• Team 010-1 verslaat DSS 010-1 met 11-7 en verovert koppositie

  Na twee weken vakantie stond vandaag de inhaalwedstrijd thuis tegen runner up DSS uit Haarlem op het programma. Het is altijd maar weer de vraag hoe een team uit een vakantieperiode komt.
  De start was veelbelovend. Een gretig en op de bal jagend Sporting was in de eerste periode bijna voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden en na 12,5 minuut was het gelukt om een 4-1 voorsprong te nemen. Dat was geruststellend kijken langs de lijn.
  De tweede periode werd deze lijn doorgetrokken waarbij wel duidelijk werd dat de tegenstander over enkele uitstekende spelertjes beschikte die er geen enkele moeite mee hadden om in de gevallen dat we op twee meter stonden te dekken ons heel eenvoudig met mooie een/tweetjes uit te spelen. Wij vergeten nog te vaak de bij een ieder wel bekende theorie dat 1. verdedigen doe je het best door de tegenstander de bal niet te laten aannemen (dus er kort en fel opzitten) en 2. in balbezit het veld zo breed en groot mogelijk te houden (ons veldje is maar 30 meter breed en als de voorwaartsen helemaal naar binnen trekken kom je nooit aan voetballen toe). Halverwege gingen we rusten met een 7-3 voorsprong. Dat lijkt geruststellend maar wij weten wel beter.
  De derde periode brachten we ons zelf lelijk in de problemen. Rommelig en kluitjesvoetbal met als gevolg dat geheel onnodig de voorsprong door DSS kon worden verkleind tot 7-5. Zo’n scoreverloop betekent een boost voor de tegenstander want die gaat weer geloven in een goed resultaat.
  In de vierde periode werd het eerst nog 7-6 (bibber bibber) waarna het wel weer eens tijd werd voor Sporting om de bal tegen het net te schieten en dat gebeurde drie keer op rij waardoor het in no time 10-6 stond. Beide partijen wisten nog één keer te scoren zodat de eindstand 11 – 7 werd. Door deze overigens verdiende overwinning staat Sporting Krommenie 010-1 op een gedeelde eerste plaats met nog drie wedstrijden te gaan. Komende zaterdag de topper tegen medekoploper SVW’27 in Heerhugowaard.
  Deze week allemaal weer twee keer met passie en de wil om beter te worden komen trainen waarbij ik kan verklappen dat jullie op die trainingen een uitdaging wacht.

  Trainer/coach Jan
rfwbs-slide