• Terug van weggeweest

  WSW MO19-1 vs Sporting Krommenie MO19-1 (0-7)

  Alvorens we na de wedstrijd van afgelopen zaterdag nog even een korte terugblik:
  Op zaterdag 22 Augustus ’20 hadden we onze eerste wedstrijd (oefen) van het nieuwe seizoen, tegen OFC MO19-1. Hierbij konden we Doris de Graaf en Noa van Langen verwelkomen in ons team. Deze oefenwedstrijd sloten we uiteindelijk af met een 4-2 overwinning af, waarbij de posities voor de nieuwe speelsters wat duidelijker naar voren kwamen. Verder konden de meiden ook even wennen aan het feit dat ze nu MO19-1 zijn dus weer tegen wat oudere speelsters. Maar het blijkt dat meerdere clubs hetzelfde doen wat wij doen, een leeftijd range van ca 3 à 4 jaar hanteren.
  Zaterdag de 29ste Augustus zouden we thuis onze eerste officiële wedstrijd als de MO19-1 gaan spelen, echter de weergoden en daarnaast ook de Godin Tellus, gooide letterlijk en figuurlijk alles in het water. De velden waren niet bespeelbaar vanwege de regen en dat het water niet goed kon weglopen.
  Afgelopen zaterdag zou het dus werkelijk gebeuren we mochten voetballen, alleen wel in Wijdenes. Ja, Wijdenes een klein plaatsje in de buurt van Hoorn aan het Markermeer.
  Het is een verenging waar ze geen kunstgras hebben maar wel 2 grasvelden. We mochten zowaar op het hoofdveld spelen.
  De opstelling was echt bijzonder, zeker als men nu leest dat onze Marith zich had opgeworpen om deze wedstrijd eens vanuit het doel te gaan bekijken.
  Julie had de tos gewonnen en zij koos ervoor om tegen de wind, ca 3 à 4 Beaufort, in te gaan spelen. We hadden 2 wissels want Lisanne moest nog werken.
  WSW had de aftrap en ik had nog nauwelijks de chronometer gestart of we hadden de bal al veroverd en lag de bal binnen ca 40 seconden achter de keeper van WSW.
  Onze voorhoede en middenveld had WSW namelijk snel onderdruk gezet, waarbij Fleur M. de bal veroverde en koeltjes de bal achter de keeperster schoot
  Door dat we tegen wind inspeelde was WSW deze helft veel op ons gedeelte van het veld. Onze middenveld en achterhoede deden er alles aan om WSW niet de kans te geven om te schieten. Dit verliep uitstekend en waarbij Marith op een gegeven moment zelf riep: “Mag ik de bal in mijn handen nemen” en dat als Keepster. Maar er moet eerlijk gezegd worden Marith had leuke ballen uit het doel gehouden en daarnaast had ze een engeltje op haar schouders want de kruising werd ook nog hard getroffen.
  Echter we lieten ons niet afschrikken en speelde ons eigen spel, hetgeen de eerste helft iets minder met overpassen was, althans het eerste gedeelte, maar het tweede doelpunt werd wel heel mooi gemaakt. Fleur M, had de bal veroverd op rechtsvoor, en wist enkele WSW-speelster zodanig bezig te houden dat ze ook nog een mooie pas in haar benen had om mooi strak op de hoogte van de penalty stip voor te geven aan Fleur vtV, Zij knalde de bal mooi laag in de touwen achter de keepsters.
  Zo waren we binnen 7 minuten op een 0-2 voorsprong gekomen.
  Hierna probeerde WSW nog wel wat aan te zetten, waarbij Lucia het best zwaar had met de rechtsvoor, maar toch vaak als winnaar uit de strijd kwam. Toch bleef Sporting overeind en kwam Noé nu van rechtsback opstomen en wist met een splitsende pas Fleur M, te lanceren die de bal laag achter de keepster in het net liet belanden, 0-3.
  De eerste helft wisten onze verdedigers met hulp van onze middenveld WSW aardig van ons doel af te houden, waarbij gezegd mag worden dat eenieder geknokt heeft. Abir was bijna overal, Shanou gaf steeds goed rugdekking en Julie als midden speelsters hielp Lucia waar nodig was. Doris hield goed het middenveld voor haar rekening en zorgde dat de bal goed verdeeld werd. Roos strijde vaak met een iets grotere speelster maar kwam vaak als winnaar uit de bus. Femke stond plotseling linksvoor en had zowaar nog bijna een doelschoot mogelijkheid, maar WSW was er op tijd bij om dat te blokken. Noa, moest nog wel wennen maar je zag dat ze steeds beter speelde en in haar ritme kwam. Tja Valerie had haar scheenbeschermers vergeten dus ging soms wat minder fel de strijd aan maar toch ook zij speelde een gedegen 1ste helft.
  We gingen de rust in met 0-3 voorsprong en 2de helft zouden we met wind in het ruggetje gaan spelen. Enkele tactische aanwijzingen en de afspraak dat vanaf het beginsignaal onmiddellijk op doel geschoten werd. Gingen we de 2de helft weer aanvangen.
  Zogezegd zo gedaan de bal werd onmiddellijk op doel gejaagd vanaf het beginsignaal. De 2de helft was bijna een kopie van de 1ste alleen wij waren van de 45 minuten toch gauw 38 minuten op de helft van WSW aan het spelen.
  Combinatie gingen beter en het overnemen van posities werd goed uitgevoerd. Lucia stond linksvoor en was continue een plaag voor haar verdedigster. Doris heerste duidelijk op het middenveld. Abir begon steeds meer en meer door te schuiven naar voren met Shanou die zorgde dat de achterhoede dicht bleef, samen met Noé en Femke.
  We drukte WSW steeds meer achter hetgeen ons verschillende hoekschoppen opleverde. Bij 1 van de hoekschoppen vanaf links kwam de bal goed voor en stuiterde voor het doel weer omhoog waardoor Doris deze kon in koppen, 0-4.
  Niet veel later werd Fleur M. weer weggestuurd met bal en scoorde ze haar 3de doelpunt alweer, 0-5.
  Marith begon ondertussen zich te vervelen want ze had nog geen bal gehad de 2de helft.
  Sporting bleef continue aandringen en dit resulteerde in een volgende hoekschop vanaf links, deze werd door Fleur M. zo doorgekopt in het doel, 0-6.
  Afgelopen jaar hebben we best veel geoefend p hoekschoppen maar dat dit het resultaat is had ik zelf ook niet verwacht. We kregen ook hoekschoppen vanaf rechts en deze waren net zo gevaarlijk als van links, alleen leverde deze geen doelpunten op.
  WSW heeft nog wel even gepoogd om wat te doen maar kreeg de bal niet echt op doel en als het wel wat gevaarlijk bleek te worden pakte Marith de bal.
  Als een cherry op de cake als dat gezegd mag worden, was er nog een laatste uitbraak van Sporting waarbij Fleur M. net iets buiten de 16 meter de bal mooi in de kruising krulde, 0-7.
  Niet veel later werd WSW uit haar lijden verlost door de scheidsrechter die uitermate correct gefloten heeft.

  Dames onze eerste officiële overwinning, volgende week na de Meteoor, ergens in Amsterdam Noord.
  We hebben vandaag als team gevoetbald en ook voor elkaar gestreden. Ik heb weinig hoeven te coachen en heb alleen maar van de wedstrijd mogen genieten, dank jullie wel.

  Jullie Coach V.
rfwbs-slide