• Vogel voor de kat

  De voorbereiding op de wedstrijd tegen Vogelenzang had nogal wat voeten in de aarde. Eerst op maandag het bericht dat keeper Casper zeker tot aan de winterstop is uitgeschakeld. Balen! Het is niet fijn een belangrijke en betrouwbare pion te moeten missen op ook nog een cruciale positie. We zullen nu per wedstrijd moeten bekijken hoe we dit gaan invullen. Het vervelendst is het natuurlijk voor Casper zelf. Ook vanaf hier: ‘Beterschap jongen’. Gelukkig kon Duan vandaag de honneurs waarnemen.

  Een dag later kwam Vogelenzang in de lucht. De wedstrijd kon geen doorgang vinden. Bij navraag bleek het ontbreken van een scheidsrechter het probleem. Het aanbod om zelf een scheidsrechter mee te nemen werd gelukkig aangenomen waardoor we gewoon konden spelen. Scheidsrechter Dennis: ‘Bedankt!’

  Aangekomen in Vogelenzang was het goed om de betrokkenheid rond het team te zien. Naast de trouwe fanschare zagen we Casper (met mitella) en hoofdtrainer Arie (met kekke hoed) om het team te steunen. Ondanks een wat mindere fase tussen minuut 20 en 30 zagen ze een eerste helft waarin Sporting duidelijk de bovenliggende partij was. Het werd al snel 0-1 door een prima individuele actie van Bram. Goed om te zien dat hij de weg omhoog weer lijkt te hebben gevonden. Na de mindere fase werd de wedstrijd in een tijdsbestek van 2 minuten eigenlijk al beslist. Eerst was daar een kopgoal van verloren zoon Luuk O uit een voorzet van Bjorg (0-2), daarna een goal van Luuk M uit een prima steekpass van Mika (0-3).

  In de rust hebben we afgesproken om te proberen snel de 0-4 te maken en daarmee de genadeklap uit te delen. Dat lukte ook. Luuk O was wederom trefzeker met het hoofd. Ditmaal kwam de voorzet van Joao. We gingen daar echter niet beter van spelen. Vogelenzang maakte halverwege de tweede helft de eretreffer (1-4) na een slippertje achterin maar had er meer kunnen maken. Wij ook, maar hun kansen waren net wat groter. De paal, Duan en onkunde stonden in de weg.

  Deze wedstrijd was voor mij wederom de bevestiging dat we zelf onze grootste tegenstander zijn. De kansen of goals van tegenstanders komen bijna allemaal voort uit onachtzaamheid of gebrek aan focus bij ons. Zelden uit een goed uitgespeelde aanval. Een gebrek aan focus kunnen we ons volgende week niet permitteren als koploper Bloemendaal op bezoek komt. Een toppertje, de nummer 1 tegen de nummer 2. Normaal zou ik zeggen: ‘Komt dat zien! Helaas gooien de nieuwe coronamaatregelen roet in het eten. Tip: Vanaf de Busch is onze wedstrijd goed te volgen ;)

  Coach Raymond
rfwbs-slide