• Team 010-1 presteert het onmogelijke bij De Dijk 010-1 en wint alsnog met 8-9

  Wat een krankzinnige en bloedstollende vertoning was dat vanmorgen in Schellingwoude bij en tegen De Dijk 010-1.
  Voor de wedstrijd de spelertjes duidelijk gemaakt dat ze vandaag vanaf de aftrap scherp en geconcentreerd moesten zijn en de duels in moesten gaan met de uitstraling elk duel te willen winnen. Deze boodschap ging blijkbaar het ene oor in en het andere uit. Anders valt niet te verklaren waarom we, net als vorige week bij SVW, ons in het begin volledig lieten wegvoetballen, elk duel bijna verloren en de tegenstander alle ruimte gaven om lekker te ballen. Elke uittrap van de keepers was een prooi voor De Dijk. Eigenlijk was het nog erger want we lieten ze eerst de bal aannemen/controleren en dan boden we tegenspel maar ja dan ben je te laat en word je keurig uitgespeeld. Wij maken op deze manier de tegenstander sterker en sterker. Gevolg 1-0, 2-0 en 3-0 achter alvorens wij voor de eerste keer scoorden, waar we overigens ondanks ons zwakke spel, al enkele dotten van kansen hadden verprutst. Nog steeds waren we niet bij de les en halverwege keken we tegen een 6-2 achterstand aan. We vergaten te voetballen, rommelden maar wat aan en knallen de ballen blind naar voren. Tijd voor limonade en de boel resetten.
  In de derde periode durfden we bij vlagen weer meer te voetballen en samenspel te tonen. Dan blijkt dat wij een hartstikke goede ploeg hebben maar dat wisten we al veel langer. De achterstand werd verkleind tot 7-4 met nog 1 periode van 12,5 minuut te gaan. We zagen dat er echt mogelijkheden lagen om de achterstand van 3 doelpunten nog om te buigen. Deze boodschap werd geweldig opgepikt.
  De vierde en laatste periode was er een om nooit meer te vergeten. Eindelijk was iedereen ervan doordrongen dat een goed eindresultaat alleen behaald kan worden met tomeloze inzet, agressief de duels aan te gaan, alles te geven wat je in je hebt en knokken als team. Fantastisch om te zien en de beloning was dat uiteindelijk een zwaarbevochten maar verdiende overwinning uit het vuur werd gesleept met 8-9. Na afloop in polonaise over het veld waar de tegenstander hun emoties de vrije loop lieten en het niet meer kon opbrengen om het toetje van penaltyschieten te laten smaken. Wat maken we het ons toch steeds lastig om altijd maar weer direct in de achtervolging te moeten. Waar dit mee te maken heeft? Is het spelen om 09.00 uur voor soms te vroeg of moeten we er een haptonoom of psycholoog bij halen ik krijg de vinger er maar niet achter. Door deze zege blijven we in ieder geval in de top meedraaien en wie weet wat er in de laatste competitiewedstrijd nog voor geks gaat gebeuren. Morgenmiddag nemen we deel aan een toernooi bij sportclub Castricum
  Trainer/coach Jan

  Nog wat uitslagen jongste jeugd
  Sporting Krommenie 08-2 – ODIN’59 08-2 8 - 7
  Sporting Krommenie 09-1 – Kolping Boys 13 - 8
rfwbs-slide