• Vechtvoetbal

    Sporting Krommenie heeft nog een rekening te vereffenen met Ado. De vorige pot was heftig, hard en werd uiteindelijk met grote cijfers verloren. Dat zou vandaag toch echt niet gaan gebeuren. De vorige pot liep enigszins uit de hand doordat de fluiter nauwelijks floot voor overtredingen waardoor de irritatie groeide. Vandaag hadden we Aad. Aad hield het kort. Dit wekte bij de tegenstander veel irritatie: ze hadden er moeite mee om bij tijd en wijle teruggefloten te worden bij buitensporig geduw en getrek. De strijd was fel, Ado zette gelijk druk en de eerste kansjes zijn dan ook voor Ado, maar door goed uitkomen van keepster Fleur M leidde het nergens naar. Sporting moet in de eerste helft alle zeilen bijzetten en heeft de mazzel dat Ado een 100% kans mist. Maar na een half uur zit het dan toch tegen: Ado neemt een vrije trap en kan op rechts door, via de handen van (inmiddels) Fleur V die de handschoenen heeft overgenomen na een blessure in het veld, kaatst de bal tegen de paal en vervolgens tegen de borst van de aanvalster en de bal gaat erin. Lucky goal, maar helaas telt hij wel. 0-1.
    Sporting laat het er niet bij zitten en ondanks al het fysieke geweld dat Ado vanaf de eerste minuut toepast gaan ze op zoek naar de gelijkmaker. Abir probeert de vrije trappen die Sporting meekrijgt omdat Ado steeds in de rug loopt er van grote afstand in te trappen, maar helaas lukt dat nog niet.
    In de tweede helft staat Lisanne op doel. Veel krijgt ze niet te doen deze helft. Het voetbal is niet mooi om te zien omdat er nauwelijks aan voetballen toegekomen wordt. Ado presteert het zelfs om in een situatie 2 meiden met geel te zien vertrekken omdat ze “teveel praten” tegen de tegenstander en de scheids. De coach van Ado vindt het daarna nodig om Aad te gaan vertellen hoe hij moet fluiten. Aad neemt rustig de tijd om de coach te woord te staan en al met al geeft het flink oponthoud. Sporting verzuimt om te profiteren van de overtalsituatie. Ook gaat er weer tijd verloren omdat Julie omver gaat na het blok dat door Ado gezet wordt. Het vechtvoetbal gaat verder. Nu nog invalster Isabelle maar binnenkort vast in het team, weet zich vrij te vechten maar wordt dusdanig gehinderd dat ze niet tot een gericht schot komt.
    Sporting heeft het af en toe lastig om van de eigen helft af te komen, Ado krijgt wat corners mee maar echt gevaarlijk wordt het niet. Weer wordt er buitensporig doorgeduwd op Isabelle, zij krijgt dus een vrije trap mee. Vanaf 35-40 meter haalt Abir uit. De bal gaat via de keepster over haar heen en Isabelle is er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te prikken. Ook nu geen mooi doelpunt, maar ook deze telt. 1-1. De rest van het spelbeeld blijft ongewijzigd: Ado blijft flink in de rug lopen van onder andere Lucia (met andere woorden: zij is steeds eerder bij de bal maar door het geduw niet in staat om er echt iets mee te doen). Sporting krijg nog een kansje, maar de keepster redt met de voet. Uiteindelijk duurt deze helft heel lang door al het oponthoud, maar uiteindelijk fluit Aad de wedstrijd af. Een terecht gelijkspel. Complimenten aan onze meiden die zich niet lieten verleiden om mee te gaan met het duwen en trekken en die probeerden om te blijven voetballen.

    Een voetbalmoeder
rfwbs-slide