• Titelrace

    Speelronde 16. Nog 3 finales. Angstgegner Saenden komt op bezoek. Eerder dit seizoen ging het de eerste keer op bezoek bij Saenden helemaal mis (6-1 nederlaag) en de tweede keer een stukje beter (1-1). Saenden was ook lang in de strijd om de titel maar lijkt zich door een thuisnederlaag vorige week zelf in de voet geschoten te hebben. Ons team is compleet en dat is een wonder. Spelers met pijntjes (Luuk O, Luuk M en Joao), net terug van ziekte (Brett) of met minder energie door de Ramadan (Selim). Het toont het karakter van het team. Niemand wil maar ook iets missen in deze fase van de competitie.

    We bereiden ons voor op een tegenstander in 4-4-2 formatie. Daar hadden we het de vorige keren maar wat lastig mee. Dat had niet nodig geweest want Saenden staat gewoon keurig in 4-3-3. Geen probleem. Beter teveel dan niet voorbereid. Een superieur Sporting de eerste helft. We vinden makkelijk de vrije mensen en Saenden loopt achter de feiten aan. De 2-1 ruststand is een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Saenden krijgt 2 kansen en maakt er 1 (wel een mooie goal trouwens, strak in de kruising), wij een veelvoud tegen een veel lager rendement. De eerste goal valt al wel snel, al in de 1e minuut. Luuk O wordt in het strafschopgebied aangespeeld en timmert hem met links in de goal, 1-0. Daarna mist Bjorg voor open goal, schiet Mika op de paal en missen we nog wat hele en halve kansen. De 1-1 na een kwartier zoals hierboven beschreven komt dan ook als een koude douche. We hebben een unieke goal nodig om toch met een voorsprong te gaan rusten. Luuk O neemt in de 28e minuut een corner. De bal draait naar de goal, een beetje gedragen door de wind, en verrast de Wormerveerder goalie, 2-1.

    Ik heb in de rust niet veel hoeven corrigeren. Alleen benadrukt dat het nog lang niet gespeeld is en we gewoon nog 40 minuten alles moeten geven. Met de passie die jullie met woorden in de pauze laten horen was ik dan ook verbaasd te constateren dat we de tweede helft slecht begonnen. Het wordt slordig, veel onnodige fouten. Ik kan me haast niet voorstellen dat het een gebrek aan concentratie was. Overconcentratie misschien? Kampioensdruk? Geen idee. In ieder geval, na een opeenstapeling van fouten ligt vroeg in de tweede helft de bal voor Saenden op de stip. Gelukkig wordt deze slecht door het midden genomen waardoor Casper redelijk simpel kan redden. De opluchting laat ons niet beter spelen, sterker nog, even later wordt het wel gewoon 2-2. Of toch niet? De scheidsrechter keurt de goal af. Waarom is me 24 uur later nog steeds niet helemaal duidelijk maar voor Saenden voelt het in ieder geval onrechtvaardig. Helaas zetten ze dit om in de verkeerde frustratie waardoor ze de wedstrijd ook nog met een man minder door moeten komen. Dit blijkt het breekpunt in de wedstrijd. Saenden blijft met 10 man nog redelijk lang in de wedstrijd maar is een kwartier voor tijd gezien als Bram de bal in de rechterhoek krult, 3-1. Luuk O zet 5 minuten voor tijd een punt achter de wedstrijd met een echte spitsengoal door goed voor zijn tegenstander te komen bij een lage voorzet vanaf links, 4-1.

    Een aantal weken geleden waren er nog 5 renpaarden in de race voor de titel. Door recente uitslagen en de resultaten van vandaag haken Saenden, SVA en Vogelenzang af. Een nek aan nek race tussen de twee overgebleven volbloedpaarden, Sporting Krommenie en Bloemendaal, doemt op en wordt na de meivakantie hervat. Sporting heeft een puntje meer maar ook een moeilijker programma. Nog twee finales.

    Coach Raymond
rfwbs-slide