• Zegereeks O10-2 eindigt in de kwart-bekerfinale

    Het ging er al weken over: de jongens van de O10-2 staan in de kwart-bekerfinale! Om zover te komen speelde het team in de poulefase en voorrondes maar liefst 6 ongeslagen wedstrijden. Iets om ontzettend trots op te zijn! Toen de tegenstander bekend werd, kneep de coach ‘m wel een beetje: begin van het seizoen bleken we hier al oog in oog mee te hebben gestaan met een voor ons minder florissant resultaat. Maar hé: begin van het seizoen is nu niet en we hebben de afgelopen weken gezien dat de O10-2 met sprongen vooruit gaat! Ze weten elkaar te vinden, spelen goed over en swingen over het veld. Een genot om naar te kijken. Het meegereisde publiek (vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen, andere familie en vrienden) stond er helemaal klaar voor.

    Met een voltallig team en in een brandend zonnetje klonk om 11 uur het startsein. De thermo’s die hier en daar nog onder de tenues zaten, bleken echt overbodig. Zelfs stilstaand langs de lijn was het erg warm. Maar onze jongens en dame leken daar geen last van te hebben en gingen er tegenaan. Of Sporting onder de indruk was van het fysiek sterk ogende team, de herinnering aan de vorige wedstrijd of van het feit dat verliezen ook betekende dat het bekeravontuur afgelopen is… wie zal het zeggen. Het liep in ieder niet zoals we de laatste weken gewend zijn en DEM kwam op 0-2 voorsprong. Dat ging zelfs Sporting te snel: de ruggen werden gerecht en ze vochten terug om de achterstand te keren naar een 2-2. Helaas werd het voor de rust nog 2-3.

    In de tweede helft kon het kwartje beide kanten opvallen. De teams leken behoorlijk aan elkaar gewaagd, zolang DEM maar zo min mogelijk kans kreeg om te schieten en Sporting door de wat zwakkere verdediging heen kon breken. Ondanks dat aan beide kanten kansen waren, beide teams deze niet wisten te benutten, onze keeper prachtige reddingen verrichtte en iedereen zijn stinkende best deed: DEM wist een paar keer raak te schieten en liep al vrij snel uit. Tja en dan wordt het met ieder tegendoelpunt steeds lastiger om aan te haken. Met een 3-11 eindstand eindigt voor de O10-2 helaas het bekerfestijn.

    Het voelt een beetje als een anti-climax. Het team zat zó in een stijgende lijn, dat er voor mijn gevoel meer in zat. Of dat winst is, weet ik niet, maar het gat bij een goed lopend O10-2 had vast veel kleiner geweest. Blijf in jezelf geloven, hoor: jullie zijn ontzettend goed bezig! En de kwartfinale halen is echt súper goed. Voor zover ik weet zijn jullie het enige team van Sporting dat zo ver gekomen is. En daar mogen we best een heel klein beetje trots op zijn!

    Ik kijk alweer uit naar de volgende wedstrijd. Weer lekker ballen en genieten. Want dat is het áller belangrijkste. Hoe goed de tegenstander ook is: jullie kunnen het ze verdomd lastig maken 😊.
rfwbs-slide