• Ze doen het weer

    Vanmorgen stond de burentwist met SVA op het programma. Voor aanvang was er even wat onduidelijkheid over de spelers: Ian was door ziekte geveld (beterschap, Ian!) en Shalom belde vlak voor aanvang af, waardoor we een helft met een man tekort zouden komen te zitten. Gelukkig kon Max op het nippertje van huis worden opgehaald om onverwachts in te vallen. Echter, tot onze verbazing meldde onze nieuwe aanwinst Mohammed zich toen de wedstrijd net begonnen was. Toen hadden we dus plots twee wissels. Het spel begon mede hierdoor wat rommelig. Toch wisten we dankzij een mooie vrije trap van Samuel op voorsprong te komen. Hierna ging het echter steeds minder goed. De posities werden niet altijd goed ingevuld en er stond regelmatig niemand voorin als wij de bal veroverden. Tel daarbij de behendige spits en de goede keepster van SVA op en wij stonden bij rust tegen een 1-3 achterstand aan te kijken.
    We voelden allemaal dat er meer in zat, na die mooie comeback van vorige week, omdat we zoveel beter kunnen voetballen dan we hadden laten zien. Nadat de posities weer waren doorgenomen kon de tweede helft beginnen. Er werd nu beter samengewerkt waardoor de bal vaak bij een vrije Sporting speler terecht kon komen. Finn kon profiteren en bracht de spanning weer terug met een beheerste schuiver: 2-3. En na een zuivere hattrick van Wouter stonden we ineens zelfs 5-3 voor! Tussendoor had Mohammed nog een lastige bal uit een corner knap gecontroleerd maar net voorlangs geschoten, schoot Samuel in een rebound hard naast en miste Wouter nog een grote kans op 6-3 toen hij vlak voor het doel de bal nog over het doel wist te schieten. Achterin verdedigden Cilencio en Robin zo goed, dat keeper Dylan er maar even bij ging zitten, omdat hij niks te doen had. De laatste treffer kwam op een moment dat we even inzakten, maar gelukkig zat de tijd er op en floot scheids Justin voor het einde.
    Zo zie je, het is belangrijk om allemaal op je positie te blijven spelen. Wanneer een ploeggenoot de bal heeft en jij staat daar vlak bij, kan je beter bij hem weglopen zodat hij de bal naar je kan spelen. Wanneer je naar hem toe gaat, ben je namelijk slechter aanspeelbaar en sta je bovendien meteen gedekt. Tot volgende keer!