• Team 010-1 verliest topper tegen SVW'27 met 8-7

  Vandaag in Heerhugowaard de topper tussen de koplopers. Direct na de aftrap was daar de eerste kans voor Sporting maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Niet getreurd want vrijwel direct daarna vloog de bal wel binnen en nam Sporting (naar later bleek voor de eerste keer en gelijk de laatste keer) een voorsprong 0-1. Je hoopt en verwacht dat dit door werkt in het vervolg maar het tegendeel was het geval want de tegenstander groeide in de wedstrijd. Met goed combinatiespel kregen we nog in de eerste periode 3 goals om de oren zodat de stand bij de eerste time-out 3-1 in ons nadeel was. In de duels viel op dat we ons ogenschijnlijk te eenvoudig lieten passeren en het de tegenstanders bij corners niet kort afdekte en moeilijk maakte.
  In de tweede periode lukte het ons niet om een adequaat antwoord te vinden op de vele positiewisselingen bij de tegenstander waardoor SVW soepel de bal rond kon laten gaan en steeds de vrijstaande speler kon vinden. We spelen 5 tegen 5 in het veld en als tegenstanders van positie wisselen verandert daar niets in. Je kunt kiezen of jouw mannetje te volgen of af te spreken in je positie te blijven en de nieuwe tegenstander te dekken maar geen 2 man op 1 speler want dan komt ergens ander een tegenstander vrij te staan. Jullie zullen dat in het veld zelf moeten oplossen. Dat lukt als je voortdurend om je heen kijkt en de situatie scant en met elkaar positief communiceert. Halverwege keken we aan tegen een 6-3 achterstand aan.
  In de rust is aangegeven dat voor de kijkers langs het veld niet het beeld ontstond dat Sporting knokte voor de eerste plek in de poule. Ook is gezegd dat de gemaakte afspraak voor de wedstrijd om bij elke achterbal iedereen vast te zetten niet werd nagekomen waardoor we steeds achter de bal aan moesten.
  In de derde periode was meer sprake van een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen nog eenmaal doel troffen zodat met drie doelpunten achterstand (7-4) de laatste periode aanbrak. Jammer was dat de paal een vijfde doelpunt voorkwam. In de vierde en laatste periode toonde Sporting aan wel degelijk de duels aan te kunnen gaan en ook te kunnen winnen. Na eerst nog een grote kans te hebben gemist werd het van 7-5, 8-5, 8-6 en 8-7 maar de leidsman oordeelde dat de tijd op was en zo stonden we ondanks een knappe inhaalrace aan de verkeerde kant van de score. Rekenkundig gezien 4-2 winst in de tweede helft en wat nou als etc. etc. Jammer maar het is niet anders en weer op naar de volgende wedstrijd.

  Trainer/coach Jan

  Enkele uitslagen jongste jeugd
  Koedijk 08-1 – Sporting Krommenie 08-1 1 - 5
  SVA 08-3 – Sporting Krommenie 08-2 3 - 6
rfwbs-slide