• Visie Sporting Krommenie

  Sporting Krommenie streeft naar een plezierige en sportief klimaat, waarin iedere speler kans heeft zich door te ontwikkelen. De jeugd proberen we te stimuleren steeds beter te worden. Ook de senioren blijven we betrekken. Hoewel spelers op een bepaalde leeftijd sportief aan hun plafond zitten, blijven we wel naar mogelijkheden zoeken om deze ervaring van de senioren, weer over te dragen op de jeugd. Zo ontstaat een prettig voetbalklimaat, waarin iedereen zijn steentje bijdraagt.

   

  De ambitie van Sporting Krommenie is om een volwaardige voetbalopleiding op te zette. De insteek bij de jeugd is om iedereen op zijn eigen zo hoog mogelijke niveau te laten voetballen. Dit uitgangspunt zal naar onze stellige overtuiging leiden tot aanwas van meer en betere jeugdspelers. Een goede organisatie waarin iedereen zich thuis voelt, zorgt voor plezier bij een ieder die daarin deelneemt. Prestaties kunnen dan ook niet uitblijven. Een belangrijk streven is:

  -      Een eerste elftal met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers;

  -      Spelen in een hogere dan de huidige 3e klasse.

   

  Investeren in de jeugd betekent dat spelers meer binding met de club krijgen. Meer binding betekent ook dat ze zich als senior langer aan de club zullen blijven verbinden. Senioren kunnen weer bijdragen aan het succes van de jeugd om zo de cirkel rond te maken.

   

  Om onze doelstellingen waar te maken zal er de komende jaren hard gewerkt moeten worden aan het verder opzetten van de jeugdopleiding, door het onder andere het opzetten van een duidelijke structuur, een aansprekende voetbal filosofie en bij behorend opleidingsplan, het aannemen en opleiden van gepassioneerde en betrokken jeugdtrainers en een groep spelerscoaches.

   

  De jeugdopleiding van Sporting Krommenie werkt met selecties. Hierdoor kan er altijd in diverse variaties getraind worden, waaronder uiteraard 11 tegen 11. Wat betreft  de selectie keuzes die gemaakt zijn, worden ouders/kinderen soms teleurgesteld, echter het gaat hier pas om een voorlopige selectie. Wij hebben aangegeven dat we ieder op zijn eigen niveau willen indelen met als doel de voorwaarden te creëren zodat voetballers/sters meer plezier aan het voetbal beleven. Aangezien wij een korte periode hebben om een ieder in te delen kan het zijn dat er ook verkeerde keuzes worden gemaakt, een trainer maakt een keuze die gebaseerd is op hetgeen hij ziet en waarvan hij denkt dat hij er het meer eruit kan halen voor zowel het team als het individu. Natuurlijk kunnen na een periode de gedane keuzes worden herzien. Er is één aanpassing in de visie van Sporting Krommenie. Binnen het jeugdvoetbal is er wat betreft talentontwikkeling van alles mogelijk, het gaat erom wat heb jij ervoor over?

  Heb jij ook ambitie? Kom dan voetballen bij Sporting Krommenie!

   

rfwbs-slide