• Zoek en gij zult vinden

    Dit jaar zal de reis een paar keer naar Amsterdam gaan. Op zich prima te doen, totdat Google Maps je eerst naar de verkeerde kant van het sportpark brengt en daarna naar een overvolle parkeerplaats waar het file rijden is en slalommen om de wachtende auto’s. Later werd mij duidelijk dat er gewacht werd op het vrijkomen van een parkeerplaats tegen een tarief van slechts 10 cent per uur. Ondertussen vonden wij in de wijk een parkeerplek tegen betaling van “slechts” 9,92 euro aan parkeergeld. Vervolgens stonden we bij de verkeerde voetbalclub, want de juiste club lag een stukje verderop verstopt. Gelukkig waren we ruimschoots op tijd (vandaar het hoge tarief) en konden we gaan genieten van een zeer zonnige, windvrije ochtend. De wedstrijd stond gepland om 10.00 uur, geen tijd voor een MO19 team, maar oké, niemand had zich verslapen.
    Met de tramlijn op de achtergrond werd er klokslag 10 uur afgetrapt met Noé op doel. Ook op het veld was het zoeken: zoeken naar elkaar, zoeken naar het doel en zoeken naar de vorm. Langzamerhand begint het te lijken op het spelletje dat we gewend zijn van de meiden: meer positiespel en gebruik van het hele veld. Het spel verschuift meer en meer naar de goede helft, maar uiteraard weet ook HEDW af en toe voor het doel van Sporting te komen. Dan weet Abir van achteruit op te stomen, ze komt helaas niet aan schieten toe, maar de bal komt toch bij de keepster. Dan ontstaat er een heel bijzondere situatie: de keepster valt, maar laat de bal naast haar liggen om haar kousen goed te doen. Aan de kant staat al niemand meer op te letten, maar dan blijkt dat de scheidsrechter niet gefloten heeft en is Lisanne zo bijdehand om de bal dan maar in het doel te schieten. Verwarring alom, licht gejuich volgt en eigenlijk snappen we –zeker aan de kant- niet zo goed wat er nu gebeurde. Dan besluit de scheidsrechter om dit doelpunt toch maar af te keuren. Hij laat het spel hervatten vlak voor het doel: HEDW krijgt de bal met de opdracht om deze naar Sporting te spelen. Tja, dan moet je de bal niet in de voeten van Doris spelen, want die schiet de bal er natuurlijk gewoon in. Zo is het alsnog 0-1.
    Na de rust staan er aan beide kanten andere keepsters in het doel. HEDW heeft in de rust vermoedelijk een donderpreek of zo gehad, want ze gaan voortvarend van start. Sporting krijgt de bal niet goed weg en de bal vliegt onhoudbaar voor Roos in de verre hoek. Na 2 minuten is het 1-1. HEDW blijft nog druk zetten en diverse corners volgen. Dan krijgen ze een vrije trap mee en besluit Victor alsnog om Marith op doel te zetten zoals de bedoeling was. De opleving van HEDW was van korte duur en Sporting gaat met Noé in de aanval. Zij kan de aanval ook zelf afmaken en de beloning is een mooi doelpunt: 1-2. Sporting blijft druk zetten en er volgt een corner en daarna volgt een prachtige voorzet van Shanou en Lisanne kopt door naar de voeten van Noé en het is 1-3. Na een afstandsschot van Doris probeert HEDW het ook van afstand maar dat schept geen gevaar. Het spel gaat verder op de helft van HEDW, na een corner die door Noé genomen wordt, belandt de bal nogmaals bij haar. Ze schiet hem hoog in de lucht en de bal dwarrelt naar beneden precies in het doel 1-4. Bij de volgende corner werkt HEDW zelf de bal in het doel en eindigen we op 1-5. Uiteindelijk toch een aardige wedstrijd met veel doelpunten, omdat het toch lukte om HEDW zoek te spelen.
rfwbs-slide