• Visie Sporting Krommenie

   

  Sporting Krommenie heeft de ambitie om voor zijn/haar jeugd een goeie jeugdvoetbalopleiding  te zijn. De jeugdvoetbalopleiding van Sporting Krommenie ontwikkelt jeugdvoetballers volgens de visie van het jeugdvoetballeerproces van de KNVB: "Voetballen leer je door te voetballen". De voetbalontwikkeling van het individu staat daarbij centraal, jeugdvoetballers voetballen en trainen op hun eigen niveau, waarbij de beste tegen de beste voetballen en trainen. Het doel hiervan is dat iedereen zoveel als mogelijk aan zijn/haar succesmomenten komt. Wensen van onze leden proberen we daar waar het kan tegemoet te komen.

  De jeugdopleiding van Sporting Krommenie  werkt aankomend seizoen met selecties. hierdoor kan er in de grootste vereenvoudigingen van 11 tegen 11 getraind worden. Selectievoetbal bij Sporting Krommenie zal een continu proces zijn.

  Wat betreft  de selectie keuzes die gemaakt zijn, worden ouders/kinderen soms teleurgesteld, echter het gaat hier pas om een voorlopige selectie. Wij hebben aangegeven dat we ieder op zijn eigen niveau willen indelen met als doel de voorwaarden te creëren zodat voetballers/sters meer plezier aan het voetbal beleven. Aangezien wij een korte periode hebben om een ieder in te delen kan het zijn dat er ook verkeerde keuzes worden gemaakt, een trainer maakt een keuze die gebaseerd is op hetgeen hij ziet en waarvan hij denkt dat hij er het meer eruit kan halen voor zowel het team als het individu. Natuurlijk kunnen na een periode de gedane keuzes worden herzien. Er is één aanpassing in de visie van Sporting Krommenie. Binnen het jeugdvoetbal is er wat betreft talentontwikkeling van alles mogelijk, het gaat erom wat heb jij ervoor over?

  Heb jij ook ambitie? Kom dan voetballen bij Sporting Krommenie!

   

   

 • Technische Commissie

  Waarom deze commissie?

  De technische commissie (TC) richt zich op het voetbalbeleid van Sporting Krommenie. Enerzijds richt de TC zich op een groot aantal operationele zaken als het samenstellen en begeleiden van de trainersstaf, in overleg met de trainers het opzetten van het selectiebeleid, de teamindelingen, inschrijven van de teams in de juiste competitie, het trainingsschema en allerhande zaken die tijdens een seizoen spelen. Daarnaast werkt de TC aan het verbeteren van de voetbalbeleid van de club. Dit om te zorgen dat de club elk seizoen een stukje beter wordt in het opleiden van voetballers.

  Doelstelling

  De ambitie is om een volwaardige voetbalopleiding op te zetten gericht op alle voetballers van Sporting Krommenie. Het uitgangspunt van de jeugdafdeling is om elke voetballer met veel plezier op zijn/haar eigen niveau zo hoog mogelijk te laten voetballen en om iedere speler een betere voetballer te maken. Dit uitgangspunt zal naar onze stellige overtuiging leiden tot de aanwas van meer jeugdspelers, veel plezier bij onze jeugdspelers, betere jeugd spelers en beter presterende jeugdteams. Hiermee willen 2 zaken bereiken:

  • Betere spelers voor het eerste elftal wat voor een groot gedeelte bestaat uit spelers uit eigen opleiding en mee kan dingen naar het   spelen in een hogere klasse dan de huidige 4de klasse en
  • Spelers die lang bij de club blijven voetballen en bij de club betrokken zijn.


  Visie om doelstelling te bereiken

  Om onze doelstellingen waar te maken zal er de komende jaren hard gewerkt moeten worden aan het verder opzetten van de jeugdopleiding, door het onder andere het opzetten van een duidelijke structuur, een aansprekende voetbal filosofie en bij behorend opleidingsplan, het aannemen en opleiden van gepassioneerde en betrokken jeugdtrainers en een groep spelerscoaches.