• Team 010-1 wint op overtuigende wijze eigen toernooi


  Vanmiddag speelde 010-1 op het eigen John van der Meijdentoernooi en liet daar een prima indruk achter. Op verzoek van de spelers was er afgelopen donderdag nog een extra training ingelast. Geoefend werd met name op het koppen en het op de juiste wijze nemen van hoekschoppen. Voor het toernooi werden twee afspraken gemaakt. De eerste was dat we ons eigen toernooi als winnaar wilden afsluiten (dan voor alle spelers een flesje drinken) en de tweede was voor allemaal een ijsje als we koppend weten te scoren.
  In de eerste wedstrijd kwamen een competitietegenstander tegen uit de najaarsreeks hoofdklasse A te weten DEM 010-1 uit Beverwijk. In de competitie hadden we ze al op een grote nederlaag getrakteerd en vandaag lukte het opnieuw. In no time werd er koppend gescoord (ijsje verdiend) en na het laatste fluitsignaal na 18 minuten stond er 10-0 op het bord. Vervolgens konden we kijken naar de wedstrijd van onze andere tegenstanders Castricum en Roda ’23. Twee goed voetballende teams die elkaar op 4-4 hielden.
  Onze tweede wedstrijd was tegen competitietegenstander Castricum 10-1. In de competitie hadden we ze verslagen met 8-6. Enkele weken geleden namen we nog deel aan hun toernooi en werden we tegen hen in de slotminuut benadeeld omdat de spelbegeleider (onder druk van de toernooileiding) een doelpunt goedkeurde wat nooit had gemogen. We hadden dus een rekening te vereffenen. Na een 0-1 achterstand knokten we ons op een 4-2 voorsprong waarna in de slotseconden Castricum nog tot 4-3 terugkwam maar ook deze wedstrijd sloten we dus winnend af.
  De derde wedstrijd was tegen het goed voor de dag komende Roda’23 uit Amstelveen dat over liefst 8 onder de 10 jaar teams blijkt te beschikken. Roda had tegen Castricum gelijk gespeeld en van DEM met 6-1 gewonnen. Weliswaar had Sporting aan een gelijkspel genoeg maar we wilden winnen. Bij vlagen hele mooie aanvallen en goed samenspel. Dan blijkt hoeveel voetbal er in het team zit. Niet te veel lopen met de bal maar de bal snel rond laten gaan en bij balbezit de ruimtes benutten. Eindstand 6-2 voor Sporting en doelpunten van grote schoonheid. Zelfs het team van Castricum zag ik bij enkele goals in de handen klappen. Drie wedstrijden en drie overwinningen betekent automatisch dat je als poulewinnaar uit de strijd komt en daarmee werd ook de tweede afspraak (allemaal een flesje drinken) waargemaakt.
  Na afloop verraste het team met een cadeau voor de trainer/coach dat ze samen met moeite konden tillen. Het bleek een in kleur bedrukte zware tegel waarop het wapen van Sporting Krommenie was geplaatst en als tekst stond bovenaan Jan bedankt en onderaan team 010-1 seizoen 2018-2019. Een origineel en zeer gewaardeerd cadeau waarvoor nogmaals hartelijk dank. Volgende week als afsluiting nog het Molukse Anak Mudah 8 tegen 8 toernooi ook bij Sporting en dan zit het seizoen er op waarna iedereen van een welverdiende vakantie kan gaan genieten.

  Een tevreden en voldane trainer/coach Jan

rfwbs-slide