• Toch een goede pot

  Na de klinkende overwinning van vorige week, wachtte er nu een sterkere tegenstander, maar daardoor lieten de meiden zich niet ontmoedigen en schoten ze uit de startblokken en zorgden ze ervoor dat het spel zich op de goede helft afspeelde. Al gelijk kwam er een mooie aanval: via Fleur V en Lucia kon Fleur M koppen richting doel. Helaas ging de bal net naast. Deze wedstrijd werd er ook gelijk geprobeerd om van afstand gevaar te stichten, maar de keepster kon de bal van Noé knap pareren. De tegenaanval van Alcmaria werd nooit gevaarlijk doordat Abir dit goed afdekte. Sporting heeft het allemaal aardig onder controle met Noé in het midden en Roos in de aanval, die het ook probeert van afstand, maar deze bal gaat over. Ook Julie houdt controle en hoeft dus niet over de zijlijn naar buiten te schieten zoals coach Victor roept, maar ze kan gewoon beginnen aan een mooie opbouw van achteruit.
  Maar helaas komt het kantelpunt in de wedstrijd al vrij vroeg: Demi gaat geblesseerd aan haar knie het veld af. De schrik zit er even flink in, want Demi is lange tijd geblesseerd geweest aan haar knie, maar ondanks dat ze niet meer terug kan keren vandaag, lijkt het of ze er volgende keer wel weer kan zijn. We hopen het allemaal van ganser harte.
  Gelukkig is Alcmaria ook even van slag en verprutsen ze een grote kans op 1 meter van het doel van Lisanne. Sporting is zoekende naar organisatie, het lukt niet om de bal af te stoppen op het middenveld en de spitsen van Alcmaria zijn snel: op snelheid kloppen ze onze verdediging en schieten ze feilloos raak in de verre hoek: 0-1.
  Toch gaat de strijd nog steeds gelijk op, er wordt veel op het middenveld gespeeld, de aanval van Sporting loopt over veel schijven, Fleur V krijgt de bal voor haar verkeerde been en dus wordt de tegenstander uitgekapt en de bal gaat richting doellijn, met hart en ziel wordt gepoogd de bal erover te krijgen, maar ondanks dat er 2 spitsen languit in het strafschopgebied gaan, wil de bal niet over de lijn rollen.
  Sporting blijft toch flitsend spelen, de beide Fleurs zijn lekker op dreef, maar helaas niet doeltreffend. Julie blijft de ballen mooi meegeven vanaf het middenveld, Noé maakt een paar mooie rushes, maar de ruststand blijft 0-1.
  Alcmaria gaat meer tempo maken, maar helpen hun eerste kans ook om zeep. De aanval van Sporting levert een corner op, bijna is het een kopdoelpunt, maar jammergenoeg wordt het niet geteld. Helaas is Sporting nog niet uitgerust met doellijntechnologie, want vanaf de kant…..
  Dan wordt er ongelukkig balverlies geleden en dat straft Alcmaria genadeloos af: de spits is sneller en het sprintje van Julie kan niet voorkomen dat het toch 0-2 wordt. Nu moet Sporting echt in de aanval, hierdoor is de organisatie achterin niet meer goed op orde, er vallen wat gaatjes, maar gelukkig is Alcmaria niet foutloos. Shanou heeft een zware wedstrijd met een supersnelle en technische linksvoor om te verdedigen, maar ze staat pittig haar mannetje: meestal lukt het om de bal te onderscheppen en anders krijgt ze goede hulp van Marith.
  Sporting kan nog een speldenprikje uitdelen, maar het lukt Lucia niet om de voorzet van Noé af te ronden met een doelpunt.
  Halverwege de tweede helft, neemt Fleur V het keepen over van Fleur M. Helaas heeft Fleur V de pech dat de spitsen van Alcmaria sneller zijn dan de verdediging van Sporting en het wordt 0-3. Roos redt de eer en maakt de 1-3. Met de verre uittrappen van Fleur V kan Lisanne op het doel af, maar Alcmaria heeft ook een snelle keepster en die stelt keurig orde op zaken. Dan gaat het eventjes mis in de organisatie en uiteindelijk verlaten we het veld met een geflatteerd 1-5 verlies. De meiden balen hier flink van en dan mag ook: verliezen met een grote uitslag is nooit leuk. Toch mogen jullie met opgeheven hoofd het veld af: het was een leuke, sportieve wedstrijd met veel leuke acties, goed collectief en goede strijd. Sometimes you win, sometimes you lose.

  Een voetbalmoeder
rfwbs-slide