• Terecht gelijk spel

  De laatste wedstrijddag is aangebroken. De MO15-1 van Winkel komt op bezoek in een zonovergoten Krommenie. Winkel staat in de ranglijst een paar plaatsen onder Sporting, maar dat dat niets uit maakt, is dit seizoen al eerder gebleken. Deze competitie kenmerkt zich door veel gelijke spelen of net niet gelijke spelen. De clubs zijn zeer aan elkaar gewaagd. De koploper is dan wel redelijk overtuigend kampioen geworden (net niet gelijk tegen gespeeld) maar onderin snoepen de clubs toch lekker mee van de punten. Echt heel grote uitslagen zijn er niet geweest, de grootste uitslag in de hele competitie was de winst van Sporting op de onderste met 6-1. Al met al dus een leuke gelijkwaardige competitie waar tegen alle partijen geknokt moest worden om de punten.
  Ook nu een gelijkwaardige wedstrijd: Noé start met een mooie actie maar schiet helaas nipt over het doel, Winkel krijgt op 20 meter afstand een vrije trap en ook die gaat maar net over. Uiteindelijk is het wel Winkel die beter uit de startblokken komt, na wat gerommel volgt er een mooi schot en is het 0-1. Het gaat er flink aan toe met veel duwen, vaak met de schouder maar ook over en weer met de handen. Er zijn dus redelijk wat vrije trappen, Noé probeert het vanaf een meter of 30, maar de keepster van Winkel staat goed opgesteld. Het tweede doelpunt van Winkel komt voort uit miscommunicatie op de 16 meter lijn, hierdoor wordt Fleur simpel gepasseerd en rolt de bal rustig over de doellijn en is het zelfs 0-2. Met een beetje geluk wordt het even later geen 0-3 want de bal gaat net voorlangs. Gina probeert op recht nog tempo te maken maar Winkel blijft stevig in het zadel en de meiden moeten met 0-2 rusten.
  In de tweede helft gaat het tempo van Sporting toch wat omhoog: Gina gaat op snelheid op rechts en Noa S zal op het middenveld een betere tweede helft gaan spelen met veel balbezit en mooie acties. Na een verre ingooi van Noa Z. stuit Fleur M op de keepster maar al snel maakt Noa Z. handig gebruik van de kluts voor het doel en maakt ze 1-2. Vlak daarna schiet ze net over de kruising, maar al had de bal gezeten, scheidsrechter Aad had al gefloten voor een duwfout.
  Winkel blijft ook steeds in de aanval gaan, ondanks het zonnetje plukt keepster Fleur een lob uit de lucht en is het gevaar voor even geweken, helaas duurt het niet lang. De spits van Winkel krijgt nog net haar voet aan de bal na een lastige stuiter en ze maakt 1-3.
  Sporting wil toch echt scoren en de meiden doen hun best, een paar kansen mislukken maar gelukkig blundert de keepster van Winkel en wordt het 2-3. De keepster keept overigens verder een prima wedstrijd.
  De laatste fase van de wedstrijd is superspannend: het gaat over en weer met corners en uiteindelijk lukt het Kenza om een mooie actie af te ronden met een schot in de goede hoek en is het toch 3-3. Lisanne probeert het met een afstandsschot, maar de keepster kan redden. Het blijft dus nog even billenknijpen aan de kant en uiteindelijk blaast Aad het eindsignaal. 3-3 is een terechte stand waar hard voor geknokt is door beide ploegen.
  Het is het vijfde gelijkspel van MO15-1 en dat in de eerste klasse. We gaan zien wat ze volgend seizoen gaan doen, maar dan als MO17-1. Hopelijk wordt het weer zo’n gezellig en goed seizoen en wordt er weer met veel plezier gespeeld, dan kunnen wij daar aan de kant ook weer van genieten.

  Een voetbalmoeder
rfwbs-slide