• We are BACK !

  De grazende reporters zijn weer present. Na de benodigde vakanties om bij te komen van alles wat er gebeurt was zijn de posities weer ingenomen langs de lijn.

  Ook in het veld zijn er enkele wijzigingen op transfer gebied. Zo is Gido Bout door Sporting Krommenie van SVA overgenomen (in de wandelgangen heb ik vernomen dat deze transfersom in gelijke porties per wedstrijd wordt uitbetaald aan zijn vader Martin in de vorm van kroketten) en van Kadoelen kwamen Mitchell de Vries en Mitch van Ankeren over.

  Ook langs de lijn merk je direct dat we een treetje hoger zijn gaan voetballen. Ineens zijn er Bobo’s. De originele Bobo ken ik nog wel van mijn lagere schooltijd. Dat was een blad dat werd uitgegeven om kinderen te leren tellen, te kleuren en vormen te maken. Goed om te zien dat daar wat van opgestoken is. Door het aantrekken van 4 hoofdsponsors is het Sporting Krommenie shirt een kleurrijk geheel geworden. HVMS verzekeringen, Kuijs Reinder Kakes, Multitubes en Zaanse Mayonaise

  Wellicht een kleine uitleg…… Hoorn De Vos Metselaar en Sturop ( dat was een tikkie te lang op het shirt) adviseert o.a. particuliere en zakelijke verzekeringen. Kuijs Reinder Kakes is al bijna 100 jaar makelaar, Multitubes maakt o.a. verpakkingen in tubevorm en wie kent Zaanse Mayonaise niet? Zeker de vader van Gido, Martin, want die wil bij de transfersom nog wel een likkie van dit hebben.
  Geweldig dat deze sponsors o.a. als shirtsponsor aan Sporting zijn gelieerd.

  Ook Gert Jan loopt zich weer warm langs de lijn ( super zielig dat hij nooit mag invallen) en ook onze eigen Louis staat regelmatig in een oogverblindend pakje langs de lijn. De schrijver van dit epistel had hem afgelopen zondag mooi kunnen gebruiken want hij had pech met de boot en dan is een kleurige boei wel handig.

  Fijn dat iedereen er weer is. De kantine is weer bemand door wie anders dan Han en consorten. M.a.w. we kunnen beginnen...!

  En dat hebben de nieuwbakken 3e klassers dan ook gedaan! De KNVB beker was de zogenoemde aftrap.
  Ze begonnen direct met een uiterst belangrijke, verrassende en ontzettend goede overwinning op de vice-kampioen van de 3e klasse van vorig jaar , De Kennemers. 1-0 door een doelpunt van Roel. Deze mannen werden daarna betiteld als de Mekkerers. Want, alhoewel vele betaald worden om daar te spelen kregen ze het niet voor elkaar om Sporting te verslaan en het ongenoegen lieten ze luidkeels blijken.

  Hierna volgde een oude bekende…… Knollendam, dat moest op papier te doen zijn en dat bleek ook. Ondanks dat de beginfase een beetje rommelig was, waarbij zelf knollendam bij een 0-0 stand nog enige kansen kreeg, werd het thuis 5-0 door doelpunten van Unlu, na aangeven van Roel, in de 30e minuut die prima de keeper van Knollendam omspeelde, in de 38e minuut een goede pass op Kevin die hard voorzette en waaruit Mitchell scoort.
  In de 42e minuut trapt de keeper uit waarbij de bal door Kevin wordt opgepikt die hem vervolgens aan Roel afgeeft. Na het omspelen van de keeper is het nog voor rust 3-0.

  De spits van Knollendam was aan het postuur te zien een vaste afnemers van een van de hoofdsponsors, daarbij aanmerkend dat het bij hem niet stond als een huis noch dat hij zich kon verzekeren van een ‘ronde’ verder en liep het bij Knollendam ook niet echt vloeiend, dan blijft er dus nog maar 1 over.

  De verdediging van SK had alles prima voor elkaar. Een dravende Tanno die dit keer nat was van het zweet ( waarover later meer) was, een goed coachende Jim en Gido die alles prima dichtliep. Passes van achteruit komen goed aan, m.a.w. er is vertrouwen in elkaar. Niemand die het op zijn beloopt laat of een ander het laat oplossen.

  In de 55e minuut dribbelt ons waterkonijn over de rechterkant naar voren waarbij hij Roel vindt die rustig blijft en voor de 4-0 tekent.
  Martijn moet soms nog reddend optreden maar houdt de nul en nadat Kevin eerst 2 man omspeeld maakt hij met een “Kluivertje” de 5-0.

  Niet verkeerd……. 6 punten uit 2 wedstrijden en 6-0 als doelsaldo. Maar er staat SK nog wat te wachten, een gevaarlijke opponent… Het voetbalweekend in Egmond. Ooit stond daar een prachtig kasteel gebouwd door Wouter van Egmond.

  Een foto van het fraaie monument na het voetbal weekend ziet u in de bijlage.

  Bij navraag aan de spelers kreeg je alleen te horen dat ‘het gezellig was’. Dan weet ik genoeg. Simon heeft er slecht van geslapen. Dat kwam omdat zijn bed overvol was. Nu hoeft zijn vrouw niet direct in paniek te raken tenzij ze zich zorgen maakt over een vuilnisbak of klerenhanger.

  Ook een ‘vette bek’ liep wat anders. Bert gaf voor de wedstrijd nog aan dat wij 'er niet het ernstigste van moeten denken'. Tanno , het waterkonijn, was broodje nuchter en met zijn eigen klerenhangertje in de slotgracht gedonderd. Tsja….. zo’n talud is geen kunstgras.
  In luchtige kleding werd door de aanvoerder en zijn medespelers de thuisreis aangevangen vanuit Egmond. Daar stond de laatste wedstrijd in deze KNVB ronde op het programma tegen Graft de Rijp

  Graft de Rijp, daar is de schrijver dezes nog in het huwelijk getreden. Nagenoeg iedereen weet daar de afloop van dus ik hield mijn hart vast. In Graft zijn er veel bezienswaardigheden maar de tegenstanders zijn er daar niet 1 van.

  De verdediging van Sporting werd niet echt getest of de aanval werd in een vroeg stadium vakkundig ontdaan van de angel uit de aanval. Een middenveld wat elkaar weer uitstekend wist te vinden waarbij er ‘kort’ gevoetbald werd. Vaak maar 1 x raken en dan de pass.

  Natuurlijk komt niet alles aan, maar dat geeft ook niks. Het gaat beter en beter en het is genieten langs de lijn. Dit komt ook door de brede selectie. Jonkies die nadrukkelijk op de deur kloppen en ‘veteranen’ die vol voor hun kansen gaan. Het is zelfs zo dat er op dit moment door allerlei beslommeringen enkele , doorgaans vaste waarden, hun opwachting in het 2e moeten maken. Ik ben er van overtuigd dat ze zich weer snel bij het 1e weten te melden.

  De wedstrijd werd zakelijk afgehandeld. Er was gelukkig door het mooie toch wel wat publiek op de been. Roel heeft zijn modus operandi gevonden en scoorde in de 40e minuut naar een snoeiharde voorzet van Kevin. Vlak voor rust was het Mitchel de Vries die zijn eerste doelpunt in het nieuwe shirt kon maken.

  In de 2e helft was het Thomas die beheerst maar hard raak schoot uit een terechte penalty. In de 74 e minuut volgde nog een eigen doelpunt van Graft. 4-0.
  De 1e ronde zonder puntverlies. 10-0 doelsaldo. Klasse mannen !!!!!
  Volgende week beginnen we direct met een kraker…….. Saenden thuis!!!! Ik zou aan het publiek willen vragen om in grote getale aanwezig te zijn.
  De Grazende Supporters staan in de competitie bij thuis winst weer klaar met een blaadje voor de mannen en de Man of the Match krijgt een iets groter uitgevallen exemplaar.

  De grazende supporters.

rfwbs-slide