• Wel wind geen winst

  Sporting Krommenie JO 9-2 tegen Odin '59 JO 9-2

  WEL WIND GEEN WINST
  Krommenie – Na twee wedstrijdloze maanden konden de mannen dan eindelijk weer de wei in. De leeftijdsgenoten uit Heemskerk kwamen op bezoek voor de eerste wedstrijd van het voorjaarseizoen in de eerste klasse, want de goede resultaten voor de winterstop waren bij de KNVB ook niet onopgemerkt gebleven en hebben ons dus een klasse hoger ingedeeld.

  Uiteraard hadden de jongens de afgelopen weken niet stilgezeten, want onder de bezielende leiding van Jan van der Stoop waren al heel wat trainingen afgewerkt en was het team ook nog op hoogtestage geweest in de Castricummer duinen én er was uiteraard nog het uitstapje naar Jong AZ, waarover we allemaal in de krant hebben kunnen lezen.

  Gelukkig is het team tijdens de transferperiode in tact gebleven en konden we in een vertrouwde formatie starten. Teun begon in het groene keepershirt en Joris en Noah als verdedigend blok voor hem. Cem begon als centrale man en Adam en Liam vormden het veelzijdige aanvallende duo. Joël en Samuel konden al popelend langs de lijn hun eerste wisselbeurt van het jaar voltooien.

  We begonnen de wedstrijd letterlijk en figuurlijk met een flinke wind mee en voordat we het wisten had Adam al ons eerste goal van het jaar in het netje liggen, 1-0. Onze jongens vlogen dus uit de startblokken en de gretigheid droop ervan af, maar helaas merkten we dat de wind ook erg opgetogen was en de 1-1 dwarrelde zowaar over Teun heen. Teun die overigens goed stond te keepen na een weekje griep. Veel kansen konden we eigenlijk niet meer creëren en het spel werd van beide kanten rommelig. Wel werd er voor elke meter gevochten, Joris maakte een hoop meters en Liam greep vaak goed in. Een heerlijke pass van Samuel op de razendsnelle Joël in de loop deed ons nog opveren, maar desondanks gingen we met een gelijke stand de kleedkamer in.  In de rust konden we bijkomen van de hectische eerste helft met een lekker bakkie … limonade. Adam trok de keepershandschoenen aan en Teun zou voorin zijn kunsten gaan vertonen. Het advies was de bal laag te houden met de komende wind tegen.

  De tweede helft begonnen we stormachtig en dat wist de goed spelende Cem te bekronen, met zijn gouden rechter krulde hij vanaf de linkerkant prachtig de bal van afstand achter de keeper, 2-1! We werden vervolgens door de sterke tegenstander vaker terug gedrongen en aanvankelijk wisten we nog veel tegen te houden. Noah liet zien dat verdedigen echt een vak is door zich steeds goed op te stellen en juist te anticiperen. Wederom een dwarrel bal viel over Adam heen en De Wind had weer een assist op zijn naam staan, 2-2. Adam wist daarna nog mooi te redden in de korte hoek, maar een goedlopende aanval van Odin werd daarna wel goed afgerond, 2-3. De strijders van Sporting gaan altijd voor winst, maar twee doelpunten en wind tegen met een sterke tegenstander was te veel gevraagd. Toen ook nog de 2-4 onfortuinlijk in ons doel terecht kwam was het verzet helemaal gebroken. Samuel deelde nog een lekkere panna uit (koekoek), maar het doel was nog ver en zo moesten we onze entree in de eerste klasse afsluiten met een ongelukkige nederlaag.

  Man van de wedstrijd De Wind, een paar assists en constant aanwezig. We zijn nu een nederlaag rijker en dus ook wat leermomenten in onze rugtas. Door de weersomstandigheden heeft vandaag de gelukkigste gewonnen, maar geluk kun je ook afdwingen door te zorgen dat je tegenstander niet kan schieten en ze verder van ons eigen doel af te houden en we vervolgens zelf in de gelegenheid kunnen komen om te schieten. Sowieso hartstikke trots op jullie en de volgende wedstrijd nemen we deze ervaring mee en gaan we weer voor de winst.

  De Coach
rfwbs-slide