• Team 010-1 verslaat Castricum 010-1 met 8-6

  Vandaag hadden we Castricum 010-1 bij ons op bezoek. Vooraf was bekend dat het er wel eens om kon gaan spannen. We hadden ons voorgenomen te laten zien dat er voor onze tegenstanders in Krommenie weinig tot niets valt te behalen. Met overtuiging de duels in te gaan en durven te voetballen. Wij beschikken over een ploeg die voor geen enkele tegenstander opzij hoeft te gaan.
  De spelers weten dat het bij balbezit juist de mensen zonder bal zijn die, door zich vrij te lopen en aanspeelbaar te zijn (veld breed/groot houden) combinatiespel mogelijk maken. De speler die een pass heeft gegeven, is daarmee niet klaar maar moet na de pass mee blijven doen. Bij balbezit tegenpartij kruipen we dichter bij elkaar en probeert de man die het dichtst bij de bal is met overtuiging de bal af te pakken. Functioneren als een harmonica waarbij eigenlijk altijd iedereen voortdurend in beweging is. In de praktijk blijkt dit voor 9 en 10-jarigen hartstikke lastig te zijn. Van nature is er altijd de drang naar de goal toe te bewegen waardoor, helemaal op dat kleine veldje van zo’n 40 bij 30 meter, combineren gedoemd is te mislukken. Er ontstaat dan een soort flipperkastvoetbal en het spel vliegt van doel naar doel.
  Direct na het startsignaal gingen we er vol voor. De eerste goal lag vrij snel in het netje 1-0. In plaats van het vergroten van de voorsprong maakte de tegenstander gelijk 1-1 doch nog voor de eerste time-out lukte het ons om 2-1 binnen te schieten.
  In de tweede periode waren de goals duurder. Jammer was het dat we na een ongelukkige botsing tussen een aanvaller van Castricum en onze keeper wij genoodzaakt werden om onze keeper te wisselen. Heel sportief kwamen de wisselspelers van Castricum informeren bij onze keeper hoe het met hem ging. Mooi voorbeeld van sportief gedrag. Het lukte Sporting om er nog eentje in te prikken waardoor we met een tussenstand van 3-1 aan de limonade konden.
  In de derde periode volgden de goals elkaar in snel tempo op. Nadat het eerst 4-1 werd, onmiddellijk gevolgd door 4-2, werd het 5-2, 5-3 en 6-3 met behulp van twee eigen goals van Castricum waarvoor onze dank. Iedere keer als je denkt eens lekker van een wat grotere voorsprong te genieten en deze rustig met goed combinatievoetbal uit te bouwen is het tegendeel het geval. Het lijkt waarachtig wel alsof we voortdurend de spanning in de wedstrijd willen houden.
  In de vierde periode wederom een doelpuntenfestijn waarbij wij voortdurend in het voordeel waren. Na de 6-4 was het Sporting dat de 7-4 binnen prikte waarna we Castricum angstig dichtbij lieten komen tot 7-6. Het slotwoord was gelukkig weer voor Sporting en dit doelpunt was illustratief voor de stelling dat als je maximaal een duel in gaat met de absolute wil om deze te winnen jou dit ook gaat lukken. Een duel bijna op de achterlijn werd dusdanig uitgevochten dat uit het veroverde balbezit vervolgens onder luid gejuich de eindstand van 8-6 werd bereikt. Knap gedaan mannen.
  Afspraak is wel dat we stoppen met de negatieve communicatie met en naar elkaar. Zonde van de energie en het team wordt hier beslist niet sterker van. De kracht van een team is dat we alles met en voor elkaar willen doen. Accepteer commentaar en buig dit om in positieve energie.
  Coach/leider Jan

  Enkele uitslagen uit de onderbouw:
  SK 08-1 - Fortuna Wormerveer 08-1 6 - 2
  SK 08-2 - WSV’30 08-1 4 – 1


rfwbs-slide