• Wéér een échte wedstrijd

  JO 10-1 Wéér een échte wedstrijd

  Krommenie – Voor de eerste thuiswedstrijd dit seizoen ontvingen wij de Boys van Kolping 10-1 uit Alkmaar op het echte gras van Sporting. Naar verluid een gevreesde tegenstander, want vorig seizoen hebben zij de gastheren getrakteerd op een fikse nederlaag. Gelukkig hebben onze jongens een goede trainingsweek achter de rug en staan dan ook met veel vertrouwen aan de aftrap.

  Vandaag is de eer aan Ties om ons doel te verdedigen en start Joris als centrale verdediger. Don begint als middelste middenvelder geflankeerd door Samuel op rechts en Adam op links. Rinke is de man die voorin voor gevaar moet gaan zorgen. Quinten is weer helemaal hersteld en begint samen met Siem op de denkbeeldige bank om samen met de coach het eerste deel van de wedstrijd te analyseren.

  De eerste helft beginnen we goed en doen we precies wat we afgesproken hebben, dat betekent vroeg druk zetten en goed aansluiten. Kolping komt niet aan voetbal toe en dat resulteert in een corner voor ons waaruit we heel knap NIET scoren, ook een bal van Don op de paal belandt fortuinlijk in de handen van de keeper. Quinten, inmiddels voor Rinke in het veld gekomen, deelt ook in onze tegenspoed en weet de lat te raken. Het cliché “wanneer je ze zelf niet maakt …” deed ook nu weer van zich spreken, want via een counter lag de bal zowaar achter Ties, 0-1. De verslaggever ter plaatse had zijn pen nog niet in zijn zak of we stonden opeens met 0-4 achter. Gelukkig weten we door de goed spelende Siem, de centrale verdediger op dat moment, met een heerlijke streep in de bovenhoek de nul van het scorebord te pegelen, 1-4. Don weet ook nog de lat te raken en met weer een beetje hoop kunnen we gaan rusten en de ons geserveerde limonade op het veld opslurpen.

  Tijdens het rusten kunnen we, hoe gek het ook klinkt, niet ontevreden zijn. We waren grotendeels de betere ploeg en creëerden veel kansen, we moeten alleen wel scherp blijven bij balverlies. Uiteraard brengt ons speelwijze ook risico`s met zich mee, we kunnen dan ook niet anders dan deze tactiek in de tweede helft door zetten en er weer een échte wedstrijd van proberen te maken.

  Het is Joris in de tweede helft die, inmiddels vanaf de linkerkant, erg sterk speelde en na goed doorzetten de 2-4 voor zijn rekening neemt en vervolgens ook de aansluiter binnenschiet, 3-4. We ruiken bloed en Siem komt aan de rechterkant goed door, houdt oog voor de mensen voor het doel en geeft laag voor, de bal wordt niet meer geraakt en rolt er toch bij de tweede paal in, de schade is weer hersteld, 4-4!

  Het lijkt wel of de wedstrijden voor ons nog te lang duren, we spelen immers tien minuten meer dit seizoen, of dat we te overmoedig worden wanneer het wél lukt, maar geheel onnodig en door persoonlijke foutjes komen we toch weer achter en staat het in mum van tijd 4-7. Ties weet tussendoor nog wel met mooie reddingen erger te voorkomen en Samuel probeert de grote ruimtes tussen verdediging en aanval te belopen. Adam loopt ook de benen uit zijn lijf en er is nog tijd, dus we kunnen weer in de achtervolging en Rinke weet met een prachtig schot weer leven in de wedstrijd te schieten, 5-7. Quinten weet dan ook nog voor de tweede keer vandaag het aluminium te teisteren, maar het zat hem niet mee, paal. De druk werd opgevoerd en een verdiende vrije trap wordt met de gouden rechter pantoffel van Rinke tot goal gepromoveerd, 6-7. De gelijkmaker hangt in de lucht en de spanning is te snijden, we spelen alles of niets en het wordt …. niets, de goal valt helaas aan de andere kant, 6-8.

  Strijders, wanneer we blijven vertrouwen in ons zelf en meer vertrouwen op elkaar komen de overwinningen vanzelf. Uiteraard moeten we dan wel meer gaan overspelen wanneer je kan en niet pas wanneer het niet anders kan. Hoe we dat op jullie moeten overbrengen is een uitdaging voor trainers en coaches. Volgende week thuis tegen IVV uit Landsmeer, hopelijk dan met iets meer geluk en langere concentratie.

  De coach

rfwbs-slide