• Te laat


  Soms ben je te laat. Om het te vergoelijken zeg je dan “ik ben wat later”, of “bijna op tijd”. Maar... Mea Culpa ( in het Latijns Mijn Eigen Schuld) Ik ben wat later…… met het verslag.

  Johan Cruijff had daar wel een uitleg voor…; als je te laat bent ben je niet op tijd vertrokken….als je te vroeg bent overigens ook niet. Een voetbalwetje van de grote nr. 14 Het gebeurt nog wel eens, ook bij Sporting…. Logies.

  Sterker nog er was in de vorige wedstrijd zelfs geen bal in de buurt, dus dan ben je EN te vroeg EN te laat. 5 Wedstrijden schorsing. Dat zal niet meer voorkomen bedenken de Grazende, aangezien hij een prima voetballer en aardige vent is die dat niet nodig heeft.

  Gelukkig startte de wedstrijd wel op tijd. Klokslag 14.00 u. De pupil van de week, Levi Pirovano scoorde het eerste doelpunt als pupil van de week. Zijn oom was trots, net als zijn broer !

  In het begin leek het bezoekersaantal wat tegen te vallen, maar na het fluitsignaal bleek toch dat er een behoorlijk opkomst was. De jongens van het 2e hadden een ander bezienswaardigheid en die werden node gemist gezien hun aanmoedigingen in de voorgaande wedstrijden. Top dat jullie er normaal gesproken altijd zijn!

  Na de goede overwinning vorige week, was het nu zaak om door te zetten. Dezelfde JC die ik eerder aanhaalde, dacht over deze wedstrijd.... “Voetbal is een spel van fouten. Diegene die de minste maakt wint de wedstrijd”’ , en zo was het ook tegen Limmen.

  Dus ….het was zaak om niet veel fouten te maken. Dat gebeurde ook niet. Sterker nog…. Er gebeurde in de 1e helft eigenlijk niks. Nu kan ik dat gedeelte van het verslag overslaan maar dan ben ik ‘En Te laat en het is Te kort’. Maar dat ga je pas zien als je het door heb ( ook van JC).

  Zoals gezegd viel er de 1e helft niet heel veel te beleven. Wat de ‘Grazende’ aangrepen om maar wat voor zich uit te lullen. Het ging over een hek, lichtreclame, klimaat, vrouwen ( over dat laatste deed ik overigens niet mee) m.a.w. het was niet heel spectaculair.

  Tot aan het eerste kwartier was Sporting veel in balbezit, wat in de 12 e minuut voor een kans zorgde voor Roel. Een schot in de korte hoek die, door de prima keeper van Beemster, corner werd getikt.
  De luchtmacht van Sporting kwam naar voren maar dat leverde niks op.

  In de 16 e minuut een vrije trap in het nadeel van Tanno….? Deze begrepen de bondscoaches niet.

  Desalniettemin schoot de nr 8 hem toch fraai op de lat. Oeps…. Dat is een waarschuwing. Want het goeie doel is niet je eigen doel ( inderdaad JC).
  Ondanks het vele balbezit en de goede combinaties dringt Beemster toch wel eens aan. Dit komt met name omdat de eindpass vanaf het middenveld net niet aankomt.

  Het middenveld sloot in deze fase niet goed aan bij zowel de voor- als achterhoede, waardoor er toch af en toe een Beemsterling tussendoor glipte.
  Het overwicht van Sporting is groot en alle Wijzen uit het Oosten vergelijken de wedstrijd met Nederland-Noord Ierland. Veel overwicht, maar niet tot scoren komen. Het zal toch geen “Limmetje” worden ?

  In de 25 e minuut een goede pass van Mitchell. Mitchell komt, zoals jullie wellicht weten, van Kadoelen. Grappig is dat, want dit gebied is ooit ontstaat om dijkdoorbraken tegen te gaan. En…. we moeten zeggen dat hij dat prima doet als een Ausputzer ( om dit te begrijpen moet je het WK van ’74 nog hebben kunnen zien). Weinig doorbraken vanaf het middenveld. Goed gebruik makend van zijn fysiek.

  Unlu pikt op ( wisten jullie overigens dat Unlu … ‘BEROEMD” betekent ) en na een goede pass van hem in de de 16 smoort deze helaas in de achterhoede van Beemster. En beroemd gaat hij worden, in ieder geval op het veld en in de kantine. Hij is altijd aanspeelbaar en weet de bal af te schermen voor een prima vervolg.

  In de 26e minuut heeft het neefje van Levi ( Mike, maar Levi heeft al gescoord) een prima pass in huis op Roel die net te laat was. Tegelijkertijd zien de ouderen onder ons iemand “Langs de Lijn”’. Een radio verslaggever van Beemster met een prima krukje. Een soort Pogo (Zie ook de afbeelding . De supporters verwachten dat, bij enigszins heen-en-weer huppen, hij het verslag nog beter kan maken vanuit de lichtmast.

  In de 32 e minuut een open kans voor Roel waarbij de keeper de bal net naast tikt. Goede poging tegen een goede keeper. Sporting komt wat ‘losser’

  Tanno komt opnieuw op aan de rechterkant in de 35e minuut, geeft voor op Unlu die Mitchell net niet weet te bereiken. Beemster bezwijkt nog niet maar staat zwaar onder druk.

  Unlu neemt in de 37e minuut een vrije trap, prima pass op Roel die de vrije kans net niet weet te benutten. Sporting dringt aan alle kanten aan en heeft in de achter hoede weinig te vrezen. En, als dat al zo is, dan wordt dat uiterst vakkundig ongedaan gemaakt.

  Maar in de 38e minuut is Gido net te laat waardoor Beemster kan onderscheppen. Goed dat er dan altijd een back-up is…. De mannen werken op elke vierkante meter voor elkaar.

  Maar ondanks het overwicht blijft het af en toe zeuren. Tanno die overuren maakt, Max die op links aan het sleuren is. Dat zijn de verdedigers, terwijl Sporting niet vaak onder druk staat, dus eigenlijk moet de voorhoede het druk hebben!

  In de 42e minuut staat Roel vrij voor het doel, waarbij de keeper met enigszins wat geluk de 1-0 kan voorkomen. Sporting dringt toch nog aan.

  44e minuut, .. Kevin kopt naar Mike die corner schiet. Hieruit volgt een hoge bal in de 16 meter. Jim geeft een halve volley, Gido pikt op waarbij hij net naast schiet. Jammer.

  In de 46 e minuut zien we iets bijzonders…… Jim die op rechts door gaat, en een verdediger van Beemster er-uit loopt. Vanaf de kant horen we… het lijk wel ‘Beugelsdijk” .

  Ruuuustagh…

  De 1e helft duurt nog even langer. Want de scheidsrechter heeft het spel nog wel eens stil gelegd.
  In de 47e minuut een vrije trap voor Sporting. Unlu speelt hem prima in de 16… maar Kevin mikt net over. Inmiddels had het, ondanks het kabbelende verloop, toch al 2-0 kunnen staan .Dat is natuurlijk prima. Vergeet niet…… incl. de beker………. 14 doelpunten voor en slecht 3 tegen. Dus het vertrouwen is er wel degelijk.
  En zo eindigt de 1e helft.

  Tot op heden geen best verslag maar dan moet er ook wel iets te schrijven zijn. En daar moeten jullie ons niet op aankijken. Want … “voordat ik een fout maak, maak ik die niet’ ( JC). Dus de volgende keer een beter verslag van de 1e helft. Verslag komt overigens van het Franse ‘’ Verbal ‘. Inderdaad van ‘proces verbaal ‘en daar om ik straks nog op terug.

  In de 2e helft heb ik gebruik gemaakt van een aloude techniek. Het schrijven, in plaats van digitaal. In een beduimeld boekje van een van de Grazende ( hij is nog van V & D, en de meeste van jullie weten niet eens dat dat een winkelketen was) trachtte ik alles te noteren.

  Sporting dringt weer aan in de 2e helft. In de achterhoede wordt alles rustig opgeruimd. Jim werkt hard en heeft een aantal goede intercepties, Gido loopt veel, onderschept en schermt vaak het doel af , maar is deze wedstrijd niet altijd gelukkig in zijn acties. Dat kan soms wel eens gebeuren. Het middenveld begint beter te combineren en de passes komen beter aan op de vleugels waar Roel, het neefje van Levi ( want Levi heet gescoord tegen Beemster) en Kevin paraat staan. Er zijn meer uitbraken.

  Yesssss!!!!! Inde 51 e minuut een prachtige aanval . Kevin geeft een steekpass op ONZE Kadoelenaar Mitchell die hem prima voorgeeft op Roel. 1-0. Pfffff. Dit is wel even belangrijk in deze fase. Je moet schieten anders kun je niet winnen ( JC). Prima gedaan. De druk is er af .

  In de 52 minuut toch wel even schrik. Kevin een bloedneus na een bal er vol op ( de neus). Vanzelfsprekend komen dan de, goed bedoelde, aanwijzingen voor de verzorger. Voorover, achterover, het-gaat-vanzelf-over, klaar-( en) – over……. Blijft een grappig fenomeen. Waarom weet iedereen het altijd beter die niets hoeft te doen? Daar kan ik over mee praten hoor. Ook ik heb aanwijzingen gegeven die later worden gelogenstraft. Als je oud bent denk je dat je nog mee kan doen……NOT. Alhoewel… ik wel natuurlijk.

  In de 63 e minuut een prima pass van Kevin op Unlu die de keeper tot corner verwerkt. Mike neemt hem vanaf rechts, Jim kopt de 2-0 binnen. Geweldig !!!!!….. Althans dat dacht 1 iemand. Jammer, net naast gekopt. Was een goede kans. Dat moet toch beter in de andere wedstrijden?!

  In de 66 e minuut een vrije trap vanaf rechts voor Beemster. Prima ingeschoten, Martijn laat even los maar reageert (als altijd) prima op de rebound. Wel wakker blijven bij dode spel momenten. Ondanks dat je overwicht hebt is het nog steeds slecht 1-0.
  In de 69 e minuut een corner van Beemster die, na de 1-0, toch gaat voor minimaal de gelijkmaker. Vanuit de 2e lijn een hard schot die uitstekend wordt gepareerd door Martijn. Jeetje… opletten mannen.

  In de 70e minuut krijgt Roel geel omdat hij de bal weg trapt. Beetje overdreven. Roel wilde slechts een aandenken versturen naar een van de Poldermolens in de Beemster die het land daar hebben droog gemaakt. Gelukkig hebben wij kunstgras.

  In de tussentijd heeft Jop het beter voor elkaar op het middenveld. Als aanvoerder is hij een rustpunt.

  De scheidsrechter ziet het soms anders…… maar….. “de waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zal zijn” (JC). Wijze les voor ook de schrijver van deze. Geweldig dat hij er staat, ander kunnen wij niet voetballen. Wat moet je een dikke huid hebben om al het gezeur naast je neer te kunnen leggen.

  In de 77e minuut wordt er voor het eerst gewisseld. Mats komt voor Roel.

  Mats laat zich direct zien. Een voorzet op Mike wordt door hem net over geschoten. De overige spelers staan soms wel een beetje stil, meer oorlog ( Rinus Michels) kan wel in de 16.

  In de 80e minuut komt er iets meer ruimte. Letterlijk. Beemster raakt ietwat gefrustreerd. Na een, functionele overtreding van Jim, blijft de nr 3 mekkeren en krijgt geel. En mekkeren…. en mekkeren…. DAS rood. Oftewel een Proces Verbal! ( ik zei dat ik daar op terug zou komen). Nu was genoemde JC ook pas 19 jaar en 195 dagen oud toen hij de eerste kreeg, maar het is altijd onnodig. Geel kan….. rood niet. Dan ben je over de grenzen gegaan, dat geldt voor iedereen.

  Dit bekende wel meer ruimte. In de 83e minuut een corner van het neefje van Levi die prima wordt uitverdedigd. Wederom geen rendement uit een dood spel moment.

  Het is nog niet gedaan…… Zeker de dode spel momenten van Beemster kunnen nog gevaar opleveren want dan maakt de overtalligheid niet uit. En die zijn er, corners en vrije trappen van Beemster zorgen nog voor enig gevaar.

  In de 85e minuut wordt Wessel ingebracht voor Mike….. (inderdaad het neefje van Levi). Hard gewerkt, niet altijd gelukkig, maar wel er voor gaan!!!! De finesse is er nog niet zoals gewend. De grazende gaan er vanuit dat het niveau weer gehaald word.

  In de 87e minuut verlengd Kevin in de 16 meter prima op Unlu die met zijn passen net niet uitkwam.

  Toch blijft het billenknijpen gezien de tussenstanden van de tegenstanders. Het kan zo maar zijn dat je na 4 wedstrijden 2e staat…. En je bent nog maar net gepromoveerd!!!!!

  Max, gaat er na een prima wedstrijd uit voor Daan, die het de afgelopen wedstrijden uitstekend gedaan heeft. Het lijkt wel of iedereen het beste in elkaar naar boven haalt ?

  In de 89 e minuut volgt een prima lange pass van Jim op Wessel. De turbo gaat aan en hij snijdt geweldig naar binnen om hem uitstekend voor te zetten op Kevin die hem het koelbloedig afmaakt.

  In de extra tijd volgt er nog een hick-up van Beemster, maar daar staat Martijn met een geweldige reflex. Het blijft 2-0!!!

  Maar, en daar is iedereen het over eens, 2 jaar gelden speel je dit soort wedstrijden gelijk. Of verlies je misschien wel??!! Dat gebeurt nu niet. Er is zoveel meer volwassenheid. Wat wij op heden hebben gezien gaan de koppies niet hangen. Neem dat mee in de volgende wedstrijden, dat is wel jullie kracht!

  Pfffff….. mannen…. Namens de grazende supporters, en het publiek weten we even niet wat te zeggen. ‘Geweldig’’ . En dan gaat het niet alleen om de uitslagen tot nu toe. Natuurlijk komen er ook moeilijkere wedstrijden, en wellicht zitten daar teleurstellingen tussen…… Maar kijk even waar jullie NU staan.

  Is het het jarenlang samen voetballen? De vriendschap? De Chemie ?
rfwbs-slide