• Team 010-1 verslaat Hoofddorp 010-1 met 7-4

  Storm en regen bepalen tot nu toe alle competitiewedstrijden van 2019 en dat maakt het spelletje extra lastig. Vanmorgen hadden we het sportieve Hoofddorp op bezoek.
  Voor de wedstrijd weer enkele zaken doorgesproken waarbij is aangegeven dat talenten zich onderscheiden door enerzijds te laten zien hoe goed ze met een bal overweg kunnen (en dat is voor team 010-1 heel veel) maar anderzijds door tijdens het spel door het bewegen zonder bal, door het kiezen van de juiste posities, door onderlinge coaching aantonen dat ze het spel begrijpen (en hier ligt begrijpelijk nog een hele uitdaging). Bij 9 en 10 jarigen is duidelijk dat ze volop in hun ontwikkeling zitten en dus nog heel veel moeten leren. Het is aan de trainer/coach hen daarbij te helpen. Basisvoorwaarde daarvoor is dat elke speler naar de trainingen komt om beter te worden, zich daar voor de volle 100 % inzet en te allen tijde bij elke oefening kwaliteit wil leveren. Hier is nog wel veel winst te behalen. Als we deze lijn volgen dan gaan we in dit voorjaar nog hele mooie dingen beleven.
  De eerste helft hadden we storm in de rug. Na de eerste 12,5 minuut namen we een 2-0 voorsprong die in de tweede 12,5 minuut keurig werd uitgebouwd tot 5-0. Liefst hadden we een nog grotere marge gehad maar niet elk schot is raak want er staan ook nog tegenstanders. In de rust was het voor iedereen duidelijk dat met storm tegen de bal laag gehouden moet worden en nog belangrijker de tegenstander niet vrij baan moeten geven om te schieten. Dat was de theorie maar de praktijk bewees het tegendeel. In no time werd het binnen 12,5 minuut 5-1, 5-2, 5-3 en 5-4. De tegenstander kreeg vleugels en wij waren er toch wel wat beduusd van. De laatste 12,5 minuut werden de mouwen opgestroopt, gingen we de duels feller aan en verplaatsten we het spel richting doel van de tegenstander. Uit een mooie aanval lukte het de 6-4 binnen te schieten waarna het vertrouwen in een goede afloop weer toenam. De 7-4 was een hele fraaie waarna de wedstrijd gespeeld was en we met een lach op het gezicht de kleedkamer konden opzoeken. Komende week op de trainingen weer kwaliteit leveren.

  Trainer/coach Jan

  Nog wat jeugduitslagen:
  Sporting 010-2 – Velsenoord 010-1 14 – 3
  Sporting 010-5 – Wijk aan Zee 010-1 6 - 5
  Sporting 09-1 – Reiger Boys 09-1 6 – 8
  Fortuna Wormerveer 09-2 – Sporting 09-2 1 - 3
rfwbs-slide