinstallatie is naast de koeling. Handleiding van de muziekinstallatie is daar ook aanwezig.
- Bedien de televisies. Er is vaak wel een sportwedstrijd bezig. Naast de koeling liggen de afstandsbedieningen.
- Je kunt eventueel kartonnen verpakkingsmateriaal opvouwen en bij de achterdeur kwijt.
- Heb het vooral ook gezellig met jouw mede kantinedienst vrijwilligers!
PS – Je mag twee consumpties gebruiken per dienst (zie kassa hoe je die afboekt). Alles wat je daarna wilt gebruiken moet je afrekenen.
De kantineregels van Sporting Krommenie
- Alcohol is verkrijgbaar op zaterdag na de laatste kinderwedstrijd en op zondag vanaf 12.00 uur. Bij jeugdtoernooien wordt in het geheel geen alcohol geschonken.
- We geven geen glas mee naar buiten. Bij mooi weer gebruiken we plastic bekers. Deze mogen alleen op het terras worden gebruikt en niet langs de velden.
- We vragen bij twijfel legitimatie aan personen onder de 25 jaar bij verkoop alcohol.
- Sporting Krommenie werkt met Pin of Sporting pas. Geen Contant geld!
- Sporting pas opwaarderen zie het kassasysteem hoe dat werkt.
- Kassa werking staat in een bijlage geplastificeerd. Ligt bij of onder de kassa. Vraag aan de kantine pro of vaste vrijwilliger en/of lees de beschrijving.
Ben jij degene die de Bar- en Keukendienst opstart? Dan doe je het volgende:
- Kijk hoe druk het voetbalprogramma is voor die dag. Zie magneetbord in de keuken.
- Bij droog weer kan de verzamelbak voor de plastic flessen naar buiten.
- In de keuken haal je circa 25 tot 40 tosti’s uit de vriezer. Op zondag kijk je eerst wat er nog in de koeling ligt.
- Kijk of alles op voorraad staat bij de koffie- en theebar in de kantine. Gaat om theezakjes, suiker, melk etc. Voorraad staat onder de koffiebar of in de voorraad kamer naast de keuken.
- Plaats de koffiebar naar het midden van de kantine.
- Bekijk de voorraden qua chips en koeken, etc. en vul waar nodig aan (let op de data!, wat het eerste op moet, moet vooraan staan (FIFO))
Tap en Frisdrank
- Frisdrank voorraad staat in het magazijn. Blijf de voorraad aanvullen, uiteraard de koele dranken naar voren halen. Er staat ook wat koel bij de biervaten. Als je dat gebruikt, vul je het dan weer aan?
- Het perfecte biertje tappen? Op bierkanjer.nl kan je een instructiefilmpje vinden
- Bierviltjes liggen achter de bar en nieuwe staan in het magazijn.
- Biervat vervangen (500l). Daarvoor is een omschrijving binnenkant van koeling, waarin de tanks staan. We zijn bezig met een filmpje op de website
.
Koffie en theebar
- Koffiekannen voorverwarmen met warm water.
- Kannen koffie voor de drukke momenten klaarzetten. Koffie kan zo via beide kassa’s verkocht worden. We rekenen 7 koffie voor 8 koppen in een kan.
- Verkoop koffie en thee uit het apparaat. Apparaat wijst voor zich hoe dat werkt. Kijk op het scherm. Koffie uitgifte is links. Heet water uitgifte is rechts.
- Tijden zijn rond 9.00 uur 2 of 3 kannen koffie en 1 kan Thee. En rond 10.15 uur 2 of 3 kannen koffie en 1 kan thee. Daarna geen kannen koffie meer nodig maar uitgifte per beker. Bij grote drukte (toernooien etc) kan er ook met kannen gewerkt worden.
In de keuken
- Draag je een schort en handschoenen?
- Bestellingen komen binnen via bar en hangen aan de rail boven het aanrecht.
- Bij bestellingen voor de keuken komen er twee bonnen uit de kassa. Een voor de klant daar staat kleine tekst en 1 voor de keuken grote tekst. Bon heeft nummeren dat communiceert met de aankoop klant.
- Bon voor keuken hang je in de rails boven het aanrecht; van rechts naar links.
- In de vriezers en/of koeling vind je tosti’s, kroketten, patat etc.
- Uitleg over eten en de bereiding hiervan zie plaatjes boven apparaat.
- Muffins of ander voorbereid eten mag in de Curver bakken. Broodjes maken we alleen op aanvraag.
- Voorraad van servetten, bakjes etc in kastje links van frituur.
- Het tostiapparaat gaat aan op moment van gebruik.
- Frituurpan en warmhoud bakken moet aangezet en klaargezet worden.
- Uitleg over frituur, warmhoudbakken en tostiapparaat zie afbeeldingen boven apparaat en in de kantinedienst map. In de au bain-marie bakken (gehaktballen, satésaus, knakworst) moet genoeg water zitten.
- Ook de gehaktballen moeten klaargezet worden.
- Persoonlijke hygiëne in keuken zie op kastjes in keuken naast frituur.
- 1x per dienst even een thermometer in een snack doen om de temperatuur te meten. Zie map.
Ben jij degene die afsluit?
- Ruim de keuken op en maak de keuken schoon.
- Zet alle apparatuur uit. Denk vooral aan de frituur. De koeling moet natuurlijk niet uit
.
- Maak alle tafels en stoelen schoon.
- Zet alle tafels en stoelen weer klaar voor de zondag op zaterdag. Op zondag graag de stoelen op de tafels.
- Doe de lichten uit en sluit af.
- De sleutel gaat mee naar huis met een vaste medewerker of kantine prof.
Hoe werkt de clubkaart
Meer info over de clubkaart vind je hier

Dank je wel dat je mee wilde helpen. We hopen dat je het leuk vond om te doen. Tot jouw volgende dienst!