• Leuk dat je Sporting Krommenie wil helpen!

  Beste leden,

  Waarom vrijwilligers?

  Vrijwilligers zijn écht keihard nodig! Maar waar hebben we dan al die vrijwilligers voor nodig?

  Wekelijks spelen er ruim 1400 voetballers van onze eigen vereniging en uitspelende verenigingen een wedstrijd op ons complex. Al deze voetballers nemen familie, vriend(inn)en, trainers en begeleiders mee. Om dit allemaal in goede banen te leiden is er wekelijks hulp nodig. Denk aan:

  • Spelbegeleiders bij de jeugd (uitleg)
  • Scheidsrechters (uitleg)
  • Kantinepersoneel (uitleg)
  • Teambegeleiders/coaches (uitleg)
  • Speeldagcoördinatoren (uitleg)

  Daarnaast zijn er nog allerlei commissies (uitleg) nodig om dit het gehele jaar door goed te organiseren of om bijvoorbeeld het terrein of ons complex te onderhouden. Dit gebeurt allemaal door vrijwilligers.

  Verplichte bijdrage

  Elk lid moet daarom een steentje bij gaan dragen. Voor het eerste lid is dat 9 uur per seizoen, voor het tweede lide 6 uur en voor het derde lid 3 uur. En of je nu liever in de kantine staat of dat je graag een wedstrijd fluit, mag je helemaal zelf weten! In de voetbal.nl app kun je aangeven welke taken je leuk vindt. Als je kantinedienst hebt gekozen, moet je vervolgens onder 'programma' een favoriet tijdstip opgeven.  

  Voor andere taken kun je contact opnemen met de coördinator van een taak. Zolang deze hier nog niet is gepubliceerd, kun je altijd contact opnemen met vrijwilliger@sportingkrommenie.nl.

  Gemak dient de vrijwilliger

  We proberen het voor jou als vrijwilliger zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo vind je op deze site uitleg over de vrijwilligerstaken. Ook willen we overal een aantal vaste medewerkers aan elke taak koppelen, die iedereen kunnen begeleiden. We werken er hard aan om dit mogelijk te maken. En als het nodig is om even bij elkaar te komen, dan doen we dat ook, zoals bij de open kantine avond.

  Misschien gaat het ons ook lukken een mooie prijs beschikbaar te stellen en die aan het einde van het seizoen te verloten onder de vrijwlligers. Tussendoor willen we de vrijwilliger ook in het zonnetje zetten. Kortom, er zijn nog plannen voldoende! Heb je zelf ideeën, dan kun je altijd contact opnemen met vrijwilliger@sportingkrommenie.nl.

  Betrokkenheid!

  Maar kun je een dienst niet afkopen dan? Degene die dat graag willen, zijn niet erg betrokken bij Sporting Krommenie. Bovendien krijgt de club dan extra geld, maar heeft het nog steeds geen mensen. Het inhuren van mensen brengt weer allerlei administratieve zaken met zich mee. Daar kiezen we als club niet voor!

  Twee jaar geleden experimenteerden we met verplichte bardiensten. En wat bleek? Iedereen vond het leuk en gezellig!

  Inschrijven

  Hoe kan ik me nu inschrijven via de app? Dat vind je hier!

   

  Tot ziens bij onze gezellige vereniging!

   

   

  De Vrijwilligerscoördinatie

  Henk Heinhuis

  Paul Verveen

  Marco Kuster

rfwbs-slide