• Zure en onverdiende eerste nederlaag team 010-1

  Na elke uitwedstrijd besef je weer hoe goed zaken als parkeergelegenheid, ontvangst bij het wedstrijdsecretariaat, toewijzing kleedkamer met een locker bij Sporting Krommenie zijn geregeld. Nu kom je aan op een parkeerterrein, moet je vervolgens in de rij voor 1 parkeerautomaat die per klant minimaal 3 minuten tijd nodig heeft en vele handelingen eist waarna je voor 10 Eurocent per uur je auto mag parkeren. Met vijf klanten voor je ben je dus gewoon 15 minuten verder. Kleedkamer 3 was voor ons met de mededeling dat deze niet kon worden afgesloten dus alle spullen maar mee naar buiten.
  Overigens was sprake van een mooi complex met uitsluitend kunstgrasvelden. De tegenstander kenden we nog van het wintertoernooi in januari jl. bij Hercules waar we in de finale tegen hen het onderspit dolven. We wisten dus wat ons te wachten stond en het bood een kans op revanche.
  Voor de neutrale toeschouwer was het een heerlijke jeugdwedstrijd met twee ploegen die aan elkaar waren gewaagd. Wat ongelukkig kwamen we 1-0 achter maar de achterstand wisten we om te buigen in een 1-2 voorsprong. Nog in de eerste 12,5 minuut kwam SDZ weer langszij 2-2.
  De tweede 12,5 minuut kwamen we opnieuw aan de leiding 2-3. Wederom kwam de tegenstander langszij (3-3) zodat het halverwege op het denkbeeldige scorebord 3-3 stond. Tijd voor limonade en overleg. Emoties bij onze jongens over de gehaaide overtredingen en boosheid over het alles maar laten gaan beleid van de spelbegeleider. Toch zullen we hiermee moeten handelen. De enige remedie en dat hebben de mannen goed opgepakt is nog meer strijd in de duels leveren. Resultaat was dat in de derde periode Sporting via een fraaie goal op 3-4 wist te komen.
  Nog 12,5 minuut te gaan. De tegenstander beschikte over balvaardige, handige en brutale mannetjes die het ons het erg lastig maakten. Toch was het Sporting dat wederom met een prachtige goal op 3-5 kwam. Binnen de kortste keren werd het echter 4-5 en de spanning werd groot. Volstrekt onnodig boden we de thuisclub alle ruimte om de gelijkmaker 5-5 te scoren. Tot overmaat van ramp werd ook nog de 6-5 binnengeschoten waarna de spelbegeleider onmiddellijk affloot. Zo liepen we tegen onze eerste zure en onverdiende nederlaag aan waar alle Sportingspelers, -begeleiding en ouders het begrijpelijk moeilijk mee hadden. Voetbal is niet altijd eerlijk en rechtvaardig. Op naar de volgende wedstrijd.

  Trainer/coach Jan
rfwbs-slide