• Team 010-1 morst onnodige punten

  Vandaag troffen we in Hillegom een voor ons totaal onbekende tegenstander. Wel was bekend dat zij hun eerste competitiewedstrijd met liefst 3 – 16 hadden gewonnen en dat zij in het bekertoernooi hun laatste wedstrijd tegen het ons wel bekende Nieuw West United een indrukwekkende zege van 12-4 hadden behaald. We waren echt voornemens alles te geven om een goed resultaat te halen maar het lukte vandaag niet om de goede voornemens te vertalen in een lekkere pot voetbal. Eigenlijk lukte bar weinig. Weinig bezieling, nauwelijks een combinatie die vlot verliep. Als excuus kan nog worden aangevoerd dat het grasveld meer weg had van een knollentuin, waardoor de bal moeilijk te controleren was, maar daar is nu juist de warming up voor bedoeld.
  De warming up beloofde al niet veel goeds. Het positiespelletje van 5 tegen 2 voor het doel deed zeer aan je ogen met vaak winst voor het tweetal. Elke wedstrijd tot nu toe gaf een van begin af aan fel en geconcentreerd Sporting maar vandaag was het team onherkenbaar. Was het voorjaarsmoeheid? Het leek wel of we elkaar vandaag voor het eerst zagen. Toch wisten we nog in de eerste 12,5 minuut een 2-0 voorsprong te nemen zonder tot goed voetbal te komen. Net zo makkelijk lieten we trouwens Hillegom terugkomen tot 2-2 maar nog voor de rust kwamen we weer op voorsprong 3-2.
  In de rust concludeerden we allen dat de eerste helft ondermaats was en dat we in de tweede helft weer ons ware gezicht moeten laten zien. De inzet was in ieder geval wel aanwezig maar je hebt van die wedstrijden dat het niet meer aan de praat is te krijgen. Toch kregen we voldoende grote en kleine kansen maar of net naast of te gehaast of zelf schieten terwijl een ander er beter voor stond het bleef maar 3-2.
  De laatste 12,5 minuten zouden we de voorsprong vasthouden en proberen uit te bouwen. Het eerste lukte niet want het werd 3-3 maar het tweede lukte wel want met nog een paar minuten te spelen kwamen we op 5-3. Ziezo, al spelen we dan een keertje beneden ons niveau, de buit is binnen dachten we. Nou ja het werd nog 5-4 maar dat levert ook 3 punten op en voor de tegenstander wel leuk zo’n doelpuntje. Nou vergeet het maar want het noodlot tartend en achteruit voetballend gaven we nog een corner weg die vervolgens de gelijkmaker 5-5 opleverde waarna direct het eindsignaal kwam. Tja en daar staan we dan. Als we voor spiegel gaan staan, mogen we vaststellen dat we het puur onszelf mogen aanrekenen dat deze wedstrijd geen 3 punten heeft opgeleverd. Laat dit het leermoment van deze wedstrijd zijn.
  Deze wedstrijd verder maar snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Dan weer laten hoe goed we als team echt kunnen voetballen want zo’n wedstrijd als vandaag mogen we onszelf en onze trouwe supporters niet nog eens aandoen.

  Trainer/coach Jan

rfwbs-slide