• Verhitte strijd

  Zonder keepster Fleur V. start Sporting met Lisanne op doel. Zij wordt al snel (tot verbazing van Zaandijk) gewisseld voor Fleur M. die zojuist heeft meegevoetbald met de MO15-1. Ondertussen passeert Demi een paar speelsters op weg naar het doel van Zaandijk, helaas ketste de bal op de paal en rolt hij net niet over de achterlijn. Dat Zaandijk boven Sporting staat op de ranglijst laten ze gelijk zien: zij komen ook tot het doel maar schieten in het zijnet en even later bovenop het net. De vrije trappen nemen ze ook niet onaardig: gelukkig gaat de bal net over.
  Dan komt Lisanne weer als speelster het veld in, haar tegenspeelster is gelijk bang en wordt dus gepasseerd: Lisanne schiet gelijk raak en de 1-0 kan genoteerd worden. Sporting blijft aanvallend en gaat op zoek naar het volgende doelpunt. Het schot van Julie wordt geblokt, Isa schiet over en Demi probeert het nogmaals van afstand. De keepster heeft er wel moeite mee, maar krijgt de bal op tijd onder controle. Julie probeert nogmaals een heel mooie aanval op een mooie manier af te maken, maar ook nu gaat de bal net over.
  Vanwege het ontbreken van Fleur V en Noé doen invalsters Doris en Yara mee. Beide meiden spelen normaal gesproken tussen de jongens en weten nu ook weer hun mannetje te staan. Sterker nog: Yara passeert er een paar, overbrugt vele meters en schiet hard op doel. Ook nu is het schot niet zuiver en gaat het over.
  Na een korte drinkpauze hebben beide partijen moeite om hun draai weer te vinden, maar Zaandijk gaat als eerste weer in de aanval. Shanou speelt vandaag tegen een zeer sterke tegenstandster, maar ze laat zich niet kisten en verovert herhaaldelijk de bal en als ze hem toch verliest, gaat ze er weer achter aan en corrigeert zichzelf: Top hoor! Vanuit de verdediging kan Yara weer de aanval opbouwen. Zaandijk blijft ook de aanval zoeken en Sporting neemt via Lisanne weer over. Daarna is Zaandijk weer gevaarlijk, maar keepster Fleur weet haar doel goed te verkleinen waardoor de bal in het zijnet wordt geschoten. Ook zie je dat de verdedigingsmachine weer geolied draait: geen enkele keer kan Zaandijk alleen op het doel af. Steeds is of Sanne, of Shanou of Abir en tenslotte Marith erbij om de aanval te keren. Dan schiet Zaandijk van grote afstand knalhard op doel. Fleur M imiteert Onana en met een katachtige duik tikt ze de bal uit het doel. Fantastische redding! Zaandijk blijft de druk opvoeren en aan de kant zien we het al een beetje aankomen: op slag van rust wordt er wederom van afstand hoog ingeschoten en de bal gaat over Fleur heen: 1-1.
  Na de rust gaat de strijd verder. Zaandijk krijgt het nu wel voor elkaar om alleen op het doel van Fleur af te stevenen en in de uiterste hoek gaat de bal onhoudbaar het doel in: 1-2.
  Sporting geeft de moed niet op en met een aanval uit het boekje via Julie en Isa wordt er vanaf links voorgezet, Gina wordt verdedigd en kan daardoor niet afmaken, hierdoor rolt de bal door tot Lisanne op rechts en zij weet er wel raad mee: 2-2.
  De strijd wordt feller, de duels ook. Zaandijk kan haar voorhoede weer op het doel afsturen. Marith is er wel bij, maar komt achterop en met een klein duwtje gaat de spits van Zaandijk liggen. Ze komt helaas wat ongelukkig terecht en Zaandijk krijgt een penalty. Deze wordt net naast geschoten. Opgelucht haalt heel Krommenie adem. Zaandijk blijft aandringen, maar ook nu houdt de verdediging stand en helpen de meiden elkaar heel goed. Dan kan Sporting Gina op pad sturen, met een verdedigster in haar rug is ze net een fractie sneller en kan ze de bal het benodigde tikje geven: 3-2. Kleine kansjes gaan over en weer: Julie lobt over het doel en even later moet Marith weer opruimen. De strijd gaat maar verder. Vooral aan de kant wordt steeds harder en heftiger aangemoedigd om de meiden letterlijk en figuurlijk door de verhitte strijd heen te slepen. Het mag helaas niet baten: Zaandijk ziet toch kans om gelijk te maken: 3-3. Sporting gooit de laatste restjes energie in de strijd en ze weten nog op het doel van Zaandijk te schieten. In de laatste minuut krijgt Sporting nog een corner die er net niet in gaat dankzij hands van Zaandijk. Helaas ziet scheidsrechter René dat niet en fluit hij de wedstrijd af. 3-3 een terecht gelijkspel, maar wel jammer anders hadden jullie van plek gewisseld op de ranglijst.
rfwbs-slide