• Strijdend als een team

  Buitenveldert MO17-1 vs Sporting Kormmenie MO7-1

  Zaterdag 14 september was de laatste bekerwedstrijd tegen Buitenveldert. Met maar 11 speelsters gingen de meiden van O17-1 vanaf Krommenie richting Buitenveldert, Shanou had nog last van haar knie en Julie had nog een enkel blessure. De wedstrijd zou om 16:30 uur aanvangen, dit werd uiteindelijk 17:00 uur, de scheidsrechter moest van een andere wedstrijd komen.
  De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de bal lag er bij Sporting Krommenie al in. Blijkbaar waren we nog aan het dag dromen of zoiets. Echter we wisten ons snel te herpakken en begonnen zowaar de verdediging van Buitenveldert onder druk zetten met de snelle uitbraken van Lisanne, Noe en Fleur. Jammer genoeg wisten we net aan niet te scoren, maar uiteindelijk kwam het doelpunt er wel. Een vrije trap op ca 35 a 40 meter van het doel werd door Demi rechtstreeks op doel geknald en belande mooi achter de keeper in het doel.
  Dat Buitenveldert een goede club is kun je wel zeggen als hun MO17-1 en 2 in divisie spelen en het 3de team hoofdklasse, desalniettemin kwamen we als team er goed uit en wisten we hun verschillende malen flink onder druk te zetten. Jammer genoeg kwam de rust stand uiteindelijk toch op 3-1 voor Buitenveldert.
  Fleur vt Veer keepte de eerste helft en werd in de 2de heflt door Demi vervangen. We hadden geen wissels dus moest Noé centraal midden spelen en ging Fleur op links buiten spelen.
  Ook de tweede helft wisten we lang stand te houden door een beresterke verdediging van Abir, Famke, Marith en ook het middenveld met Lucia, Roos, Valerie en Noe verdedigden zeer hard mee. Buitenveldert had twee keer 3 verse spelers erbij en helaas begon het gebrek aan wissels bij Sporting Krommenie zijn tol te eisen en begonnen toch de krachten bij de meiden weg te vloeien en kon Buitenveldert nog meerdere keren scoren.
  Volgens mij was de eindstand 7-2, maar de scheidsrechter maakte er 8-2 van. Ik weet zeker als we wissels hadden gehad dat Buitenveldert het moeilijker had gehad.
  Wat ik erg bewonderde van alle meiden van Sporting was de vechtlust en goede inzet, ondanks dat de score hoog uitviel is het een beetje vertekend beeld. Sporting kwam de tweede helft meerdere keren er goed uit. Onze voorhoede wisselde verschillende malen in de wedstrijd van positie en ook de snelheid was erg goed. Uit 1 van deze aanvallen brak Fleur M goed door en scoorde ze erg mooi. Lisanne was continue een bedreiging met haar sprints en ze was er telkens dicht bij een doelpunt.
  Ons middenveld streed felle duels uit en hielp onze achterhoede, waarbij Marith en Abir sterk stonden te verdedigen. Onze standins voor de links en rechts achter (Lucia en Femke) deden het erg goed.
  Dames, ik ben trots op jullie hoe jullie gestreden hebben en heb leuke dingen gezien.
  Komende zaterdag onze eerste competitie wedstrijd, dan kunnen we ook onze nieuwe shirts van onze sponsors aan ons thuis publiek tonen. Vandaag was het een generale repetitie met de nieuwe shirst, ze stonden perfect meiden./

  Een trotse Coach/Leider/Chauffeur/trainer/toeschouwer/vlagger
rfwbs-slide