• TOBwedstrijd

  Amsterdam – Vanwege de herfstvakantie stond er twee weken geen wedstrijd op het programma, dus had de technische staf oude bronnen aangeboord om een oefenwedstrijd te organiseren. Dit om in de flow van het seizoen te blijven, maar eigenlijk gewoon om een lekker potje te kunnen ballen. TOB jo 9-1 werd de tegenstander en we troffen de opponent op hun eigen terrein.

  Teun en Cem hadden vrij gekregen en waren op vakantie gestuurd om daar hun welverdiende rust te pakken, dus zij zullen over twee weken fit aan de aftrap staan. Rowan van jo 10-3 was onze enthousiaste invalkeeper en vaste verdedigers Noah en Liam completeerden de achterhoede. Adam begon op het middenveld, Samuel links voorin en Joris kon rechts voorin verder gaan waarmee hij vorige week was geëindigd. Joël begon even als enigste wissel om het tactisch plan nogmaals door te nemen met de coaches.

  De eerste helft begon zonder grote kansen voor beide partijen en met veel fysieke duels waar we aanvankelijk van onder de indruk waren. De spelers van TOB waren ook wat groter en gebruikten dit voordeel goed tot op de grens van het toelaatbare. Rowan liet zien geen vliegenvanger te zijn en redde mooi bij een poging op ons doel. Noah liet zich goed horen door van achteruit goed te coachen op vrijstaande spelers. Joris trok zijn vorm van vorige week door, passeerde twee man en één op één tegen de keeper schoot hij Joriaans koel raak, 0-1. Het veld werd inmiddels wat “groter\" en dat was niet in ons voordeel. De tegenstander hanteerde veel de lange bal en deze Engelse speelwijze lag ons niet, dus voordat we het wisten konden we met een 1-3 achterstand de kleedkamer opzoeken.

  In de rust probeerden we met zijn allen vooral positief te blijven en wat de tegenstander in de eerste helft kon moesten wij in de tweede helft kunnen laten zien, want een achterstand waren we niet meer gewend. Voor de zekerheid hadden de coaches stiekem nog wat strijdlust door de limonade geroerd en zo zochten we het kunstgras weer op.


  Hoewel het een oefenwedstrijd betrof lieten we in de tweede helft meteen zien dat we niet met een nederlaag in de achterbak naar huis wilden rijden. Onder aanvoering van “el capitano\" Joris en alleskunner Adam gingen we de strijd aan en met succes. We wisten elkaar beter te vinden en creëerden wat kleine kansen waar corners uit ontstonden. Noah speelde vanuit zo’n corner vanaf rechts goed Adam aan en schoot mooi de aansluitingstreffer binnen, 2-3. Liam bestreek inmiddels ook weer het hele veld en vocht nuttige duels uit. Ondertussen was ook Joël achterin te bewonderen met een goede verdedigende tackle. Het spel golfde op en neer en Samuel raakte in een duel geblesseerd en moest voor een behandeling naar de kant, ondertussen was het spel hervat en vloog er een bal tegen onze lat. Met wat wonderwater was Samuel ook weer opgelapt en nam een corner vanaf links op Adam, die hem schitterend in de kruising schoot, 3-3! Weer op eigen helft wist Joris met een uiterste krachtsinspanning de bal dicht bij ons doel te verdedigen, maar rolde jammerlijk achter de goed keepende Rowan, 4-3. Wat jongens van TOB vonden dit kennelijk grappig, maar niet veel later kregen ze uit een corner tante karma op bezoek en stond het verdiend weer gelijk, 4-4. Joël kwam door een tackle verkeerd ten val en moest bij het ontbreken van een brancard over de schouder van het veld gedragen worden en onderweg naar de zijlijn wist hij nog wel te vertellen dat hij eigenlijk wel de toegekende vrije trap had willen nemen … Samuel liet vervolgens nog zien op links goede acties te kunnen maken en schoot met links in het zijnet. Adam rook bloed en jaagte de verdedigers goed op en bezorgde de bal bij Joris, el capitano aarzelde niet en schoot met een prachtige streep de voorsprong tegen de touwen, 4-5! Helaas verschenen de gastheren ook nog voor ons doel en schoten, eerlijk is eerlijk, mooi raak en bepaalden de eindstand op 5-5.

  En zo blijven we ook na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen ongeslagen, wat wederom een goede teamprestatie is. Deze week twee Spelers van de Week Joris en Adam, het is duidelijk waarom en daarbij geven jullie het goede voorbeeld en zijn altijd positief en sportief. Ga zo door mannen! Keeper van de Week is Rowan, belangrijke reddingen en met plezier en enthousiasme onder de lat gestaan, bedankt. Tip van de week: aanvallen doen we met zijn allen, maar verdedigen ook. Zorg dat je bij balverlies dicht bij elkaar blijft en doorgaat tot de bal heroverd is. Volgende week zijn we lekker een weekend vrij.

  De coach