• Wederom uitstekende toernooiprestatie team 010-1

  Zondag 13 januari nam het 010-1 team deel aan het Wintertoernooi van Hercules Zaandam.
  Het sterke deelnemersveld bestond uit 20 ploegen verdeeld over 4 poules van 5. Alleen voor de winnaars van de poules volgden kruisfinales en finales voor de eerste 4 podiumplekken.
  Het team was compleet en om 08.15 u vertrokken we naar Zaandam met als doelstelling minimaal 6 wedstrijdjes te gaan spelen. Sporting Krommenie was ingedeeld in een poule met RAP, FC Amsterdam, Abcoude en Vrone.
  De resultaten in de poule waren
  SK – RAP 2 – 0
  SK – Amsterdam 1 – 0
  SK – Abcoude 2 – 1
  SK – Vrone 3 – 2
  Sporting plaatste zich hiermee als onbetwiste poulewinnaar voor de halve finale.

  In de halve finale was Buitenveldert de tegenstander en vreemd genoeg was dit de eenvoudigste wedstrijd. Met liefst 4 – 0 werd deze tegenstander overrompeld en daarmee plaatste Sporting Krommenie zich voor de finale. De andere halve finale ging tussen SDZ en Chaara Football Academy, beide uit Amsterdam en dat was een beladen en emotioneel voetbalgevecht. SDZ trok uiteindelijk deze wedstrijd naar zich toe
  De finale van het toernooi ging dus tussen Sporting Krommenie en SDZ. Het lukte ons niet om deze gehaaide straatvoetballertjes de baas te zijn. Na op 0-1 achterstand te zijn gezet (nota bene uit een hoekschop voor ons aan de andere kant) raakten we de rust kwijt en waren we meer met de tegenstander in de weer dan met ons eigen spel. Toch creëerden we een dot van een kans maar de bal wilde er niet in. In plaats daarvan werd het even later 0-2. Een alles of niets offensief bracht ons niet terug in de wedstrijd en in de slotseconden scoorde de tegenstander uit een onmogelijke hoek nog een keer. Teleurstelling overheerste want als je eenmaal in de finale staat dan wil je maar 1 ding en dat is winnen.
  Terugkijkend naar het hele toernooi dan moet je trots zijn met een tweede plek in een veld van 20 verenigingen. Driemaal is scheepjesrecht dus dat betekent dat na de verloren finale in het zaalvoetbaltoernooi in Utrecht in december jl. en de tweede verloren finale vandaag de volgende te spelen finale door Sporting Krommenie 010-1 gewonnen gaat worden.

  Leider/coach Jan.

  Complimenten ook voor de prestaties van team 08-1 bij het wintertoernooi van Hercules op za 12jan
  SK – Fortuna Wormerveer 2 – 1
  SK – Bloemendaal 0 – 0
  SK – De Dijk 1 – 0
  SK – Odin ’59 2 – 1 en daarmee poulewinnaar.

  Halve finale SK – WVHEDW 1 – 2

  Om 3 en 4 e plek SK – Zaanlandia 0 – 0 en Sporting winnaar na strafschoppen met 3e prijs.
rfwbs-slide