• Sporting wint 3e wedstrijd op rij

  In het zonovergoten, en druk bezocht, Provily sportpark werd er een paar minuten later dan gepland afgetrapt voor de derby tegen RCZ. SK trok meteen vel van leer, wat resulteerde in een vrije trap die door Jim net over de kruising werd gemikt. SK bleef vlot combineren en wist Wessel aan de rechterkant vrij te spelen die met een terugtrekkende bal de inlopende Luc Boon fraai liet scoren. 1-0
  Voordat de racers wakker werden rondde de goed spelende Wessel na een splijtende pass van Roel een prima combinatie binnendoor trefzeker af. 2-0
  Helaas ging door de snelle voorsprong de concentratie naar beneden en de rechterspits van RCZ ontsnapte even aan de aandacht van Daan. Jim compenseerde dit door aan de rand van het strafschopgebied zijn tegenstander onderuit te lopen wat een penalty voor RCZ opleverde. De penalty werd onberispelijk ingeschoten. 2-1.
  Na dit doelpunt komt RCZ beter in zijn spel wat gelukkig niet tot gevaarlijke kansen leidt. Aan de andere kant werd Mike in het strafschopgebied getorpedeerd wat onterecht niet tot een strafschop leidde. Ook de kopbal van de instormende Jim strandde op de lat na een prachtige voorzet van Roel.
  De 2de helft begint erg rommelig met aan 2 kanten veel balverlies. De beste kans was voor de razendsnelle Wessel die alleen voor de keeper niet succesvol wist af te ronden. Langzamerhand trekt SK het initiatief weer naar zich toe wat resulteert in een mooie aanval over rechts eindigend met een splijtende pass op de linksvoor spelende Mike wiens voorzet net niet kan worden afgerond door Ruben. Helaas voor SK trad de aloude voetbalwet weer in werking: Als je zelf niet scoort krijg je hem tegen. Vanuit een scrimmage weet RCZ de 2-2 te scoren.
  Gelukkig is er nog een kwartier te spelen en SK recht zijn rug via een doorbraak van Tanno over rechts volgt een fraaie voorzet op Levent die de inlopende Jop aanspeelt waarna Jop koelbloedig afdrukt in de rechterbenedenhoek. 3-2.
  De gasten uit Zaandam tonen hierna veerkracht en trekken ten aanval waardoor Martijn 2 x reddend moet optreden en het adrenalinepeil van de SK supporters tot grote hoogte stijgt.
  In de slotfase wordt het onvriendelijker binnen de lijnen en een te enthousiaste actie van Daan leidt 5 minuten voor tijd zelfs tot zijn 2de gele kaart. Helaas voor RCZ gaat het met 10 man beter dan met 11 man en doordat Levent alleen met een overtreding in het strafschopgebied is af te stoppen levert dit een penalty op. Mike houdt de spanning expres nog even in de wedstrijd door deze net naast de paal te mikken. Roel gooit in de laatste minuut de wedstrijd definitief in het slot door een fraaie combinatie van Levent en Jop in de touwen te rammen. De corpulente grensrechter van RCZ probeerde nog roet in het eten te gooien door voor buitenspel te vlaggen, maar gelukkig was de scheidsrechter wel zo uitgeslapen dat hij hier niet intrapte. Het was een meer dan verdiende overwinning maar ik verzoek jullie toch de wedstrijd eerder te beslissen. OM alles ook nog even visueel te bekijken is er ook nog een fotoverslag van Jan van Poorten. Hartelijk dank Jan.

  Volgende week uit tegen Saenden wat SK, bij een overwinning, zelfs een 2e plaats in de algemene stand kan opleveren.

  Het zou geweldig zijn als SK bij een volgende thuiswedstrijd wederom kan vertrouwen om de bijstand van een grote schare supporters.

  De grazende supporter.