• Zwaarbevochten zege voor 010-1

  Eindelijk mochten we weer voetballen. De eerste wedstrijd in de voorjaarsreeks was in Blokker tegen De Blokkers 010-1.
  De Blokkers bleek over een fraai complex met liefst 5 velden te beschikken. Wij speelden op veld 2 waar een prachtige speciaal voor 6 x 6 wedstrijden belijnde kunstgrasmat lag. Sporting kwam goed uit de startblokken en we waren direct fel in de duels. De Blokkers bleek over een leuke ploeg te beschikken met enkele fysiek sterke knapen. Vooral verdedigend was men sterk in de duels en men liet zich niet opzij zetten. Bijkomende factor was dat de harde zijwind het spelletje er niet eenvoudiger op maakte. Toch waren de eerste kansjes voor Sporting maar de doelman van De Blokkers bleek een toppertje. Lage en hoge ballen hij hield werkelijk alles tegen. Uit een tegenaanval lukte het De Blokkers wel om te scoren en zo stonden we zowaar na 12,5 minuut met 1-0 achter. Dit vinden we niet leuk en de mouwen werden extra opgestroopt.
  In de tweede 12,5 minuut zag je een als team keihard voor elke meter bikkelend Sporting. Tot twee keer toe keihard tegen de lat en eenmaal op de paal leek het wel of de bal er voor Sporting vandaag niet in wilde. De goals konden niet uitblijven en ja hoor na goed en stevig doorzetten werd er twee keer gescoord waarmee Sporting op voorsprong kwam 1-2. Het bewijs werd geleverd dat als je de duels ingaat met de absolute wil om deze te winnen dat je dat ook daadwerkelijk lukt. Dit werd ook de ruststand en even tijd om bij te praten.
  De eerste 12,5 minuut van de tweede helft was Sporting de dominante ploeg. We kennen de theorie dat de beste manier van verdedigen is dat je de tegenstander de bal niet moet laten aannemen en dit werd in de praktijk uitstekend gedaan. We doken steeds op voordat de aanvaller de bal wilde aannemen waarna we direct weer in de aanval konden. De coach van de tegenpartij werd er wanhopig van want er ontstond een fase waarin werkelijk alle ballen een prooi waren voor Sporting. Machtig om te zien. Enkele poeiers vlak onder de lat leverden in tegenstelling tot onze andere wedstrijden geen doelpunt op want hun keeper wist alles te verwerken en had daarna direct regelmatig goede spelhervattingen. Zo bleef het in het derde kwart slechts 1-2. Een dergelijke stand zijn we helemaal niet gewend want meestal regent het doelpunten.
  De laatste 12,5 minuut ontstond weer het beeld van een beter voetballend Sporting maar het probleem was hoe verschalken we eerst de solide verdediging van De Blokkers en als je die kwijt bent hoe krijg je de bal langs de dekselse keeper. We waren er enkele keren dicht bij maar het lukte niet. Langs de lijn sta je mee te schieten en de bal er in te kijken maar dat helpt natuurlijk helemaal niks. Tot overmaat van ramp scoren De Blokkers uit een hoekschop uit een scrimmage onder luid gejuich van het talrijke publiek de gelijkmaker. Het zal toch niet. Opnieuw alle hens aan dek en vol op de aanval. Hoera enkele minuten voor tijd lukte het dan toch nog om de winnende (verdiende) goal te scoren en drie punten mee te nemen naar Krommenie. Nu was het de Sporting kolonie die kon juichen. De Blokkers waren verslagen en de slotminuten werden goed uitgespeeld waarmee eerste competitiezege van 2019 een feit werd.
  Terugkijkend naar het vertoonde spel dan luidt de constatering dat het hele team gefunctioneerd heeft zoals een team hoort te functioneren namelijk voor elkaar en met elkaar. Verdedigers helpen de aanvallers en de aanvallers ondersteunen de verdedigers als ze het moeilijk hebben. Top gedaan mannen. Ook de tegenstanders en hun begeleiding verdienen een compliment voor de sportieve duels en de leuke sfeer waarin deze wedstrijd is gespeeld. Zo hoort jeugdvoetbal elke week te zijn.

  Trainer/coach Jan

  HBC 08-1 – Sporting 08-1 2 - 5
  Sporting 08-2 – Vitesse’22 08-1 6 – 1


rfwbs-slide