• Strijdend ten onder

    Vandaag moeten de meiden flink aan de bak, tegenstander RCZ is de competitie begonnen met een 12-0 overwinning, waar Sporting vorige week faalde met scoren. Het is inderdaad een heel andere pot dan vorige week: het tempo ligt een stuk hoger en er wordt beter gevoetbald. De eerste poging om doelgericht te schieten komt van Noé, maar ook RCZ is zeer aanvallend ingesteld. Gelukkig is de verdediging van Sporting vandaag dik in orde. RCZ heeft de gevaarlijkste eerste poging: de bal landt boven op het doel. De eerste corner is voor Sporting, maar het doelgebied is te vol om er echt een kans uit te halen. Daarna probeert Noé het op afstand, maar dat is te makkelijk. Dan komt er dat ene momentje van onachtzaamheid, de wegspeelbal richting de zijlijn mislukt en RCZ kan doorgaan met de aanval, Sporting laat de teugels iets vieren waardoor er ruimte ontstaat om te schieten voor RCZ, daar zijn meiden met een goed schot in de benen en de bal vliegt onhoudbaar vanaf links in de rechterbovenhoek. 1-0. Sporting gaat gelijk in de tegenaanval, via Lisanne, de keepster krijgt de bal niet weg en er kan een voorzet vanaf links gegeven worden. Fleur M probeert het met het hoofd, maar de bal kan naast getikt worden door de keepster. Jammer! Het had zo leuk geweest om binnen een minuut weer gelijk te maken. Sporting blijft proberen om de gelijkmaker te forceren, maar het afmaken lukt niet. Na een overtreding op Fleur M kan Abir het vanaf grote afstand proberen, maar 40 meter is toch echt te ver. Sporting blijft op het middenveld lekker combineren, maar RCZ wil graag de score ophogen. Ze hebben snelle spitsen, dus de uitbraken zijn gevaarlijk. Gelukkig heeft de verdediging en met name Shanou alles onder controle. Er wordt wel veel van onze dames gevergd, maar het lukt steeds om bij de bal te blijven en de deur dicht te gooien. Julie kan via een mooie rush naar voren en de bal meegeven aan Noé, maar ook nu strandt Sporting op de rand van het strafschopgebied.
    Sporting start de tweede helft goed en versiert al snel de eerste cornerreeks. Daarna gaat RCZ weer in de tegenaanval, maar ook nu weet Shanou op te ruimen of even later goed mee te lopen en een schot te voorkomen. De tweede helft gaan de aanvallen over een weer. Fleur V weet nog een keer knap te redden. Het tempo blijft hoog, maar langzamerhand krijgt Sporting meer ruimte. Hierdoor halen ze steeds wel de achterlijn en kan er vaak ingegooid worden, maar echt gevaarlijk wordt het niet. RCZ breekt weer op topsnelheid uit, maar dit keer weet Marith de strijd te winnen en het gevaar weg te nemen. Lucia speelt ook een goede wedstrijd, is continu bij de bal en wint veel duels.
    Sporting voert de druk op, er wordt hard gewerkt om de gelijkmaker te maken. Lisanne wordt neergehaald op het randje van het strafschopgebied en daaruit ontstaat een prachtkans. Julie krult in een keer richting het doel. Maar weer weet de keeper de bal te vangen. Het blijft vechten en strijden, Lisanne schiet nog een rollertje die maar nipt naast gaat. Invalster Nienke maakt langs de lijn nog een mooie actie en weet de bal op maat bij Noé te krijgen. Maar net als vorige week lukt het niet om tot scoren te komen. Helaas, een punt was absoluut verdiend geweest. Jullie hebben gestreden voor wat jullie waard waren en waren de tweede helft ook ietsiepietsie beter, maar het mag niet baten. Met lege handen naar huis, maar wel met opgeheven hoofd. Vandaag extra complimenten aan de verdediging: keepster Fleur V, Marith, Nienke, Abir en vooral Shanou.
rfwbs-slide