• Persbericht..

  Peutervoetbal bij Sporting Krommenie, uniek in de Zaanstreek.

   

  Het stond al een tijdje op de wensenlijst van Gwendolyn de Koning, peutervoetbal bij Sporting Krommenie. Maar om dat van de grond te krijgen heb je wel wat hulp nodig. Die hulp kreeg ze van Carola Nijveld en Dione Heijne. Dione Heijne loopt vanwege haar opleiding Leisure & Hospitality Host sinds begin van dit seizoen stage bij Sporting en had een opdracht nodig. Dit was de kans om het peutervoetbal te gaan opstarten. Binnen een paar weken hadden ze het eerste plan rond voor een proeftraining. De flyers werden gemaakt en er volgde een flinke promotie op facebook en de website en bij peuterspeelzalen. Eerst maar afwachten hoeveel aanmeldingen we voor de gratis proeftraining krijgen voordat we verder kijken. En aanmeldingen kwamen er, en ze bleven komen. Uiteindelijk waren er meer dan 35 aanmeldingen. Dit was het moment voor Gwendolyn, Dione en Carola om echt serieus verder te gaan met het peutervoetbal. Ze besloten om meteen door te pakken en hebben samen met het team van vrijwilligers, zo snel mogelijk alles geregeld zodat ze op 18 Oktober konden melden dat het peutervoetbal ook echt zou gaan starten op 1 November.

  Woensdag 18 oktober was het zover, een groot team van vrijwilligers bestaande uit trainers, en spelers uit jeugdteams staat klaar om de peuters te ontvangen. Rond half drie begint het al aardig druk te worden met ouders en peuters. Het blijft natuurlijk altijd spannend, je kunt wel veel aanmeldingen hebben, maar komen ze allemaal?  De groep was al in tweeën gesplitst vanwege het grote aantal aanmeldingen. Het werd drukker en drukker en er kwamen zelfs ouders met peuters die zich niet aangemeld hadden maar toch even langs kwamen omdat ze toch wel nieuwsgierig waren. Iedereen was welkom en uiteindelijk kwamen er totaal 45-50 kinderen trainen. De training was verdeeld in verschillende opdrachten; een bal van een pion schieten en een andere bal proberen te raken, een oefenladder en natuurlijk op doel proberen te schieten. De kinderen hadden er allemaal plezier in en sommigen deden zo hun best dat ze even later vermoeid op het veld moesten liggen om bij te komen. Aan het einde van de training kregen de kinderen nog een kleine verrassing. Iedereen ging weer moe maar voldaan, ja zelfs de ouders en opa’s en oma’s, naar huis.

  Wij kijken weer uit naar de volgende peutertraining die nu echt officieel gaat starten op woensdag 1 November vanaf 15:15 uur. Meer info is te vinden op de website van Sporting Krommie of u kunt mailen naar dionee_1998@hotmail.nl. Ook voor het aanmelden voor een proeftraining graag even een mail sturen.

   

  De voordelen van peutervoetbal
  Bewegen is erg belangrijk voor een peuter, je ziet ook dat ze er erg veel plezier in hebben. Veel bewegen helpt bij het uitvoeren van de dagelijkse dingen zoals zelf eten, trappen lopen, fietsen en heeft dus een grote invloed op de ontwikkeling van de peuter. Bewegen heeft een bijkomend voordeel dat het overgewicht tegen gaat, bovendien is het erg goed voor de sociaal, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Bij het peutervoetbal worden op een speelse manier de motorisch vaardigheden ontwikkeld. Bij Sporting Krommenie leren de kinderen in groepsverband spelen door met elkaar de oefeningen te doen. Ze leren de beginselen van het voetbal op een speelse manier. Iedere training staan er verschillende voetbalspellen op het programma waarbij ze leren dribbelen, overspelen, schieten en natuurlijk scoren. Dus wacht niet langer en schrijf je in of kom proeftrainen.

rfwbs-slide