• Winst voor onze jongens in de bekerwedstrijd.

    De 2e bekerwedstrijd is een uitwedstrijd in het Noord-Hollandse Schagen waar we om half 9 in de stromende regen verzamelen. Dat belooft wat. De jongens zijn in een jubelende stemming want ze mogen hun nieuw bedrukte shirt mét naam en zelf uitgekozen rugnummer aan. Met dank aan de sponsor Multitubes. Het ziet er gelikt uit.
    Onze doelman de 1ste helft is Dees. De start van de wedstrijd verloopt voorzichtig, moeizaam kun je wel zeggen. De jongens zijn nog niet in topvorm en de aanval ligt duidelijk aan de kant van SRC. Met een beetje geluk weet Levi (nr. 7) Vince H. (nr. 30) te vinden en goooooaaaaal!! Die 0-1 was nodig om de jongens te motiveren. Maar de spelers van SRC knokken net iets meer lijkt wel en krijgen een vette kans. Door een goeie redding van Mick (nr. 10) werd de verdediging op de proef gesteld. Vince L. (nr. 9) was er ook als de kippen bij toen de SRC aanvallers steeds maar weer binnen het doelbereik van Sporting kwamen. Maar Dees (keepers nr. 1) liet de bal er niet door. Hij keepte weergaloos na een corner van SRC en kreeg 2 schoten in handen. Zo zonder scheids is toch even wennen. Zeker toen een SRC-speler hens maakte en gewoon rustig het spel doorspeelde. Alleen Sporting verovert en zorgt dat zij een corner mee krijgt. Vince H. schiet met een knap hard schot vanuit de corner waardoor Levi de 0-2 kan maken. Het keepertje van SRC moest door dat harde schot even herstellen maar herpakte zich. Er volgen meerdere aanvalletjes van Sporting maar de verdediging van SRC is sterk. Oe! Na een schot van Vince H. kopte Karsten (nr. 11) de bal helaas nét langs het doel. Vervolgens weer een kans voor SRC. De bal werd mooi opgevangen door Dees! En dan de snelle Levi die een treffer maakt. 0-3. Vanuit een binnendribbelende bal vanaf de zijlijn (weet niet of ik helemaal op de hoogte ben van de nieuwe spelregels) die Vince H. op zich nam, schoot Karsten in één move de 0-4. Verder nog een schitterende linkervoetredding van Dees. Bij een aanval kwam de bal nét niet over de lijn. Dees hield m een tijdje stevig vast tot het weer veilig was. Tussen Levi en Vince H. knap samenspel en boem: Vince H. scoort de 0-5. Toch lukte het de tegenstander de 1-5 te maken. Die zat er aan te komen. En vlak voor de rust raakte SRC de lat. Spannend. Een goede tegenstander waar we niet te makkelijk over moesten denken.
    Rust waarna de 2e helft begint.
    De 1ste kans is voor Sporting. Levi neemt een corner. Jammer de felheid was goed maar de bal werd iets te hard ingeschoten. De gretigheid ontbrak een beetje en de toeschouwers keken zelfs naar een soort van rugbymomentje. De “nieuwe” 2-minuten rust evaluatie was nodig om de jongens weer een boost te geven. Leiders Sjoerd en Daniel praatten de jongens bij. En ja hoor er kwam iets meer snelheid wat de 1-6 opleverde voor Sporting. Weer een dikke kans voor SRC. Ha, maar Karsten haalt eer uit zijn werk. Schiet vervolgens ver en Dees (de nr. 8 op het veld) passte perfect de bal richting Vince L. die met een draaibeweging loeihard op doel schoot. Mick zat goed op de bal waardoor SRC het geluk niet in handen kreeg. Sterker nog. Sporting eindigden met een mooie 1-7 overwinning. Dubbel feest! Want er was er 1 jarig. Sjoerd werd verrast in de kleedkamer en luid toegezongen.
    Ilse (moeder van Vince L.)