• Zestien één winnen: wij blij, de tegenstander ook!

  De Kadoelen mannetjes huppelen een uur lang vrolijk en fanatiek over het veld. Het meest aandoenlijke beeld is de blijdschap van hun coach. Ergens in de vijfenvijftigste minuut, als zijn team bij een 0-14 achterstand scoort; schreeuwt hij het hossend uit van vreugde met zijn armen in de lucht, zijn pupillen beschouwen en voelen zichzelf op dat moment als fortuinlijke helden. Zij blij, wij blij, iedereen blij.

  Na zeven wedstrijden staat Sporting Krommenie JO11-2 op een keurige zesde plaats, met tien punten, drie gewonnen duels en één keer een gelijk spel. Dat we zaterdag SV Kadoelen JO11-2 met 1-16 hebben verslagen is geen verrassing. Complimenten voor die jochies uit Amsterdam Noord. Week in week uit lijden zij monsternederlagen: 30-0, 24-0, 10-3, 16-4, zij hebben het niet gemakkelijk. Maar als de eigen vereniging of de KNVB zo'n team niet in bescherming neemt, dan moeten wij wel gewoon voldoen aan onze sportieve plicht.

  Lekker voetballen, sportiviteit zijn ook in dit duel de belangrijkste ingredienten. Met Jos hebben we besloten (bijna) niet te coachen, de Sporting spelers moeten alles zelf oplossen in deze wedstrijd. Dat hebben ze succesvol gedaan. Ons enige aandachtspunt is: iedereen moet scoren, én dat is gelukt! Mooi zoals Levi, Sander, Antonio, Stijn, Mees, Baron, Max, Martijn, Luke en Jelle elkaar doelpunten gunnen. In de tweede helft hebben we de opstelling omgegooid. Keeper Luke in de voorhoede en Baron op doel. Het is een ideale oefenpot, een speeltuin wedstrijd. We zijn op het parkeerterrein ook geinspireerd door het uitgestrekte skatepark tegenover het voetbalcomplex. Daar dartelen onze jongens bij aankomst op kicksen fantasievol in hun hoofden met trucjes en sprongen over de gladde betonnen ondergrond en de steile hellingen.

  De voetbalvelden zijn eveneens glibberig. Enkele minuten later horen we dat onze wedstrijd is afgelast want wij moeten op echt gras spelen en omdat daar een lichte sneeuwlaag op ligt besluit de consul dát veld te sparen. Om 8.20 uur maken we plannen om de teleurstelling weg te spoelen door naar de Mc Donalds te gaan. Voor warme chocomelk, koffie of een milkshake. Terwijl we ongelukkig de kleedkamer verlaten worden we op de drukke gang teruggeroepen; het gaat gelukkig toch door, er is een indelingsfoutje gemaakt, wij spelen op kunstgras en die velden zijn niet afgekeurd.

  Leuk om te zien hoe respectvol onze boys tijdens de penalties Kadoelen een extra geluksgevoel geven. Dat hebben ze zelf perfect aangevoeld. Zo'n wedstrijd was het.

  VV
rfwbs-slide