• Te heet voor amateurs!

  Ruzies thuis, slapeloze nachten, huilende kinderen, misselijkheidgevoelens.... De familie en vrienden van de Sporting 5 spelers hebben er 3 maanden lang last van gehad, maar ze kunnen nu weer opgelucht ademhalen. Het seizoen is weer begonnen, dus de mannen zijn weer van huis. Wat een rust zal dat geven. Sporting 5 heeft 2 toptransfers gemaakt. Melvin Stoop is weggekaapt bij Sporting 4 en vanuit ADO '20 hebben we een Belg opgepikt. We hebben ook nog twee gasten naar Amerika gestuurd om in Area 51 wat buitenaardse wezens op te duikelen, maar dat is niet gelukt. Rob achtte zich niet fit genoeg, dus hij heeft voor zichzelf een trainingskamp in Hamburg belegd. Ook voor Bas en Paul begon het seizoen te vroeg, dus zij kozen voor een rondje hardlopen via Krommeniedijk. Maarten moest naar de paardenkoers, al zal deze zijn afgelast vanwege de hitte. André probeerde dit weekend het imago van Satudarah wat op te poetsen, dus die was er ook niet bij.

  Thuis tegen Sportvereniging Doelen Is Ons Streven nummertje 7 uit het Duisburg van Nederland; Nieuw Vennep. Alleen zo'n lange naam is al imponerend, dus dat zou niet makkelijk worden. Onze linkerbaan snelheidsmaniak was ook op tijd. Dat terwijl Belgen toch bekend staan om onhandigheid, bier en friet met mayo. Blijkbaar hoort snelheid daar toch ook bij. Tony, was lekker op dreef. Aangezien hij een nieuwe baan krijgt als admiraal, generaal, opperhoofd in de orde van de Nederlandse leeuw of zoiets, moet hij in staat zijn iedereen op z'n plek te zetten. Dat deed hij vandaag vooral door zijn stembanden te trainen en het middenveld terug te schreeuwen. Het leuke was dat we in de rust de rollen hadden omgedraaid en Carlo de rol van Tony hadden gegeven. En inderdaad, nu was Carlo zijn stem bijna kwijt. Nu zoekt Carlo ook een nieuwe baan, dus misschien kan hij ook kolonel, luitenant, adjudant of zoiets worden. Mitchel is altijd onze Speedy Gonzales op de linkerflank. Desondanks had hij het moeilijk, want zijn tegenstander had het ook op zijn heupen. Matthieu speelde degelijk als altijd. De vakantie heeft hem weer van alle pijntjes afgeholpen. Die gaat tot zijn 70e wel door.

  De Dam tot Dam werd afgelast vanwege de hitte, maar dat ging om de amateurs. Sporting 5 moest dus wel gewoon aan de bak. Binnen een aantal minuten, scoorde onze nieuwe aankoop Melvin al de 1-0. Terwijl het 4e hem voor een appel en een ei heeft laten gaan, wordt hij bij ons op zijn kwaliteiten benut. Een kwartiertje later staat het al 2-0. Weer door onze aankoop! Wat een talent! Ondertussen bracht Egon rust op het middenveld. Ook Henk wist goed een balletje vast te houden, al was de drang naar voren erg groot. Hij heeft zijn opleiding afgerond en denk nu natuurlijk alles aan te kunnen. Een man met een missie zullen we maar zeggen. Alleen welke missie eigenlijk?

  Op het veld liep alles als een zonnetje tot 5 minuten voor rust. De 2-1 was een domper, maar nog geen paniek. Leon kreeg de tweede helft rust, aangezien vrouwlief hem al genoeg bezig houdt. Wilco mocht ook even rusten. Met zijn ambitie om burgemeester van Krommeniedijk te worden, heeft hij het ook druk gehad de afgelopen maanden. Khalid en Marco, die voor de zomerstop nog met een Marokkaans international hebben getraind, kwamen erin. Toch bezweken we onder de hitte, dus pats boem 2-2. Balen natuurlijk. Michel was volledig kansloos.

  Maar we herpakten ons. Egon werd diep gestuurd en stormde op het doel af. Onze linkerbaan snelheidsduivel Belg, draafde als een gek met hem mee. Egon zag direct, dat onze Belg er beter voor stond. De pass volgde en waarom is een Belg een Belg? Omdat hij te veel bier drinkt, omdat hij onhandig is of omdat er nog mayonaise op zijn schoen zit. Het leek allemaal het geval en de bal ging voor open doel over. Het hek naast het veld was sterk genoeg om Egons frustratrietrap keurig terug te laten veren. Hij had ook kunnen roepen; alléé menneke, wat doet u nu?

  Ongeveer acht minuten voor tijd gaf scheidrechter Tjipjes een vrije trap aan de zijkant van het veld. Als een echte pro, gaf hij aan dat de bal een paar meter verschoven moest worden, zodat deze op de juiste plek lag. Egon gaf de voorzet en Marco hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen. De winnende was gemaakt! Je zou bijna zeggen dat die paar meters van de scheids bepalend waren.

  Volgende week weer drie puntjes!

  De Vrolijke Kuster

rfwbs-slide