• \"zware\" nederlaag

  Onze heren en dame mochten het voor de derde competitiewedstrijd van het seizoen opnemen tegen de jongens uit het buurdorp Assendelft, een ware derby. De buren stonden al bovenaan na twee gewonnen wedstrijden en Sporting doet na een remise en winst ook goed mee bovenin. Speler/keeper Finn was vandaag helaas verhinderd, dus we begonnen met zeven spelers met Dylan de hele wedstrijd op doel. Er was veel animo voor de eerste wissel en zo begon Robin na een \"steen-papier-schaar\" overwinning op Shalom en Ian als reserve.

  Assendelft begon gretig aan de wedstrijd en dat de jongens een kilometer verderop goed te eten krijgen kwam niet alleen in het fysiek tot uiting, maar ook in de schoten op doel. De ene kanonskogel na de andere werd op ons doel afgevuurd, maar wij hebben Dylan \"Cillissen\" daar staan! Het aantal prachtige reddingen was niet bij te houden, wat ook aan de zijlijn niet onopgemerkt bleef, een waar applaus was zijn deel. Mede door weer voortreffelijk verdedigend werk van onze ras verdediger Cilencio \"Ramos\"(voor de niet voetbalkenner; Ramos is een Spaanse topverdediger van Real Madrid) bleef de stand vooralsnog zoals we begonnen.
  Helaas werd het na een arbitrale dwaling, geeft niks Justin het gebeurt de besten, op discutabele wijze 0-1.
  Ondanks de tactische aanwijzingen van assistent trainer Peter gedurende de time-out wist Assendelft toch uit te lopen naar 0-4. Samuel kwam nog tot een kans, maar kwam niet tot een vlammend schot zoals hij bij het inschieten etaleerde. Het zat ons ook niet mee.
  Dat de tegenstander ook over een uitstekende reservekeeper beschikte bleek even later, echter had hij geen keepersshirt aan en de bal ging, na een mooi schot van onze Wouter, op de stip. Wouter \"Huntelaar\" schoof de bal zelf feilloos binnen en zo konden we toch nog gaan rusten met slechts drie doelpunten verschil en hielden we de moed erin, 1-4.

  De tweede helft begon voortvarend ... voor Assendelft en zo stonden we nog voordat alle fans terug waren gekeerd vanuit de kantine al snel op een 1-6 achterstand. De hoop op een goed resultaat was hierdoor wel verdwenen en tegelijkertijd ook de hoop op een droge tweede helft, want het kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig regende het geen doelpunten en wisten onze spelers de schade te beperken tot 1-10. Uiteindelijk dus een afgetekende nederlaag, maar de complimenten voor de tomeloze inzet van het hele team en ook de positieve instelling! Neem dit mee naar de volgende wedstrijd, want dan beginnen we gewoon weer op 0-0.

  Henry (vader Samuel)