• Stormachtige overwinning

  De wind raasde over het veld, maar toch werd er gewoon afgetrapt voor de derby tegen KFC. De wind ging schuin over het veld. De eerste helft speelden de meiden met de wind schuin tegen. Het eerste kansje lijkt te zijn voor KFC maar via de rug van een Sporting speelster werd het gevaar afgewend. Op het middenveld drukte Demi lekker door, na een afwezigheid van 2 jaar zie je haar elke wedstrijd vooruit gaan en vandaag was ze goed in vorm en spelbepalend op het middenveld waardoor Sporting al weer snel op de goede helft verder kon spelen. Valerie, overgekomen van Fortuna deed voor het eerst mee samen met Famke en Lucia uit de MO15-1, ook deze drie dames speelden al prima mee met het team.
  Het publiek heeft het ook zwaar te verduren met deze wind, maar ze worden getrakteerd op een mooie pot voetbal. Het collectief staat er weer: er wordt zeer goed samengespeeld en individueel worden goede acties gemaakt. Niemand is nog bang om het duel aan te gaan, vele duels worden dan ook gewonnen. Er wordt hard gewerkt.
  De eerste echte kans van Sporting is voor Julie, ze schiet te zacht en de keepster kan redden. Maar na twintig minuten kan Noé na uitstekend voorbereidend werk van Isa vanaf de middenlijn om haar tegenstandster heen en kan zij op de keepster af, zij passeert haar met speels gemak en de bal rolt al bijna vanzelf het doel in. Prachtig opgezet en dik verdiend opent Sporting de score. 1-0.
  KFC geeft het nog niet op en gaat ook in de aanval, na een missertje van een van de verdedigsters van Sporting pakt Marith het weer prima op en zij weet de bal weer mee te geven aan Gina, maar helaas maakt de keepster het haar te lastig en volgt er geen doelpunt.
  Als KFC weer in de aanval is, moet Isa ingrijpen met een prachtige sliding op de rand van het strafschopgebied, ze pakt perfect de bal. Helaas wordt de tegenstandster hierdoor dusdanig uit balans gebracht dat zij geblesseerd het veld moet verlaten. Sterkte! Hopelijk is het gauw weer goed. KFC heeft nu alleen nog een uitblinkster op linksvoor, zij heeft een supersnelle uitbraak maar wordt door onze verdediging van het doel afgedreven en daardoor schiet ze slechts voorlangs. Fleur M. moet nogmaals redding brengen, maar dat doet ze prima. Op het einde van de eerste helft forceert Sporting nog een uitbraak, maar de keepster kan de bal van Lisanne prima handelen. Isa haalt nog een keer uit, maar met deze wind betekent dat dat de bal ver over gaat.
  Na een zeer goede eerste helft, wordt er met een verdiende 1-0 voorsprong rust gehouden.
  Als na de rust de meeste ouders nog in de kantine zitten of nog onderweg zijn, krijgen ze al snel te horen dat ze heel wat gemist hebben. Vanaf de aftrap zit Sporting er boven op, maar Lisanne stuit op de keepster. Ze haalt er wel een corner uit. Er volgen 2 corners vanaf rechts. Julie speelt de bal perfect op het hoofd van Lisanne die helaas net over kopt. Zonde!!
  Demi gaat vanaf het middenveld meer de aanval opzoeken, maar haar doelpoging is nog iets te simpel. Omdat KFC de draad ook weer oppakt, wordt het nog even spannend voor het doel van Fleur, maar uiteindelijk speelt Sporting toch de bal weg. Sporting breekt uit en via een mooie rush van Julie weet zij een heerlijk doelpunt te scoren: 2-0.
  Noé staat deze helft op rechts achter om de supersnelle linksvoor van KFC te bewaken, dat doet zij met verve want ook Noé is supersnel. Hierdoor is KFC een stuk minder gevaarlijk. De rechtsvoor komt er tegen Sanne niet eens aan te pas.
  In de tweede helft zit een rare fase met veel blessuretjes en pijntjes over en weer, hierdoor gaat het tempo uit het spel en valt er weinig te beleven. Toch weet het team van Sporting deze fase weer om te buigen in het goede voetbal van de eerste helft. De middenvelders weten hun duels weer te winnen en ze kunnen weer door combineren naar de aanvalsters. Het lukt alleen niet om het af te maken met een doelpunt: de bal van Lisanne belandt in het zijnet. Dan kan Noé door het midden naar voren en stuurt ze Julie weg, die schiet de bal rakelings over de kruising. Maar even later kan Julie alsnog de keepster passeren en staat het 3-0. KFC gelooft er niet meer in. Lisanne kan over links 2 speelsters passeren en zij schiet de bal in de lange hoek: 4-0. De linksvoor van KFC doet nog een poging maar uiteindelijk is het wederom Sporting die gevaarlijk is, helaas staat de paal in de weg en wordt het geen 5-0. Deze 4-0 is een prachtige overwinning: er is zeer goed gevoetbald in alle linies: De verdediging staat als een huis, het middenveld weet elkaar goed te vinden en de aanvalsters konden vandaag het doel vinden. Topwedstrijd meiden! We hebben weer van jullie genoten.

  Een voetbalmoeder.
rfwbs-slide