• Stroeve start 2020

    Laat ik beginnen met jullie allemaal een geweldig en voorspoedig 2020 te wensen. Een jaar waarin dromen uitkomen en we gezond blijven. En wees een beetje lief voor elkaar. Het jaar van de rat volgens de Chinese kalender. Met die informatie hoeft u overigens verder niets.

    Alvorens JO15-2 aan een nieuw avontuur in de voorjaarscompetitie begint staat er nog een toetje van de najaarscompetitie op het programma. Deze wedstrijd kon eerder geen doorgang vinden omdat tegenstander Meervogels geen team op de been kon brengen, zeg maar Mindervogels. Nu wel genoeg vogels ondanks dat wij David moeten missen en keeper Casper zich geblesseerd afmeldt. Bas van JO14-1 kan gelukkig de honneurs op doel waarnemen. De wedstrijd als ‘’om des keizers baard’’ betitelen gaat wellicht wat ver, maar grote belangen staan er niet op het spel. De Akersloters weten al dat ze het straks een klasse lager mogen proberen, bij winst zullen wij stijgen van plaats 9 naar 7. Een veredelde oefenwedstrijd in voorbereiding van de voorjaarscompetitie en om te zien waar we staan na een aantal weken geen voetbal en 50 oliebollen en 18 appelflappen.

    Het begin is alleraardigst. Aan niets is te merken dat we een maand geen wedstrijd hebben gespeeld. Het is frivool, speels, vast, attractief en dodelijk. Binnen een kwartier staat het 0-2. De 0-1 is een goede goal van Adel. Hij is ook betrokken bij de 0-2. Ditmaal als aangever waarna Bram scoort. Hieraan gaat goed doorzetten van Nickan vooraf. Helaas moet hij deze actie wel bekopen met een blessure en kan hij niet verder. Na de 0-2 wordt ons spel minder. Langs de kant constateren we dat de linies te vlak spelen waardoor we geen driehoekjes meer creëren en de afvallende bal vaker voor de tegenstander is. Dit wordt in de rust benoemd. Waar we verwachten dat we daarna ons goede spel van het begin van de eerste helft weer oppakken wordt het spelniveau van kwaad tot erger. Dit heeft niets te maken met linies. Het is waarschijnlijk te makkelijk gegaan waardoor we niet de volledige concentratie meer kunnen opbrengen. Verkeerde passes, foute keuzes zowel met als zonder bal, verloren duels. Het is allemaal niet best. Zeiden we aan het begin dat Meervogels zo slecht lijkt omdat wij zo goed spelen, de tweede helft is het omgekeerde waar. Tekenend is de 1-2 die we weggeven door een foute terugspeelbal. Tegen ieder andere tegenstander hadden we dit met een nederlaag moeten bekopen, gelukkig is het kwaliteitsarme Meervogels niet in staat ons verder te straffen. Omdat de enige goede actie van de tweede helft van ons ook geen doel treft, bal op de paal van Adel, blijft het bij 1-2.

    Zelden zo ontevreden geweest na een overwining. Laten we het positieve meenemen en vaststellen dat het eerste kwartier wel heel goed was. Dat spel zullen we ook nodig hebben als we een resultaat willen halen bij De Foresters volgende week. Wie zich nog het eerdere treffen met hen dit seizoen kan herinneren weet dat ik jullie hiervoor niet hoef te motiveren.

    Coach Raymond

rfwbs-slide