• Voetbaltweedaagse 2017

  "Ik ga niet naar de prijsuitreiking, want dan is het afgelopen."

  Afgelopen weekend werd weer de jaarlijkse Voetbaltweedaagse gehouden bij Sporting Krommenie. Dat is tradtioneel het laatste evenement voor de jongste jeugd als afsluiting van het voetbalseizoen. Met 130 kinderen werd weer genoten van voetbalsport en leuke spelletjes. Ook dit jaar mochten de kinderen blijven slapen en kwamen ze massaal hun tenten opzetten. De allerjongsten sliepen in de kleedkamers en ook daar was het een vrolijke boel. 


  De zaterdagmorgen werd begonnen met de voetbalclinic. Onder toeziend oog van de spelleiders moest de Sporting jeugd hun vaardigheden laten zien. Van afwerken op twee keepers tot het sterker maken van de buikspieren door te "planken". Want zeg nou zelf, om goed te kunnen voetballen, moet je fit zijn! Na een lekkere lunch was de voetbalFUNN aan de beurt. De FUNN stond in het teken van voetbaloefeningen op een grappige manier, zoals: latje trap en vlotbruggen. Door gebruik te maken van nieuw aangeschaft materiaal ,zoals de "Goalshot", moest er ook geoefend worden op het schieten in de kruising en lage hoeken. 

  Het was best warm maar de kinderen hielden zich erg goed. Goed insmeren, veel drinken en af en toe een pleister bijde EHBO. Na de pannekoeken was het avondprogramma aan de beurt. Met voethonkbal, voetvolley en net als vorig jaar, een clinic van WT_Trickerz , gingen de kinderen enthousiast aan het voetballen.Ondertussen werden er lekkere hamburgers op de BBQ gemaakt die dankbaar werden opgegeten. Het zaterdagprogramma was om 21:00 ten einde en de niet-slapers werden opgehaald. De wel-slapers gingen nog niet naar bed. Het was daarom nog lang een keetboel en dus moest de nachtwacht uiteindelijk zijn werk gaan doen. Na de laatse "keters" nog even betrapt te hebben, waren alle kinderen in een diepe slaap en was er (heel) even rust in het kamp. 

  De volgende morgen waren de eerste liefhebbers al weer vroeg in de weer met voetballen. Er werd gezamenlijk ontbeten met de niet-slapers om daarna het "UEFA moeilijk scoren" toernooi te houden. De zondagmiddag stond in het teken van allerlei spellen. De kinderen moesten zich goed concentreren op de hobbelfietsen, met pijl en boog schieten en schieten met de luchtbuks! Alleen...het was nog warmer dan zaterdag! Gelukkig konden de tuinslangen worden gebruikt op de hindernisbaan, blij dat ik glij en voor iedereen die lekker wilde afkoelen!

  Na twee lange dagen (en nacht) kwam daarmee een einde aan het festijn. Uiteraard was er een prijsuitreiking. Alle deelnemers gingen naar huis met een beker, een voetbalfoto en een kleine bal om thuis mee te oefenen. Het was een super weekend met mooi weer, blije kinderen en daarmee een prachtige afsluiting van het seizoen. Het mooiste compliment kwam van een klein deelnemertje, die ons heel duidelijk te verstaan gaf: "Ik ga niet naar de prijsuitreiking, want dan is het afgelopen."

  Dit weekend was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de hulp van de ouders, onze vrijwilligers, stagiairs, de kantinemedewerkers, sponsoren en natuurlijk de kinderen. We willen jullie daarom allemaal erg hartelijk bedanken voor wederom een heel bijzonder weekend!

  Namens de evenementencommissie Sporting Krommenie,
  Peter Hartland 
  Jean-Pierre ter Harmsel
  Dennis de Graaf

   

rfwbs-slide