• Vizier Sporting Krommenie niet op scherp tegen Knollendam

  Op het winderige Provily sportpark werd er om 14:00 uur weer afgetrapt voor de laatste competitiewedstrijd tussen de streekgenoten van Krommenie en Knollendam. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. SK was zeker van plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de 3de klasse en Knollendam had zich een week eerder veilig gespeeld en kon ook vrijuit voetballen.

  het publiek van beide kanten was weer in grote getale aanwezig en zag in de eerste 20 minuten een vlot combinerend SK tegenover een verdedigend Knollendam. Dit leidde tot een serie aan kansen voor SK. Een greep hieruit, In de 6de minuut werd Roel Meijns vrijgespeeld, diens voorzet op Kevin de Wit werd gekeerd door de uitstekend keepende Nick Baas. Een minuut later kwam de goed vrijlopende Roel Meijns zelf vrij voor deze keeper na een pass van Daan Hakvoort en ook hij wist de bal niet in het net te laten belanden. Hierna volgen nog goede kansen voor Kevin de Wit en Luuk Winter die zijn laatste thuiswedstrijd in het eerste elftal van SK speelde en volgend jaar naar de zaterdag verhuist. Maar het vizier staat bij de Krommeniers niet op scherp en geen van deze kansen wordt omgezet in doelpunten.

  Na deze stormloop op het doel van Knollendam volgt er een periode waarbij Knollendam uit zijn schulp kruipt en waarbij door beide teams vrijuit en open wordt gevoetbald. In deze fase zijn de meeste kansen nog steeds voor SK maar Knollendam komt er regelmatig gevaarlijk uit. Uit een van deze aanvallen, 5 minuten voor het rustsignaal, komt de bal bij Nick Lenos van Knollendam op de linksbuitenplaats. Hij omspeelde handig zijn directe tegenstander en verschalkte de Martijn Mooij, de keeper van SK, door een geplaatst schot in de verre hoek. Zo wordt een oude voetbalwijsheid toch weer waarheid: Als je zelf weigert je kansen te benutten zal je tegenstander dit wel doen en sta je met lege handen.

  De 2de helft werd hervat zoals de eerste helft werd geëindigd. SK was de betere partij en Knollendam kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na een kwartier in de 2de helft kwam uit een vlotte combinatie tussen Luc Boon en Roel Meijns een afgepaste voorzet op Kevin de Wit, die de trekker voor de eerste keer voor SK doeltreffend overhaalde en de 1-1 aantekende. Enige minuten later weer een aanval van SK over rechts die werd afgelegd op de inkomende Levent Unlu die niet aarzelde en snoeihard uithaalde. Zijn uithaal belandde zo hard op de lat dat het doel nog natrilde toen Luc Boon de afgeketste bal op de paal mikte. Daar SK het vizier niet op scherp had en Knollendam een gelijkspel prima vond werd de resterende tijd uitgespeeld en blies de uitstekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer af.

  Hierna volgde de traditionele BBQ, waarbij ook Knollendam was uitgenodigd en met een grote groep aanwezig was. Het was een prachtige, gezellige en heerlijke afsluiting van deze Zaanse competitie. Over 2 weken zal SK de nacompetitie starten tegen Alkmaarse Boys bij Alkmaarse Boys. Ieder die SK een warm hart toedraagt is uitgenodigd om ons vlaggeschip naar de 3de klasse te schreeuwen.

  De grazende supporter
rfwbs-slide