• WOW

  Purmerland MO17-1 vs Sporting Krommenie MO17-1 (0:0 ; 0-1)

  In afwezigheid van Anouk, onze verslaggeefster, neem ik even de pen ter handen om de wedstrijd vast te leggen.
  Wij moesten om 14:45 uur in Purmerland spelen, maar voor de wedstrijd kon beginnen moesten we al enkele hobbels nemen, zoals geen wissels spelers, met 2 heldere afberichten en eentje die niet kwam opdagen ondanks pogingen om in contact te komen.

  Deze wedstrijd gingen we dan ook met 11 meiden aanvangen en hebben deze ook met 11 meiden beëindigd. De kleedkamer was de moeder van Fleur vt V, Jose dank je wel voor je steun:).

  Om 14:45 uur moesten we beginnen met de wedstrijd, een ieder was ruim op tijd aanwezig dus konden de 11 meiden na een korte peptalk (zoals geen lange ballen proberen te spelen door de lucht zowel tegen als voor de wind, zeker dit laatste niet doen) richting speelveld gaan.

  Bij het tossen verloor Isa de tos en moesten we de eerste helft tegen wind inspelen, dit hadden we toch gedaan maar toch. Vanaf de aftrap waren we onmiddellijk gevaarlijk en dat was al een goed teken. Er werd veelvuldig over gespeeld en we lieten onmiddellijk Purmerland weten dat we konden voetballen.
  Na een goede aanval schoot Noé snoeihard van 5 meter op de paal en dat was al het eerste waarschuwing schot. Gedurende de eerste 30 minuten waren de meiden heel goed aan het voetballen. Lotte schoof nu en dan door als extra middenvelder, waardoor Shanou, Marith en Sanne de verdediging vormde. Dit deden ze de eerste helft uitstekend. Lisanne was veelvuldig aanspeelbaar en hetzelfde gold voor Julie. Hierdoor konden onze buitenspelers Gina en Noé voor veel gevaar zorgen met hun rushes. Fleur stond in de spits goed de bal aan het ontvangen en speelde deze weer goed terug waardoor we zeker verschillende pogingen konden doen om de keeper te passeren.
  De laatste 10 minuten van de eerste helft kregen we maar liefst 5 a 6 corners tegen, Purmerland had de wind mee dus een in-swinger had zo maar kunnen gebeuren. Maar onze Fleur op het doel wist deze allemaal te keren. De mooiste redding die ze had was bij een vrijetrap van Purmerland op ca 20 meter afstand. De vrijetrap werd echt perfect genomen over het muurtje in de korte hoek laag, echter met een fabuleuze redding van Fleur werd de bal gekeerd.
  Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust die deze 11 meiden hard nodig hadden. Opgewekt gingen we dus ook de kleedkamer in.

  In de rust nogmaals benadrukt dat we met de wind mee de bal laag moesten houden en ook de afstand schoten moesten gaan gebruiken, de keeper zag er namelijk niet sterk uit. En verder de meiden verteld dat ze zo moesten spelen met blijven overspelen en de strijd aanblijven gaan ook in de voorhoede.

  Na ca 15 minuten mochten de meiden weer het veld op om de wedstrijd binnen te halen en de punten mee te nemen na Krommenie.

  In de tweede helft probeerde Purmerland in het begin te drukken maar de meiden stonden perfect opgesteld. Snel konden we onze eigen spel weer spelen en dat deden we echt goed, zelfs toen Julie even herstellen moest van een bloedneus, wisten we de bovenliggende partij te zijn. Algauw hadden we in de tweede helft weer de bal. Onze flanken waren continue aanspeelbaar en ze hielden het spel ook goed breed, waardoor Purmerland veel moeite had om ons te stoppen. Isa kreeg meer een vrije rol op het midden veld doordat Lotte doorschoof na het midden veld en bijna elke afvallende bal die door het midden kwam afving. Marith zorgde voor een goede rugdekking richting Shanou en Sanne, welke ieder goed hun vrouwtje stonden. De moment dat ze het even niet redde was Marith daar voor de helpende voet. Lotte viel daardoor weer terug om Marith rugdekking te geven. Verdedigend was het de tweede helft echt dicht, Fleur vt V was gelukkig goed aangekleed want veel werk heeft ze niet gehad.
  Zowel Julie als Lisanne waren op de flanken goed bezig en hierdoor konden Gina en Noé lekker voetballen. Ook bij bal verlies werd er goed door gedekt, zodanig dat Purmerland nauwelijks nog op de helft van Sporting kwam in de tweede helft.
  Dat Purmerland bang was voor onze afstandsschoten bleek wel uit het geschreeuw van de Purmerland speelsters “laat ze niet schieten”.
  Na ca 20 minuten spelen werd een overtreding gemaakt op Isa, net over de middenlijn. Opdracht gegeven probeer het maar. Ze kwam net iets te kort, maar de keeper had de bal niet klem vast en Fleur was als de kippen erbij, dat was ze trouwens de hele tweede helft. Ze zorgde voor veel onrust in de verdediging van Purmerland en ze speelde ook ijzer sterk, zelfs een omhaal leukte bijna.
  Niet veel later na de eerste vrijetrap werd weer een overtreding gemaakt op Isa, nu ca 6 meter dichter bij het doel (10 meter over de middenlijn).
  Met de wind in de rug en een goede trap op doel kwam de bal net boven de keeper terecht, die de bal niet meer kon keren, 0-1 voor Sporting.
  De toeschouwers van Purmerland zeiden dat het wachten was op een doelpunt van Sporting, ze vonden dat de meiden van Sporting erg mooi speelde met het rond tikken van de bal en ook als eenheid speelde.
  Purmerland poogde nog een gelijkmaker te maken maar helaas, de bal ging ver over. Noé had nog een kans met een vrijetrap om 0-2 te maken, het schot was strak en hard, jammer genoeg kon de keeper deze wel met pijn en moeite stoppen.
  Fleur had nog een paar mogelijkheden maar jammer genoeg mocht het niet baten.

  De wedstrijd is uiteindelijk met 0-1 gewonnen door Sporting en de meiden waren na afloop in de kleedkamer alles behalve moei, althans zo leek het. Want ze konden nog uitbundig voor Lisanne haar verjaardag zingen.

  Meiden ik heb genoten van jullie spel en gezien met hoeveel plezier jullie het samen hebben gedaan, chapeau. Ik heb altijd in jullie gelooft dat jullie zo konden spelen, nu proberen het de volgende wedstrijd ook zo te doen.

  Een tevreden Coach & Trainer en toeschouwer
rfwbs-slide