• Team 010-1 wint met 3-9 in Haarlem van Geel Wit 010-1

  Met op de achtergrond de imposante kathedrale basiliek Sint Bavo traden we in Haarlem op kunstgras aan tegen Geel Wit 010-1. In de kleedkamer waren al geluiden te horen dat het vandaag een makkie zou worden en dat we met grote cijfers konden winnen. Nou kunnen we best aardig voetballen maar zo’n arrogante houding is volkomen misplaatst. Wij kunnen inderdaad van iedereen winnen maar wij kunnen zeker als de instelling en inzet niet goed is ook van iedereen verliezen. De mannen dus direct duidelijk proberen te maken dat van iedereen volledige concentratie en maximale inzet wordt gevraagd.
  Dan kijk je naar de warming up en dat stemt je al niet vrolijk. Je constateert dat zelfs op kunstgras onze vaste oefening in een driehoek van vrijlopen en vragen om de bal, bal strak inspelen en door bewegen, een een/tweetje aangaan en door bewegen regelmatig de mist in gaat. De volledige focus om het goed te doen ontbrak.
  De wedstrijd gaat van start en binnen 10 seconden de eerste grote kans op enkele meters van het doel maar helaas. Zo gaat het nog even door maar dan vliegt de eerste goal binnen (0-1) even later gevolgd door de tweede wat een 0-2 voorsprong betekent. Vanuit het niets helpen we de tegenstander in het zadel en zo staat het na 12,5 minuut zomaar 1-2 in plaats van 0-6 of 0-7.
  Tweede periode eenzelfde spelbeeld. Sporting dat kans op kans krijgt maar op 1 doelpunt na (1-3) alle kansen om zeep helpt. De ene keer staat de keeper in de weg, andere keren schieten we veel te gehaast en te wild richting doel. Geen rust aan de bal dus. En ja de tegenstander doet ook nog mee en krijgt alle gelegenheid van ons om er zo maar weer eentje binnen te frommelen. Na de tweede periode staat er dan alsof het een volkomen gelijk opgaande wedstrijd is 2-3 waar 2-12 mogelijk was. De tegenstander blijft het gevoel houden volledig in de wedstrijd te zitten waardoor we het onszelf nodeloos moeilijker maken dan het is.
  In de derde periode zien we bij vlagen dat we wel degelijk goed kunnen combineren en samenspelen. Het levert achtereenvolgens de 2-4, de 2-5 en na een treffer van Geel Wit (3-5) een stand van 3-6 op. Jammer is en blijft dat we veel te veel voor eigen succes blijven gaan in plaats van de bal af te spelen naar een geheel vrijstaande medespeler. In het veld spelen we 5 tegen 5 dus als je twee tegenstanders hebt gepasseerd staan meerdere medespeler helemaal vrij. Laat de bal lekker rondgaan, kijk voortdurend om je heen en bewaak de organisatie.
  In de vierde periode trokken we het betere samenspel door en dat leidde uiteindelijk tot een, gezien de talloze grote kansen, schamele 3-9 overwinning. Na afloop worden er dan nog strafschoppen genomen en ook daar geven we onze eigen invulling aan. De eerste vijf worden allemaal hopeloos en met een lachend gezicht gemist. Sorry maar ik kan hier slecht tegen en vindt het richting de tegenstander een blijk van minachting. Gaan we op deze manier dus niet meer doen.

  Trainer/coach Jan

rfwbs-slide