• Team 010-1 dendert door in de beker

  Na als poulewinnaar in de volgende ronde van het bekertoernooi De Rijp 010-1 met 1-18 te hebben verslagen, mochten we vanmorgen in de derde ronde op een half bevroren grasmat tegen KFC 010-1 aantreden. De warming up kenmerkte zich door een klaagzang over de bespeelbaarheid van het veld terwijl de warming up ook juist is bedoeld om te wennen aan de omstandigheden. Op dit vlak moeten we nog wel wat stapjes maken mannen. Niet zo zeuren over omstandigheden en randverschijnselen die je toch niet kunt veranderen maar doe gewoon een serieuze WU.
  In de wedstrijd bleek gelukkig dat we goed bij de les waren. Het begin was helemaal voor Sporting. Leuke aanvallen en het aanspelen van medespelers die er beter voor stonden leidden tot een 2-0 voorsprong in de eerste 12,5 minuut. Vervolgens zakten we wat in en nam KFC de touwtjes wat meer in handen wat resulteerde in de 2-1. Pal voor de rust wisten wij met wat hulp van het harde veld (de bal stuiterde vlak voor de keeper op de harde ongelijke ondergrond ineens van richting) de 3-1 te scoren waardoor de limonade in de rust toch net wat lekkerder smaakte.
  De tweede helft was bij vlagen echt een lust voor het oog. We hielden de veldbezetting en organisatie veel beter vast, lieten de bal wat sneller rondgaan en er kwam veel meer voetbal/samenspel in het team. KFC werd helemaal tureluurs gespeeld. In 12,5 minuut liepen we uit van 4-1 naar liefst 8-2. Er waren doelpunten bij waarbij de bal van voet naar voet ging en de tegenstander alleen kon toekijken hoe de bal uiteindelijk in het netje belandde. Dat zijn wel smulmomenten.
  Vanwege wat pijntjes en sluimerende blessures wisselden wat anders dan volgens ons strakke schema want volgende week start weer een nieuwe competitie en dan hebben we alle spelers topfit nodig. De wedstrijd was min of meer gespeeld.
  In de laatste 12,5 minuut scoorden wij nog 4 x en KFC 1 x in slotminuut waardoor een eindstand van 11-3 werd bereikt. Dit betekent dat ons bekeravontuur wordt voortgezet. Na afloop trakteerde de jarig geweest zijnde Cas een ieder op een zakje chips waarna iedereen met een grote glimlach en een hoop gegil de douche opzocht.
  Het hele team verdient een compliment voor zowel de getoonde inzet als voor het (met name in de tweede helft) vertoonde spel.

  Trainer/coach Jan
rfwbs-slide