• Zomer in oktober

  Krommenie- Vandaag stond de Noord Zaanse derby op het programma tegen Fortuna uit Wormerveer. De weergoden waren ons weer gunstig gezind, want met een temperatuur van 25° C en een stralend blauwe hemel waanden we ons in augustus. De jongens hadden weer goed getraind de afgelopen week, dus alle factoren waren aanwezig om een goede prestatie neer te zetten tegen onze buren.

  Joël had vorige week een teenblessure opgelopen, maar was net op tijd wedstrijdfit verklaard door de medische staf en startte in de basis links voorin. Daarbij betrof het een teen aan zijn linkervoet die hij alleen gebruikt om te lopen, dus we hoefden niet te vrezen dat er een bal op zou komen. Rechts van hem begon Teunaldo vanaf zijn favoriete positie. Centraal stond Adam en de laatste linie werd ingevuld door Joris en Liam. Sluitpost was Samuel die het mooie groene keepersshirt om zijn schouders had dat ter beschikking is gesteld voor het team door Teun, waarvoor dank. Cem en Noah vergezelden elkaar aan de zijlijn.

  Het fluitsignaal klonk door spelbegeleider en tevens kersverse mede coach Ronald. Fortuna nam de aftrap en we zaten er meteen kort op. Al snel bleek ons overwicht en de eerste minuten speelden zich louter op de helft van de tegenstander af, wat resulteerde in aardig wat kansen maar geen doelpunten. Liam schoof goed mee naar voren en was gevaarlijk maar zijn schoten werden net geblokt en zelfs Noah zag een mooi afstandsschot net naast gaan. Joël, voor de gelegenheid Teenaldo, trachtte ook na een mooie passeeractie de keeper te verschalken, maar tevergeefs. Adam was nog het dichtstbij de openingstreffer maar de bal kuste de lat. Fortuna was blijkbaar nog niet bekend met de scoringsdrift van Teun en gaf hem veel ruimte, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Gelukkig was het Adam die liet zien dat je met je linkervoet niet alleen loopt maar ook kunt scoren en schoot uit de rebound goed binnen, 1-0. Teun dacht ook nog te scoren voor de time-out, maar de paal stond in de weg. Gelukkig had Teunaldo na de break wel zijn blik op scherp en schoot vanaf rechts goed in de linker hoek, 2-0. Samuel, die tot dan toe alleen nog klavertjes vier kon zoeken in het gras, kon nu de bal zoeken want na een scrimmage voor ons doel stond het zomaar tegen de verhouding in 2-1. Hierna wist de opponent steeds vaker richting ons doel te komen, maar mede door een goed verdedigende Joris en de attent reagerende Samuel bleef het ongevaarlijk.

  Tijdens de rust wisselden Teun en Samuel van shirt en handschoenen zoals vooraf afgesproken. Uiteraard moesten we met elkaar wel concluderen dat we moesten proberen zo snel mogelijk de score uit te breiden, want met deze stand bleef het ongemeen spannend en kon ook de gelijkmaker zomaar vallen. Joris zou doorschuiven naar het middenveld, waar hiervoor Adam en Cem als een baas heersten.

  Samuel begon voortvarend en passeerde twee man aan de linkerkant en probeerde vanaf de zijkant met links te scoren, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Joris, el capitano, liet zich ook steeds meer gelden en zorgden voor dreiging en aanvoer naar de voorwaartsen. Cem probeerden ook van afstand de keeper te verschalken met een paar goede schoten, maar de bal daalde twee keer net te laat. Ondertussen onderscheidde Teun zich met een paar mooie reddingen aan de andere kant en bleek dus eens te meer dat de wedstrijd niet gespeeld was. De time-out kwam als geroepen en dit was de kans om te benadrukken dat we nu écht voor het verlossende doelpunt moesten gaan.
  Dit was niet tegen dovemans oren gezegd, want de goed keepende Teun schoot de bal vanaf eigen helft richting spitsen en belandde bij Samuel die voor de bevrijdende 3-1 zorgde door de bal hard door het midden te schieten. Alle schroom werd vervolgens van ons af gegooid en toen was het tijd voor Joris die vanaf rechts fraai raak schoot 4-1. Wederom Joris liep goed door en schoot koel en beheerst ook de 5-1 binnen. Waarschijnlijk bedacht hij zich dat drie goals achter elkaar in één helft een hattrick betekent, want wederom vanaf rechts schoot hij zijn mooiste van de dag binnen in de verre hoek, 6-1! Volgens goed gebruik mag dan de wedstrijdbal mee naar huis, maar hier moeten we nog het hele seizoen mee doen dus dat lieten we maar achterwege. Echter was hij wel de man van het laatste kwart. Speler van de Week is TEUN, goede eerste helft door strijd te leveren en een belangrijke goal en door cruciale reddingen in de tweede helft heeft hij ons de gelegenheid gegeven afstand te nemen van Fortuna.

  Vrienden, met veel enthousiasme heb ik weer kunnen zien hoe jullie voor de bal en elkaar strijden. Probeer bij balbezit wel oog voor elkaar te houden en eerder over te spelen en als je zelf de bal niet hebt goed positie te kiezen zodat je ook aangespeeld kunt worden. Tot slot vind ik het mooi om te zien hoeveel plezier jullie in het “spelletje” hebben en graag willen spelen, want Joël was niet uit het veld te krijgen ondanks zijn befaamde teen en Joris was zelfs tot tranen toe geroerd toen hij even moest wisselen. De volgende competitiewedstrijd is pas over drie weken, maar waarschijnlijk komt er nog een oefenwedstrijd om deze lange periode op te vullen.

  De Coach


rfwbs-slide