• Team 010-1 verslaat Purmersteijn 010-1 in Purmerend

  Vanmorgen om 08.30 uur op weg naar Purmerend waar Purmersteijn 010-1 onze tegenstander was.
  De wedstrijd begon een kwartier te laat omdat het voor ons bestemde gedeelte van het hoofdveld nog niet beschikbaar was. Bovendien bleek dat ons doel scheef stond en een gammel geheel was. Graag de ballen dan maar niet tegen de lat schieten van dan valt het doel uit elkaar. Voor de wedstrijd stelden we vast dat we nog wat goed te maken hadden ten opzichte van vorige week tegen Hillegom waar we het presteerden om een 5-3 voorsprong in de slotminuut te verspelen naar 5-5.
  Toch gebied de eerlijkheid te zeggen dat van de afspraak om vanaf het startsignaal 100% inzet te tonen en uit te stralen dat we elk duel wilden winnen (te) weinig te zien was. Jammer was het dat er met een te grote maat bal werd gespeeld, jammer was het dat de spelbegeleider het spel regelmatig totaal niet volgde maar daar moeten we mee leren omgaan. Zet dat om in positieve energie want je kunt dat toch niet veranderen.
  Ons mooie samenspel waar we zo graag naar kijken en dat jullie op de trainingen wel bij vlagen laten zien verliep ook vandaag moeizaam. Niettemin kwamen we op een 0-2 voorsprong maar net als vorige week geven we zo’n voorsprong met het grootste gemak en volstrekt onnodig weer weg. De gelijkmaker was illustratief voor ons spel. Tot 4 keer toe kon Purmersteijn de bal inschieten en na twee goede reddingen van onze keeper en een keer met behulp van de lat was het de vierde keer raak. Verdedigen moet je doen op de bal en niet door allemaal in het doel te gaan staan. Zo gaven we de tegenstander en hun aanhang weer geloof in een goed resultaat. Purmersteijn beschikte over enkele uitstekende en snelle spelers die weinig moeite hadden om 2 tot 3 Sporting mensen te passeren waarbij wel moet worden opgemerkt dat we ons soms ook wel erg gemakkelijk opzij lieten zetten. Gevolg was dat we ineens tegen een 3-2 achterstand aankeken.
  Gelukkig hebben we om de 12,5 minuut een time-out waarin we met elkaar kunnen afstemmen wat er anders en beter moet. Nou en dat werkte want ineens toonden we de strijdlust en de absolute wil om duels te winnen waardoor de klutsballen wel goed vielen en Sporting de overhand kreeg. Dat dwing je dus zelf af. We scoorden 3-3, maakten de 3-4 en stoven door naar 3-5. Even later wist de tegenstander ons toch weer te slim af te zijn en dat betekende 4-5. Langs de kant krijg je bijna hartkloppingen en denk je het zal toch niet weer net als vorige week. Nu bleven we voetballen en een vrije trap werd prachtig ingeschoten waarmee de eindstand op 4-6 werd bepaald en de 3 punten in de tas mee naar Krommenie konden. Proficiat mannen een overwinning op karakter.
  Komende dinsdag geen training maar de volgende wedstrijd voor de beker (kwartfinale) thuis om 18.00 uur tegen Buitenveldert 010-1 op kunstgrasveld 2. Graag om 17.15 uur aanwezig in het instructielokaal.

  trainer/coach Jan

  Sporting Krommenie 08-1 – Hercules 08-1 11 – 1
  Sporting Krommenie 08-2 – DEM 08-2 5 - 1
rfwbs-slide