• Strijdend ten onder

  Zaterdag 13 april was de dag van de derby tegen het hoger geklasseerde Hercules. Een bekende tegenstander. Zoals de meiden van de clubs rond het IJsselmeer altijd groot en sterk zijn, zo is bekend dat de Zaanse meiden vrij hard spelen.
  Na de warming up in de hagel begint Sporting lekker aan de wedstrijd en zetten de meiden gelijk de druk erop. Al snel kan Julie een swingende actie maken, knap balbezit houden en doelgericht schieten. Via de keepster belandt de bal op de lat. Lisanne probeert de rebound nog in te koppen, maar de keepster brengt nogmaals redding. Ook Noé gaat direct in de aanval, maar bij haar staan de paal en alweer de keepster in de weg.
  Ondertussen gaat Hercules ook proberen aan te vallen, maar ons middenveld en de verdediging kunnen dat makkelijk handelen en dus zijn ze niet erg gevaarlijk in deze fase van de wedstrijd.
  Het is een gelijkwaardige pot en het spel golft op en neer. Zo kan Noé nog een doelpoging ondernemen. Ze haalt uit en kiest voor de verre hoek, maar de bal gaat voorlangs.
  Ondertussen weet Hercules ook de achterlijn te halen en mogen ze 2 corners nemen. Daarna is het de beurt aan Isa, ze weekt zich los van de tegenstander, kan alleen op de keeper af, weet een aardig schot te produceren, maar de keepster is goed uitgekomen en met een mooie redding weet zij alweer een doelpunt te voorkomen.
  Op de andere helft van het veld krijgt Hercules een vrije trap. Zij hebben daar duidelijk een specialist voor, hun aanvoerster neemt de bal, maar schiet gelukkig rakelings over. Vlak daarna krijgt ze kans op herhaling, de bal ligt nu verder van het doel en dus stuitert de bal vlak voor onze keepster Fleur M, de bal stuitert over haar heen en ligt er in: 0-1.
  Dan zie je dat de meiden wat geïrriteerd raken: hun kansjes gaan er niet in. Hercules speelt erg hard, hierdoor komen onze meiden niet aan lekker voetballen toe. Ze worden te vaak weggeduwd en Hercules krijgt zowaar nog een kans. Het gevecht om de bal gaat er steeds harder aan toe (bloedneus voor Julie) en dan gaan die meidenbenen weer hoog de lucht in. Na gevaarlijk spel krijgt Sporting weer een vrije trap tegen. Hercules probeert van afstand om te scoren maar de ballen gaan naast of over. Hercules krijgt nog een corner die mooi voor de pot komt, maar Fleur M. kan met een prachtige redding een doelpunt voorkomen. Na een laatste corner voor Sporting fluit Aad voor rust.
  In de tweede helft staat Fleur V weer op doel. Alweer probeert Hercules van afstand te scoren maar de bal gaat naast. Dan lukt het Noé dit keer wel: zij krijgt netjes de bal doorgetikt en laat de keepster kansloos. De stand is weer gelijk 1-1.
  Beide ploegen gaan op zoek naar de volgende treffer. Hercules krijgt een dot van een kans, maar schiet voorlangs. Sporting geeft een makkelijke corner weg en zo kan Hercules blijven aandringen. Door goede samenwerking en hard werk houdt de verdediging stand: een missertje van de een wordt opgepakt door de ander.
  Door goed samenspel op het middenveld en aanspelen van de aanval haalt Sporting ook weer de achterlijn. De corner wordt genomen en Fleur M neemt de bal in een keer op de slof. Maar helaas pegelt ze bal over het doel heen.
  Dan is er weer zo’n fase waarin Hercules met veel fysiek machtsvertoon de bal blijft veroveren. Het is niet gemeen, maar wel erg hard met veel geduw. Onze middenvelders met spelmakers Demi en Isa komen niet aan hun befaamde tikkie-takkie toe. Hercules maakt het met de inzet van hun lichaam Sporting zo lastig, dat ze een uitgespeelde kans creëren en de bal vliegt er onhoudbaar in: 1-2.
  Fleur M. gaat weer in de tegenaanval. Op knappe wijze verovert ze de bal en ze kan door. Ze speelt de bal net iets te ver voor zich uit. De keepster van Hercules is goed op dreef, ze is ver uitgekomen en kan redden. Bij een mindere keepster had deze actie echt wel een doelpunt geworden.
  Nadat Isa geblesseerd het veld heeft verlaten , scoort Hercules vanuit een corner de 1-3. Vervolgens gaat Julie ook geblesseerd het veld af na een pittig blok van haar opponent en dan staan de meiden nog met zijn tienen. Demi wordt nog een keer gehaakt en dan is het afgelopen.
  Goed gespeeld meiden, laat je niet op de kop zitten als de tegenstander in plaats van voetballen hun fysiek gaat inzetten. Er is weer hard samen gestreden. In deze klasse geldt: you win some, you lose some. Volgende keer komt WSV op bezoek, die staan lager in de ranking, dus die gaan jullie gewoon weer winnen.
rfwbs-slide