• Wie het laatst lacht.... lacht het best!

  Zaterdag 23 november moet het gebeuren tegen LSVV. Deze club staat slechts een plaatsje hoger -op de ranglijst, dus gaat Sporting voor de winst. Helaas zit Demi nog geblesseerd aan de kant.
  De start is goed, al snel is de eerste kans voor Fleur M, maar de bal gaat voorlangs. Misschien doordat er wat makkelijk gedacht wordt, leidt balverlies al snel tot gerommel voor het doel van invalkeepster Floor, zij slaagt er net als de verdedigsters niet goed in om de bal weg te werken en dus krijgt LSVV nogmaals de kans om in te schieten en openen zij de score. 0-1
  Haastig gaat Sporting op zoek naar de gelijkmaker, maar haastige spoed is zelden goed en dan willen de ballen er niet in. Maar na een paar pogingen krijgt Noé de bal op haar slof en ze poeiert hem na een mooie pass van Marith vanaf randje strafschopgebied in 1-1. Flink fel gaan de meiden door om een voorsprong te pakken, met veel snelheid gaat het richting het doel: Noé kan het nog een keer proberen, maar dit keer kan de keepster onderbreken en gaat ook de rebound van Lisanne er niet in. Over en weer wordt er wat geprutst: LSVV is slordig met wegwerken, Sporting springt slordig met de kansen om. Desondanks staat Famke op rechts lekker te ballen: de duels worden gewonnen en de bal wordt prima meegegeven naar voren. Fleur M, Noé en Fleur V laten mooie acties zien, maar gaat de bal net over. Even later is het wel raak: Fleur M gaat over links in de aanval, doet een doelpoging en dan maakt Lisanne het af: 2-1. Lekker meiden!
  Dan krijgt de tegenstander een vrije trap op een flinke afstand. Zij hebben een specialist in de gelederen die de bal flink weet te raken en met een strakke boog gaat de bal over keepster Floor en is het weer gelijk: 2-2. Sporting wil die voorsprong wel pakken en snelt weer naar voren, maar er is te weinig rust om te scoren. Diverse counters volgen: Sporting is sneller, maar meer dan een corner wordt er niet uitgehaald. Met de corners wordt slordig omgesprongen: vele ballen belanden in het zijnet. Daar valt veel meer uit te halen, zonde! De aanvalsgerichtheid zorgt er helaas voor dat de meiden het op eigen helft ook moeilijk hebben, maar ze houden stand en met 2-2 is het rust.
  In de tweede helft gaan de meiden weer fel van start, ook nu worden er een paar corners uitgesleept, Julie kan vanaf het middenveld ook de achterlijn halen, maar het scoren lukt niet. Dan volgt er een fase waarbij doelloos over en weer geschoten wordt en dan lukt het Sporting weer om dat ritme te doorbreken en gaan ze in de aanval. Met het toenemen van de gure wind, daalt de temperatuur en de wedstrijd wordt ook grimmiger. Er wordt meer geduwd en getrokken en er volgen meer overtredingen. Helaas kopt Lisanne de vrije trap van Noé net naast.
  Wat er soms op het veld precies gebeurt, is niet altijd te zien en te horen aan de kant, maar helaas moeten we zelfs op dit niveau constateren dat respect voor de tegenstander ver te zoeken is. Helaas laten onze meiden het verbale gepest niet gewoon van zich afglijden maar lukt het de tegenstanders om ze hiermee van slag te maken. Laat de voeten spreken meiden! Laat je niet op je huid zitten en trek je er niks van aan als ze commentaar hebben op de kleur van je haar of dat ze je proberen wijs te maken dat je er niks van kan. Dit wordt geroepen omdat ze het voetballend niet redden! Beschouw het als een compliment dat ze van alles tegen je roepen. En als ze je dan uitlachen omdat je er een traantje om moet laten: laat ze maar lekker lachen ! Het is heel nobel dat jullie het voor je teamgenoten opnemen, maar dat hoeft niet altijd. En nogmaals: Laat je voeten spreken. Gelukkig hebben jullie dat uiteindelijk gedaan: vlak voor tijd kan de bal voorgegeven worden en laat Lisanne de tegenstanders haar hielen zien en de keepster kan de bal uit het net vissen. 3-2 Zo neem je wraak en zet je de overwinning op je naam. Wie het laatst lacht, lacht het best!
rfwbs-slide