• YES!

  We sluiten het jaar schitterend af. Met een 2-5 dik verdiende overwinning. Eindelijk komt in Purmerend bij De Wherevogels alles goed. Precies op het juiste moment.

  We hebben sinds september regelmatig gefantaseerd over hoe het is om te winnen. Dat is al eens gebeurd. Tegen WSV. Maar die punten tellen niet meer mee omdat WSV naar een lagere poule is gegaan. De eerste seizoenshelft was soms abracadabra. Op lippen bijten. Met tranen, zweet en pijn knokken. Onhandig of terecht verliezen. Weggetikt worden. Moeilijk een nederlaag accepteren. Het waren ingewikkelde ochtenden na de zoveelste inmaak partij. Vele rottige zaterdagen tegen betere clubs in een veel te zware, oneerlijke groep. Erg vervelend voor een jong en gretig voetbalteam.

  Wij zijn altijd vrolijk door gegaan en hebben geloofd in onze eigen voetbal verliefdheid. We hebben in elke verloren wedstrijd vaak genoeg een goede periode gehad of een goede helft gespeeld. Zelfs bij een 11-2 verlies verlieten wij gevoelsmatig het veld als winnaars. Al die klappen, die leerzame momenten hebben geleid naar iets bijzonders op 9 december.

  Wat jammer dat Stijn ten Hoope er niet bij is. Hij rent, voetbalt altijd ongestoord en fanatiek van links naar rechts. Van achteren naar voren of dwars door het midden. Een week eerder hebben we tegen FC Uitgeest gespeeld. Dat was een harmonica wedstrijd. Het spel ging swingend heen en weer. In de laatste minuut stuurden we het hele team als een bijenzwerm naar voren. Inclusief de keeper. In een alles-of-niets poging. We konden nog gelijk maken. Toch bleef Stijn het lege JO10-2 fort achter hem in zijn eentje bewaken. Op de middenlijn. Als een echte Sporting strijder in een wapperend shirt.

  Ook balen voor Marit. Dat zij niet kan meedoen en juichen in Purmerend. Het is haar net zo gegund. Tegen Uitgeest incasseerde zij als keeper in de eerste helft twee goals. Juist Marit maakte in die avontuurlijke wedstrijd de belangrijke en zeer verdiende gelijkmaker, 2-2. Brutaliteit, zoals ze vaker toont. Vlak voor vertrek naar De Wherevogels ontvangen we een afmelding. ´Marit is ziek en baalt,´ appt haar moeder. Oei en ai. Wij staan al om 7.45 uur klaar voor vertrek. Het heeft geen zin om op dit donkere tijdstip haastig een vervanger te regelen. We gaan ervoor. Zonder wissels.

  Op deze koude en bloedspannende ochtend in Purmerend moet en kan het dan gebeuren. Weken daarvoor zit het er al aan te komen. Wij tonen allemaal onze krachten en kwaliteiten. We verslaan een ploeg van hetzelfde niveau. Het is vanaf het begin tot het einde aantrekkelijk. Max en Mees staan sterk een helft op doel. Als veldspelers tonen zij trucjes, verantwoordelijkheid en vlammen op verschillende momenten. Stijn de Groot heeft al meerdere keren om een nieuwe uitdaging gevraagd. Ok, negenjarige spelers die woorden als ´uitdaging´ gebruiken worden natuurlijk door ons beloond. Door zijn pittige inzet houdt hij de motor in het team draaiende.Tegen FC Uitgeest scoorde Stijn de verlossende 1-2 na een mooie assist van Levi.

  Martijn is knap bezig. Hij heeft een stevig loopvermogen met en zonder bal. We moeten zijn arbeid afremmen op het spekgladde, besneeuwde kunstgras in Purmerend en dwingen hem bij een ingooi kort uit te rusten. Sander in het centrum van de verdediging is een interessante, leuke ontwikkeling. Hij bemoeit zich vanuit die positie prima overal op het veld met het spel. Antonio schiet in de eerste minuut de bal tegen de paal. Hij krijgt de opdracht om dichterbij Levi te lopen. Dan kunnen ze samen meer combineren en kaatsen. Die ingreep werkt. Op die manier scoort Levi een keer. In totaal knalt Levi er vier in het doel. Bravo Levi. Daarna volgt de beloning voor Antonio. Hij komt los en zorgt voor de 2-5 eindstand.

  Het supernieuws bereikt Floris. Deze bevrijdende overwinning is ook voor hem, Stijn en Marit. YES! Iedereen is blij en trots. We staan niet meer op de laatste plek. Dit zijn wij. Sporting Krommenie JO10-2. Als het zo gaat, tegen voetballende ploegen van ons niveau, dan kunnen we nog een heleboel plezier beleven in 2018. Hopelijk @KNVB tegen nieuwe gelijkwaardige tegenstanders!?

  Fijne feestdagen en een gezond/gelukkig nieuwjaar.

  VV
rfwbs-slide